logo

İnanç Türkeş Orta Okulu’ndan Örnek Web Projesi

İnanç Türkeş Orta Okulu’ndan Örnek Web Projesi

İnanç Türkeş Orta Okulu www.cocukyazarlarkutuphanesi.com web adresinde başlattığı “Asrın Katipleri Yazıyor” projesi ile geleceğin yazarlarını keşfetmeyi amaçlıyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

İnanç Türkeş Orta Okulu’nun www.cocukyazarlarkutuphanesi.com web adresinde başlatılan örnek proje öğrencilerin ilgisini çekiyor.

PROJE WEB SAYFASI VE SOSYAL MEDYADA

İnanç Türkeş Orta Okulu www.cocukyazarlarkutuphanesi.com adresinde okul öğrencilerinden farklı yazarların şiiri hikaye gibi edebi eserleri ve farklı içeriklerin yer aldığı paylaşımlar yapılıyor. Ayrıca paylaşımlar öğrenciler tarafından “ asrin_katipleri ” adı altında açılan instagram hesabından da paylaşılıyor.

www.cocukyazarlarkutuphanesi.com adresinde yazılarının yer aldığı “Asrın Katipleri Yazıyor!” projenin amacı, “Edebi metin okuma ve yazma alışkanlığını öğrencilerin kritik dönem olarak adlandırılan ortaokul döneminde kazandırmak ve geleceğin yazarlarını keşfetmek.” Olarak özetleniyor.

Müdür Meral Yıldırım öncülüğünde İnanç Türkeş Orta Okulu yönetimi tarafından gerçekleştirilen Asrın Katipleri Yazıyor! Projesinin temel amacı, ortaokul düzeyinde öğrenim gören öğrencilere; edebi metin okuma alışkanlığı ile yazma becerisi kazandırmak ve geleceğin yetenekli edebi metin yazarlarını ortaya çıkarmaktır. Bunun yanı sıra ortaokul öğrencilerini edebi metin okuma ve yazmaya teşvik etmek de projenin temel amaçları içerisinde yer almaktadır.

Ayrıca Projenin İçeriğinde Yer Alan Alt Amaçlar Da Şu Şekilde Sıralanabilir:

  • Ortaokul öğrencilerinin özgüvenlerini geliştirmek.
  • Ortaokul öğrencilerinin yaratıcı düşünme ve eleştirel düşünme becerilerini geliştirmek.
  • Ortaokul öğrencilerinin anlama, ifade etme ve hayal dünyalarını ifadelere dökme becerilerini geliştirmek.
  • Ortaokul öğrencilerinin kişisel gelişimine katkı sağlamak.
  • Ortaokul öğrencilerinin Türkçe öğretim programında yer alan kazanımları uygulamalı olarak kazanıp kazanmadıklarını tespit etmek.

İnanç Türkeş Orta Okulu www.cocukyazarlarkutuphanesi.com adresinde; Masal Sarayı, Öykü Evi, Şiir Değirmeni, Oyunlu Hikayeler, Resim – Tasarım,Yarışma Kayığı, Gezi – deneme ve Mektuphane alanlarında paylaşım bölümleri yer alıyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ