logo

İmar Planları Çıkması İçin Taşın Altına Elimizi Süreceğiz

İmar Planları Çıkması İçin Taşın Altına Elimizi Süreceğiz

TOKİ İmar İskan Blokları Kentsel Dönüşüm uygulaması alanında açıklama yapan Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı İsmail Erdem, “Büyükşehir Ak Parti Grubu olarak taşın altına elimizi süreceğiz.” Dedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

TOKİ Projesi kapsamında Kentsel Dönüşüm uygulaması başlatılan İmar İskan Blokları ilk etap çalışmasında yıkma başlandı.

İMAR PLANLARI ÇIKMASI İÇİN TAŞIN ALTINA ELİMİZİ SÜRECEĞİZ

TOKİ Projesi Kentsel Dönüşüm uygulaması başlatılan İmar İskan Blokları yıkım alanında açıklama yapan Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı İsmail Erdem, Ataşehir’deki yalı konut stokunun deprem riskine dikkat çekerek, “Mecliste çoğunluğa sahip partinin mensupları olarak Ataşehir’deki bütün imar planlarını halkımızın menfaatleri gözetilerek, bir an evvel çıkarılması için taşın altına elimizi süreceğiz.” Dedi.

TOKİ PROJE ALANINDA AÇIKLAMA

Yerel seçimlerde belediye başkan adaylığı sırasında Çevre ve Şehircilik Bakanı (ÇŞB) Murat Kurum ile bölgede TOKİ tarafından dönüşüm çalışmasının başlatıldığını hatırlatan Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı İsmail Erdem, projede gelinen yeni aşamada yıkım çalışması yapılan bölgede basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

YENİSAHRA VE BARBAROS İMAR PLANLARINI 30 GÜNDE ÇIKARDIK

“Çözümler yerelden başlar” diyerek yerel belediyeye yönelik eleştirilerini dile getiren, imar ve mülkiyet sorunlarının altını çizen Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı İsmail Erdem, belediye başkan adaylığı sürecinde Yenisahra ve Barbaros mahallelerinin imar planlarını 30 günde çıkardıklarını, İSKİ ile yapılan çalışma ile Ferhatpaşa’nın su havzasından çıkartılarak 12,5, ek notlarla 1.75 emsale çıkartıldığını, yerel belediyenin bu iyileştirme kapsamında imar çalışması yapması gerektiğini kaydetti.

ATAŞEHİR’DE DEPREM RİSKİ TAŞIYAN BİNLERCE KONUT VAR

İçerenköy, İnönü mahallelerinde Çamaşırcı Deresi etrafındaki imar ve mülkiyet sorunu olan alanlara da dikkat çeken İsmail Erdem, 30 günde 5 binlik ve Binlik imar planlarını çıkartılarını, Cumhuriyet tarihinde ilk olduğunu vurgulayarak; “İşi kolaylaştırarak giderseniz sonuç alırsınız. Bu gün burada 2 yıl önce alınmış kararı vatandaşlarımıza ilan etmiştik. İş bilenin kılıç kuşananın. Bu vatandaş hizmete layık… TOKİ 1 milyonuncu konutunu üretti ve teslim etti. Böyle bir kuruluş Ataşehir’de 1072 konutu yapar.” Açıklamasını yaptı.  

MİMARSIZ, MÜHENDİSSİZ YAPILAN İNŞAAT HEPSİ DEPREM RİSKİ ALTINDA

İsmail Erdem açıklamasında, “Şu anda deprem olsa İstanbul’da ve Ataşehir’de deprem riski taşıyan binlerce konut var. Bunların bir an önce yıkılması lazım. Eğer bunu yapıyorsanız makamınızda oturun. Yapamıyorsanız yapacaklara bırakın. Sancaktepe 4 yaş konut ortalaması ile İstanbul’un en genç ilçesi. Ataşehir’deki konutların yaş ortalamasına bakın: 30 – 40 mı dersiniz… 60’lı yıllarda oluştu Yenisahra, Çamaşırcı Deresi, Kayışdağı ve Yeni Çamlıca… O zaman kürekle karılan beton. Mimarsız, mühendissiz yapılan inşaat. Hepsi deprem riski altında. Bir an önce temizlenmesi lazım.” İfadelerine yer verdi.

“MECLİSTE ÇOĞUNLUĞA SAHİP PARTİNİN MENSUPLARI OLARAK TAŞIN ALTINA ELİMİZİ SÜRECEĞİZ.”

İBB Meclisi’ndeki Ak Parti Grubu’nun çoğunluk olduğunun altını çizen Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Erdem, “Biz Büyükşehir’de Meclis Grubu olarak, şu anki iktidar partisinin üzerindeyiz. Mecliste çoğunluğa sahip partinin mensupları olarak deriz ki; İstanbul genelinde, Ataşehir için de geçerli halkın menfaati nerede ise Ak Parti Büyükşehir Meclis Grubu oradadır. Ataşehir’deki bütün imar planlarını halkımızın menfaatleri gözetilerek, bir an önce çıkarılması noktasında taşın altına elimizi süreceğiz.” Dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ