logo

İSMAİL BAŞKANIN TEŞKİLATÇI OLMASI ÖNEMLİ FAKTÖR

İSMAİL BAŞKANIN TEŞKİLATÇI OLMASI ÖNEMLİ FAKTÖR

Sancaktepe’nin gelişmesinde Belediye Başkanı İsmail Erdem’in etkisini vurgulayan Ak Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Adil Kandemir, Başkanın teşkilattan geldiğini hatırlattı.

Recep Kenan/itvhaber.com

İsmail Erdem’in başkanlığındaki Sancaktepe Belediyesi tarafından inşa edilen Sancaktepe Belediyesi yeni hizmet binası, Necmettin Erbakan Külliyesi ve Şehit Furkan Doğan Gençlik Merkezi Avrupa Gayrimenkul Ödülleri’ European Property Awards (Avrupa Gayrimenkul ödülleri) yarışmasında ikişer dalda ödüle layık görüldü.

SANCAKTEPE KENDİSİNDEN ESKİ BİRÇOK İLÇEYİ YAKALADI

İstanbul’un yeni kurulan ilçelerinden olan Sancaktepe, Belediye Başkanı İsmail Erdem ve Ak Parti İlçe Başkanı Adil Kandemir’in de aralarında olduğu yöneticilerin uyumlu ve özverili çalışmaları sonunda kendisinden eski birçok ilçeyi yakaladı. Hizmet ve kent yapısı olarak eski ilçelerin bazılarını önünde geçen Sancaktepe’de bu istikrar devam ederse, bulunduğu yerden çok daha ileri seviyelere gelmesi kimseyi şaşırtmamalı.

SANCAKTEPE’NİN HAMLESİNDE BAŞKAN İSMAİL ERDEM ETKİLİ

Şüphesiz, Sancaktepe’nin bu hamlesinde Belediye Başkanı İsmail Erdem’in etkisi çok önemli. Ancak belediye başkanı ve ekibinin yakaladığı bu başarının kahramanları arsasında ilçe teşkilatının payını da göz ardı edilmemeli.

İsmail Erdem başkanlığındaki Sancaktepe Belediyesi tarafından yapılan bu çalışmalarda en önemli destekçisi olan, görünmez kahramanlar; Ak Parti Sancaktepe ilçe teşkilatının başarısında da kararlı ve çalışkan bir ilçe başkanı olan Adil Kandemir’in belediyesi ile yürüttüğü uyumlu çalışmaların altını çizmek gerekiyor.

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ile Ak Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Adil Kandemir’in belediye ve ilçe teşkilatı ile oluşturduğu ahenkli çalışma Sancaktepe’nin bugünlere gelmesinde etkili olan bir başka faktör.

Başarılı bir Belediye Başkanı tarafından yapılan çalışmalarla Sancaktepe’ye kazandırılan hizmetler, Ak Parti Sancaktepe İlçe teşkilatının da çalışmalarını kolaylaştırıyor. Bu da Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’in Ak Parti ilçe teşkilatı ile bağlarını daha da güçlendiriyor.

BAŞARILI ÇALIŞMALAR ÖDÜLLE TAÇLANDI

Başarılı çalışmalarını uluslararası yarışmalarda kazanılan ödüllerle taçlandıran Sancaktepe Belediyesi ile uyumu sağlayan taraflardan Ak Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Adil Kandemir ile itvhaber.com adına Recep Kenan Sancaktepe’yi ve Sancaktepe’nin komşularını kıskandıran yükselişini konuştu.

KAMU ALANINDA İLK ÖDÜL

İngiltere’de yapılan European Property Awards (Avrupa Gayrimenkul ödülleri) yarışmada birçok ödül verildiğinin altını çizen Ak Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Adil Kandemir, Sancaktepe’ye verilen ödülün farklı olduğunu işaret ederek; “Çünkü kamu alanında alınan ilk ödül. Kamu adına verilen ilk ve bu güne kadar verilen tek ödülü Sancaktepe olarak aldığımız için biz çok mutlu olduk. Şu ana kadar katılan projelerden kamu kuruluşu olarak ilk defa Sancaktepe Belediyemize ödül verildi. Tarihin yaşatıldığı, kent dokusuna, tarihi miraslara sahip çıkılan İngiltere’de, Londra’da; Selçuklu mimarisi ile yapılmış olan Prof.Dr.Necmettin Erbakan Külliyesi, kendi ecdadımıza münhasır bir esere ödül verilmesi çok daha manidardır” şeklinde konuştu.

ÖDÜL SANCAKTEPE ADINA ÖNEMLİ BİR BAŞARI

Aynı proje yarışmasında 30 bin metrekare kapalı alana sahip yine Selçuklu mimarisi ile yapılan ve İstanbul’da bu özellikteki kamu binalarının arasında en önemlilerden olarak belirten Sancaktepe Belediye Hizmet Binasının ödüle layık görülmesi, Kastamonu konakları mimari yapısı ile yapılan Şehit Furkan Doğan Gençlik Merkezi’ne verilen ödülün Sancaktepe adına önemli bir başarı olduğunu kaydeden Adil Kandemir bu projelerin her birinin hem mimari alanda hem da proje olarak ikişer ödül almanın kendilerini çok daha mutlu ettiğini söyledi.

BAŞKANI İSMAİL ERDEM BÜYÜK HİZMETLER KAZANDIRDI

Bütün toplantılarda Sacaktepe’nin yeni kurulan ve gelişen bir ilçe olduğunu altını çizdiklerini ancak, Belediye Başkanı İsmail Erdem’in kamu alanında çok büyük hizmetler kazandırdığını ifade eden Ak Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Adil Kandemir, ödüllü projeler dışında kamu alanında Sancaktepe’ye kazandırılan hizmetleri; “Sancaktepe Devlet Hastanemiz. Belediye Başkanımıza çok çok teşekkür ediyoruz. Hakikaten bu konuda da çok büyük emekleri var. Birkaç aya kadar bitecek. Açılışını gerçekleştireceğiz. Bir önceki dönem yine İngiltere’de ödül almış olan Kadir Topbaş Kültür Merkezimiz var. Proje ve mimari olarak çok donanımlı bir kültür merkezi. Yenidoğan’a hizmet veriyor. 110 dönümlük parkımız var. Hem mesire alanı, hem spor aktivitelerinin yapıldığı, yürüyüş alanlarının olduğu parkımız Sancaktepe’ye kazandırıldı. Yine Başbakanımızın açılışını yaptığı diş hastanemiz var Eyüp Sultan mahallemizde. 3. Boğaz Köprüsü’nün çıkışı Paşaköy ilçemizde. Türkiye’nin en büyük imam hatip okullarından Aziz Bayraktar İmam Hatip Lisesi bölgemizde. Anadolu yakasındaki bütün belediyeler içerisinde 3 taneyle en fazla yüzme havuzunun olduğu ilçeyiz. Belediye Başkanımız Emek ve Atatürk mahallelerine birer tane daha yüzme havuzu yapacak. Bazılar çok büyük olan 95 tane parkımız var” şeklinde sıraladı.

TEŞKİLAT BELEDİYE BAŞKANI İSMAİL ERDEM’İN YANINDA

7 yıllık süre içerisinde kendi içerisinde ayrı ayrı problemleri olan 3 beldeden müteşekkil ilçe olan Sancaktepe’ye bu kadar çok hizmetin gelmesinin tek nedenin Belediye Başkanı İsmail Erdem’in çalışkan olması olarak gösteren Ak Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Adil Kandemir, teşkilat olarak kendilerinin de dün olduğu gibi, her zaman başkanlarının yanında olmaya devam edeceklerini kaydederek; “Çünkü hayır hizmetleri yapılıyor” dedi.

İSMAİL BAŞKANIN TEŞKİLATÇI OLMASI BAŞARISINDA ÖNEMLİ FAKTÖR

Hizmet açısından birçok ilçeden önde olduklarını ifade eden Kandemir, kimsenin otururken hizmet vermeyeceğini vurgulayarak; “İsmail Başkanın eski bir teşkilatçı olması bu başarıda çok önemli faktör. İl Genel Meclisi üyeliği yapmış, Bürükşehir’i, bürokrasiyi tanıyan, siyasette tecrübeli olması başarısında etken. Ancak, aşkını, şevkini koruması için destek olanların olması gerekir. Biz teşkilat olarak her daim İsmail Başkanın yanında olduk. Yapılan tüm hizmetler Sancaktepe halkı için yapılıyor. Sancaktepe’de kim yaşıyor? Bizim insanlarımız yaşıyor. Biz hiçbir zaman hizmet konusunda parti ayrımı yapmadık, insan gözüyle baktık. Dedik ki; insan eşrefi mahlukattır. İsmail Başkan karar verdiğinde teşkilat olarak biz hep onun yanında olduk. Hastane mi? Ankara’ya gitmesi gerektiği zaman biz de onunla birlikte gittik. Siyasilerle görüştük. Bakanlarımız, milletvekillerimiz geldiğinde projelerimizi hatırlattık. Bu çalışmanın neticesinde de muvaffak olduk.

SANCAKTEPE’DE ÇOK CİDDİ TRAFİK SORUNU VAR

Hala çok büyük sorunlarının olduğunu ifade eden Ak Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Adil Kandemir, Recep Kenan aracılığıyla itvhaber.com’a Sancaktepe ve sorunları ile ilgili açıklamaları şu ifadelerle sürdürdü;

“Sancaktepe’de çok ciddi trafik sorunu var. 3. Boğaz köprüsü Yavuz Sultan Selim’in son çıkış yeri Sancaktepe’de. Ancak yollar tamamlanamadığı için trafik sorunumuz var. Büyükşehir’in bu konuda bir çalışması var. Yan yollarla ilgili bu çalışması ihaleye çıktı. Bu çalışma tamamlanınca Sancaktepe trafiğini rahatlatacaktır.”

SANCAKTEPE İÇİN ÇOK ÖNEMLİ PROJE: ŞEHİR HASTANESİ

“Sancaktepe için çok önemli bir proje hayata geçiyor. Samandıra’da yapılacak olan Şehir Hastanemiz… Sayın Cumhurbaşkanımızın da açıkladığı projenin bazı küçük problemleri vardı, giderildi. Sancaktepe’ye hizmet verecek 400 yataklı devlet hastanesi ile birlikte yurt dışına da sağlık hizmet verecek, saklıkta son kademe olacak 4 bin 5 yüz yataklı Şehir Hastanesi            Askeriyeden Sağlık Bakanlığı’na devredilen 4 milyon 4 yüz bin metrekare alana yapılacak. Sancaktepe’nin çehresi bu hastane ile değişecek.”

SANCAKTEPE’YE YAZA METRO GELECEK

“Sancaktepe’ye gelecek bir başka hizmet de metro… Şu an yapım çalışması süren Üsküdar – Sancaktepe Metrosunun yaz aylarında açılmasını bekliyoruz. Üsküdar’den Sancaktepe’ye gelecek, Meclis Mahallesi son durak. Sancaktepeliler, Marmaray’a entegre olan hatla havaalanına kadar gidebilecekler.”

İSTANBUL’DA EN ÇOK İMAR VEREN İLÇELERDENİZ

“İstanbul’da en çok imar veren ilçelerden bir tanesiyiz. İmarımızda emsalimiz 1.65, öyle çok katlı imarımız yok. Ortalama 4 kat. İmar artışı ile birlikte yıllık yüzde 25’lik bir nüfus artışı var. Zamanla bu durağan hale gelecektir. Sancaktepe’de yaşayanlar şanslı. Yanı başımızdaki Aydos, Taşdelen ve Paşaköy ormanlarıyla üç tarafı ormanla çevrili Sancaktepe.”

İSTANBUL’DA YEŞİLLİK, YEŞİL ALAN ÇOK ÖNEMLİ

“İstanbul’da yeşillik, yeşil alan çok önemli… 155 dönümlük Park Orman çalışmamız var. Nasip olursa birkaç ayaa kadar açılışını yapacağız. Park Ormanda yürüme alanları, çocuklar için oyun alanları, ailelerin huzur içinde piknik yapabilecekleri alanlar var. 155 dönümlük Park Orman Sancaktepe’ye hafta sonu nefes aldırmış olacak. İstanbul’da yeşili göremez olduk. Sancak tepe bu açıdan çok şanslı.”

TEŞKİLATTAN GELEN BİRİSİYİM

“İlçe başkanı olarak iki yılım doldu. Köken olarak teşkilattan gelen birisiyim. MGV’da başkanlık yaptım. Refah Partisinde görev yaptım. 2008 yılında kurucular kurulunda görev aldım. 15 Kasım 2014’de ilçe başkanı oldum. Göreve geldiğimizde; -2019 yılına kadar seçim yok. Teşkilatları eğitimle güçlendiririz- düşüncesindeydik. Ama 7 ay sonra 7 Haziran seçimlerine gittik. O seçimde Türkiye ortalamasının üzerinde oy aldık. Daha sonra 1 Kasım seçimlerinde teşkilat olarak yüzde 50.60 oy aldık. Yine Türkiye ortalamasının üzerinde oy aldık.”

SEÇİME HAZIR DURUMDAYIZ

“Sancaktepe demografik yapı olarak Türkiye’nin iz düşümü. Her cenahtan insanlarımız var. Burada CHP’nin kemik oyu yüzde 25’tir. HDP’nin de yüzde 15 oyu vardır. Seçim biter bitmez teşkilat olarak bizim seçim çalışmalarımız başlar. Seçim bittiği günün ertesinde teşkilatlarımızı toparlayarak, sandık başkanlarımızı, müşahitlerimizi belirler çalışmaya başlarız. Bu gün; yarın seçim olacakmış gibi, bizim 8+1 dediğimiz; sandık yönetim kurulu üyelerimiz, koordinatörlerimiz seçime hazır durumdayız. Biz Sancaktepe’de seçim günü 3bin 2yüz arkadaşla çalışıyoruz. Herkes birbirini tanır, beklerler. Çünkü seçim sandıkta kazanılır.”

TEŞKİLATLARDA EĞİTME ÇOK ÖNEM VERİRİZ

“Teşkilatlarda eğitme çok önem veririz. AKSEM (Ak Parti Sürekli Eğitim Merkezi) programı var ilimizin uyguladığı… İl Başkanlığımızın belirlediği isimlerin katıldığı bir eğitim programı AKSEM. Üniversitelerden hocalar getirerek ayda bir eğitim programı düzenliyoruz.”

ÇALIŞMA YAPARKEN AK PARTİLİ OLAN – OLMAYAN DİYE AYRIMIYORUZ

“Ak Partili bir teşkilat mensubu niye Ak Partili olduğunu bilimsel olarak açıklamalıdır. Veya Ak Parti’nin yaptığı hizmetleri anlatabilmelidir. Kendi beldesinde, belediye başkanının yaptığı hizmetleri anlatabilmelidir. Bu da bilgiyle, eğitimle olur. Önümüzde bir referandum veya seçim olduğunda yine Sancaktepemizde Türkiye ortalamasında bir oy alırız. Ben Sancaktepemize ve arkadaşlarımıza güveniyorum. Çünkü biz burada çalışma yaparken Ak Partili veya Ak Partili olmayan diye ayrım yapmıyoruz.”

KUBBENİN ALTINDA BERABER YAŞIYORUZ

“Ben Sancaktepe’de müteaddit defa cem evlerine gittim. Çünkü hep berabere bu kubbenin altında yaşıyoruz. Birbirimizin tebessümüne ihtiyacımız var. Tebessüm de sadakadır. Biz onların yanına gidip Muharrem ayında beraber iftar açtığımızda, cem evlerinde cenazelerine katıldığımızda şöyle bir şey akla geliyor; bizim birbirimizden farkımız yok, biz bir elin parmakları gibiyiz, biriz, beraberiz. Bu ülke bizim. Ama herkes aynı düşünebilir mi? Bu demokrasinin güzellikleri. Tabii ihanet ayrı… Biz vatana ihanet tutumu içinde olanlarla bir araya gelemeyiz.”

TÜRKİYE’YE MEVCUT SİSTEM DAR GELİYOR, NİSAN – MAYIS’TA REFERANDUM

“Başbakanımızın açıklamasından sonra Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin tutumuna göre, sanki Nisan, Mayıs aylarında bir referandum olacak gibi gözüküyor. Çünkü Türkiye’ye artık mevcut sistem dar geliyor. Partimizin hazırlamış olduğu teklif meclise sunulacak. Teklif Meclisten geçerese, Nisan veya Mayıs ayında referandum olabilir.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ