logo

İran asıllı grup Niyaz’dan, İstanbul`da konser

İran asıllı grup Niyaz’dan, İstanbul`da konser

İran asıllı grup ‘Niyaz’, 4. Avea Sıra Dışı Müzik konserleri kapsamında, yarın saat 20.30’da İstanbul Kongre Merkezi Harbiye Oditoryumu’nda konser verecek.

İran asıllı grup Niyaz’dan, İstanbul`da konser

Recep Kenen/ Ataşehir

İran asıllı grup yarın İstanbul Kongre Merkezi Harbiye Oditoryumu’nda konser verecek.
4. Avea Sıra Dışı Müzik konserleri, İran asıllı grup ‘Niyaz’ın yarın saat 20.30’da İstanbul Kongre Merkezi Harbiye Oditoryumu’nda vereceği konserle başlıyor.

Azam Ali’nin solistliğinde, Loga Ramin Torkian’ın akustik/elektrik düzenlemeleri ve Grammy adayı prodüktör/remiks ustası Carmen Rizzo’nun elektronik ses örgüleriyle beğeni toplayan Niyaz, zengin Sufi mistisizmi ile Ortadoğu’nun şiir ve türkülerini, akustik enstrümanlar ve modern elektronik müziğin tınılarıyla buluşturuyor. Mayıs ayında yayınladığı ‘Sumud’ albümü ile Türkiye’deki müzik marketler de çok satan yabancı albüm listelerinin başında yer alan grup, 13 Kasım’da ise Milli Eğitim Bakanlığı Şûra Salonu’nda Ankaralı müzikseverlerin karşısına çıkacak.
Grup Niyaz, 2005’te yayınladıkları ilk albümlerinden bu yana, çok sayıda önemli festival ve konserde sahne aldı.

İran asıllı grup Niyaz, bu yıl mayıs ayında yayınladığı “Sumud” ile Türkiye’deki müzik marketlerde en çok satılan yabancı albümler listelerinin üst basamaklarında yer aldı.

Avea, “4. Avea Sıra Dışı Müzik konserleri” organizasyonu ile geleneksel ve moderni, yerel ve küreseli harmanlayan usta isimleri, müzikseverlerle buluşturmaya devam edecek.

GURUP NİYAZ KİMDİR?

Azam Ali, İran’da doğmuş, devrimden sonra İran’ı terk etmek zorunda kalmış, İlk gençlik yıllarını Hindistan’da geçirdikten sonra, müzikal bir eğitim almak amacıyla ABD’de Los Angeles’a yerleşmiştir. Greg Ellis’le tanışıp “Vas” isimli grubu kurarlar. Vas adı altında ortaya çıkardıkları eserlere Narada isimli müzik şirketi sahip çıkar. Bundan sonra, grubun tüm albümleri ve üyelerin solo projeleri, bu şirket sayesinde dünya müzik marketlerine dağıtılır.

Azam Ali’nin yapıtlarında, new-age akımının etkileri ve doğu mistisizminin ağırlığı hissedilir. Tibet çalgıları, ud, çello, zil ve ritm sesleriyle bezenmiş müziklere, Azam Ali’nin büyülü vokali eşlik eder.

“Niyaz” ismiyle kurulan grup ise; elektro-sentez üstadı, Grammy Ödülüne aday olmuş Carmen Rizzo ve bir gitarviyol ve yaylı çalgılar üstadı olan Loga Romin Torkian, ki Axiom of Choice isimli enfes bir projesi-grubu olmuştur onun da, grubun diğer üyeleridir.

Ortaçağ latin bestelerini de seslendirdiği Portals of Grace isimli albümü 90’lı yılların sonuna doğru çıkmış, akabinde kurucusu olduğu VAS grubu ile çalışmalarına 2004’e dek devam etmiştir. çok sesli elektro-etnik müziğin en iyi örneklerinden birini icra eden Azam Ali, hem popüler dinleme zevkinin hem sanatsal kriterlerin doruğunda üstün ve özgün eserler üretmektedir.

Her çalışmasıyla Billboard’dan tam puan alan sanatçı, benzersiz vokalini neredeyse bir enstrüman gibi kullanmasıyla tanınmaktadır.

sevilen şarkıları

Refuqe
Abode
Ben Pode Santa Maria
Endless Reverie
Forty One Ways
In Other Worlds
The Cold Black Key
From Heaven To Dust
In The Divide
La Serena
Spring Arrives
O Félix
Neni Desem
Dem
Mehman (The Guest)
Beni Beni

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ