logo

‘İran’da Kalan Türk Şoförlerin Sesini Duyun’

‘İran’da Kalan Türk Şoförlerin Sesini Duyun’

Ulaştırma ve Dışişleri Bakanlığı’na çağrı yapan CHP 26. Dönem Milletvekili Barış Yarkadaş, “İran sınırında kalan Türk şoförlerin sesini de bu duyun” dedi.

İran – Türkiye sınırında kalan ve ülkemize dönmeye çalışan Türk şoförler, seslerini duyurmaya çalışıyor.

CHP 26. Dönem Milletvekili Barış Yarkadaş, Ulaştırma ve Dışişleri Bakanlığı’na çağrı yaparak, “İran sınırında kalan Türk şoförlerin sesini de bu duyun” dedi.

HALK TV’de yayınlanan Gürkan Hacır’ın sunduğu Şimdiki Zaman adlı programda konuşan Barış Yarkadaş, kendisine gönderilen bir videoyu yayınladı.

Sınırlar kapatıldığı için İran – Türkiye sınırında kalan ve ülkemize dönemeyen Türk şoförlerin yaşadığı mağduriyeti gösteren Yarkadaş, “Şoförlerin sesini duyacak bir yetkili arıyorum” ifadesini kullandı.

Konuyu sosyal medya hesabında da paylaşan Yarkadaş, şu ifadeyi kullandı:

‪”THY ve Dışişleri Bakanlığı, yurt dışındaki Türkleri getiriyor. Türkiye – İran sınırında kalan ve ülkemize dönmeye çalışan şoförlerimiz ise günlerdir muhatap arıyor. Şoförler, salı gecesi bir kısmını HALK TV’de yayınladığımız  bu videoyu yolladı ve seslerini duyurmamı istedi. Bakalım seslerini kim duyacak?”

“TÜRKLERİN ÜLKEMİZE GETİRİLMESİ DOĞRU BİR TUTUM”

Yarkadaş, öte yandan yurt dışındaki Türklerin THY ve Dışişleri Bakanlığı tarafından getirilmesi operasyonunu desteklediğini belirtti.

Yarkadaş, “Çok zor koşullarda, zor bir operasyon gerçekleştiriyorlar. Yaptıkları bu açıdan doğru… Ancak bilet fiyatları bazı uçuşlarda çok yükseliyor. Bu yanlış” dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ