logo

Iraklı Bakanlar İstanbul’da

Iraklı Bakanlar İstanbul’da

DSC_0992Irak’ın yeniden yapılanmasında Türk iş adamlarının tecrübelerinden faydalanmak isteyen Iraklı heyet İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’yu ziyaret etti.

Irak’ın yeniden yapılanmasında Türk iş adamlarının tecrübelerinden faydalanmak isteyen Iraklı heyet Vali Mutlu’yu ziyaret etti.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Irak Ticaret ve Sanayi Bakanı Sinan Çelebi ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı. İstanbul Valiliği’nde yapılan iki saatlik görüş alışverişinde Süleymaniye Valisi Bahroz Fap Rashid, Erbil Valisi Nevzad Mawlod Hadi, Dohuk Valisi Tamir Fettah Ramazan, Germiyan Valisi Salahaddin Muhammmed Erbil, Ticaret Ataşesi Sayer Erbil katıldı.

Irak’ta sanayi bölgelerinin açılmasıyla ilgili çalışmalar yürütüldüğünü söyleyen Irak Sanayi ve Ticaret Bakanı Sinan Çelebi, bu konuda İstanbul’da çeşitli gözlemlerde bulunacaklarını söyledi. Bakan Sinan Çelebi, Türk iş adamlarının tecrübelerine ihtiyaç duyulduğunu belirterek Irak’ın tekrar yapılanmasında çalışmaları için Türk iş adamlarına davetini tekrarladı. Vali Mutlu ise bölge halkının her konuda beraber olması gerektiğini ve ticaret, kültür sanat konularında ortak çalışmaların yürütülmesi gerektiğini söyledi. Türkiye’de ticari çalışmalar yapacak Iraklı iş adamlarına kolaylık sağlanacağını da söyleyen Vali Mutlu, Iraklı heyeti ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ