logo

İsmail Erdem, ‘Ataşehir’in Dününü Bugününü İyi Bilirim’

İsmail Erdem, ‘Ataşehir’in Dününü Bugününü İyi Bilirim’

Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı İsmail Erdem, ilçe binasında düzenlenen toplantıda yerel basın mensupları ile bir araya gelerek görevdeki 2 ayını değerlendirdi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Toplantıda konuşan Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı İsmail Erdem, “Ataşehir’de belediye değiliz ama AK Parti hükümeti olarak Bakanlıklar düzeyinde Ataşehir’e yatırımlar noktasında üzerimize ne düşüyorsa, öncülük yapacağı, kılavuzluk yapacağız.” Dedi.

Erdem, AK Parti grubu olarak İBB İmar komisyonunda halkın yararına olan her türlü imar planı teklifini meclisten geçirmek için çalışacaklarını kaydetti.

İSMAİL ERDEM YEREL BASIN MENSUPLARI İLE BULUŞTU

Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı İsmail Erdem, ilçe binasında düzenlenen toplantıda yerel basın mensupları ile bir araya geldi. Toplantıda Erdem’e Medya ve Tanıtım sorumlusu İlçe Başkan Yardımcısı Hakkı Topçu eşlik etti.

GÖREVDEKİ 2 AYLIK DÖNEMİ DEĞERLENDİRDİ

Belediye başkan adaylığı sırasında da birlikte olduğu Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı olarak göreve başladıktan sonra yerel basın mensupları ile bir araya gelerek yerel ve genel siyaset ile 2 aylık çalışmaları değerlendirmek, hedefleri paylaşmak istediklerini kaydeden İsmail Erdem, halkın bilgilendirilmesi, yönetimin hizmetlerini halka, halkın isteklerini yönetime taşıyan, halkı aydınlatan basın mensupları ile birlikte olduğunu kaydetti.

ATAŞEHİR’İN DÜNÜNÜ BUGÜNÜNÜ İYİ BİLEN BİR VATANDAŞIM

“Ataşehir’e yabancı olmadığını vurgulayan Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı İsmail Erdem,  Sancaktepe’de iki dönem belediye başkanlığından sonra 2019’da da Ataşehir’de Belediye Başkan adayı olarak çalıştığını hatırlatarak, “1976’dan beri bölgede ikamet eden birisi olarak Ataşehir’in dününü bugününü iyi bilen bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Bölgemizin sorunlarını biliyoruz. Çözüm yollarını da özgür irademizle halkın yararına açıklıyoruz. Ataşehir’in çözülemeyecek herhangi bir problemi yok. Esas olan samimiyetle çözüm üretip, fedakarca çok çalışmak…” Dedi

VATANDAŞA KULAK VERİRSENİZ ÜSTESİNDEN GELEMEYECEĞİNİZ HİÇBİR ŞEY YOK

Ataşehir’in İstanbul’un ve Türkiye’nin sorunları gibi çözülebileceğine işaret eden İsmail Erdem, “Türkiye 3 Kasım 2002 seçimlerinden sonra ayağa kalkışını tüm dünyaya gösterdi. Vatandaşa kulak verirseniz, çözüm yolunda biraz kafa yorarsanız üstesinden gelemeyeceğiniz hiçbir şey yok. 2001 Türkiyesi’ni 2021 Türkiye’si ile yan yana koyduğunuz zaman aradaki farkı tüm dünya görüyor. Aynı şey ilçeler ve iller için de geçerli.” Diye konuştu.

ATAŞEHİR HALKI, ALMASI GEREKEN HİZMETLERİ ALAMADI

Ataşehir 2009 yılında yeni bir ilçe olduğunun altını çizen Ak Parti İlçe Başkanı Erdem, açıklamasında  “Geçen sürede yapılanlar ve yapılamayanlar var. Ataşehir halkı, alması gereken hizmetleri alamadı. Bunların başında şehirciliğin anahtarı olan şey imar planlarıyla şehrin gelişmesi, kalkınması, insanların rahat ve huzurlu ortamda yaşamasını sağlamaktır. 2019’dan beri şunu gördük; gençler sahipsiz. Oturacakları yer yok. Sadece özel işletmelerin sahibi olduğu kafeler var. Ücretli iki spor tesisi var. Ekonomik durumu uygun olmayan birçok gencimiz bu hizmetleri kamudan bekler. Ataşehir ilçesi geçen 12 yılda gençlerin istifade edebileceği yer anlamında maalesef fakir bırakılmış” ifadeleri ile Ataşehir halkının alması gereken hizmetleri alamadığını iddia etti.

İMARIN OLMADIĞINI SANCAKTEPE’DE 5 AYDA İMAR ÇIKTI!

2009 yılında Sancaktepe’de imarın olmadığını hatırlatan İsmail Erdem, “Biz, 5 ay gibi kısa bir sürede üç beldeyi birleştirerek imarını çıkarmıştık. 12 yıl geçmesine rağmen Aşık Veysel Mahallesi, Ferhatpaşa Mahallesi ve Mustafa Kemal Mahallesi’nde yaşayan insanların ne günahı var? İki yıldır Ferhatpaşa’ya imarı kimin hazırlaması lazımdı? Ataşehir Belediyesi’nin, bunu çıkartması gerekiyordu. Orada kaçak yapılaşma devam ediyor. Bir TV kanalı haber yaptı, göstermelik yıkımlar yapıldı. Niye yaptırdın, niye yıkıyorsun? İçerenköy ve Küçükbakkalköy halkı dokuz aydır plan bekliyor. 40 yıllık imar planı devam ediyor.” Dedi.

“HALKIN YARARINA OLAN İMAR TEKLİFİNİ MECLİSTEN GEÇİRELİM”

“AK Parti grubu olarak İBB İmar komisyonunda halkın yararına olan her türlü imar teklifini meclisten geçirelim. ” dediklerini iddia eden Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı İsmail Erdem, hemfikir olarak meclise sunulan İnönü Mahallesi ve Kayışdağı planları Büyükşehir’den geçtiğini, Aşık Veysel ve Mustafa Kemal Mahalle’sinde üzerlerine düşeni yapacaklarını kaydetti.

130 DÖNÜM KAMU ARAZİSİ ÜRETECEKSİNİZ

10 yıl belediye başkanlığı yapmış birisi olarak çözüm yolu önerdiğini, sorun çözeni alkışlayacaklarını kaydeden Erdem, “AK Parti grubu olarak İBB İmar komisyonunda halkın yararına olan her türlü imar teklifini meclisten geçirelim.  Ataşehir’de halkın yüzde 80’i imar ve mülkiyet problemi olan yerlerde, deprem riskli binalarda ikamet ediyor. Kral çıplak. Ataşehir dört tane gökdelen değil. Yıllarca çözüme ulaştıramadılar. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum Bey ile belli bir mutabakata varmıştık. Yeni Çamlıca’daki mülkiyet ile ilgili elinde tapusu olan fakat arsası olmayan vatandaşlara tapuya karşılık kamu arazisi teklif edilecek ve ipotekler kaldırılacak. Tek çözümü buydu. Ancak iki yıldır bakanlığın kapısından geçen yok. Biz yol gösteriyoruz, kılavuzluk yapıyoruz, ilgilenen yok. Geçen ay ihaleye çıkardılar. Burada yeni bir imar uygulaması yapacağız dediler. Gittikleri yol itibarıyla söyleyeyim, geçmişten çok bir farkı yok. Vatandaşı, vatandaşa borçlandıracaklar. Ellerindeki arsaları kırparak öbür hak sahiplerine verecekler. 40 yıl öncesine dönüyorlar, çözüm değil. Çözüm nedir? 130 dönümse, 130 dönüm kamu arazisi üreteceksiniz. Tapusu olup arsası olmayan vatandaşa rıza ile vereceksiniz. Arkasından orada yaşayan vatandaşı serbest bırakacaksınız ki ipotekler kaldırılacak.” Diye konuştu.

ATAŞEHİR BELEDİYESİ’NİN BORCU 628 MİLYON TL

2020 sonu itibarı ile Ataşehir Belediyesi’nin borcunun 628 milyon TL olduğunu ifade eden İsmail Erdem, “Ataşehir Belediyesi’nin bu seneki bütçesi de 550 milyon TL. Yıllık bütçeyi aşan, çok ciddi bir borç yükümüz var. Bunu ödeme şansınız yok. Borcun üzerine borçla devam edeceksiniz. Bütçe yönetimi de zayıf.” Dedi.

SAĞLIK ALANI SATIŞA ÇIKTI. HUKUKEN SATILABİLİR Mİ? SATILAMAZ!

Ataşehir Belediyesi sağlık alanını satışa çıkaracak hale geldiğini iddia eden Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı İsmail Erdem, 10 yıl belediye başkanlığı yaptığını, bir metrekare yeşil alanı satmadığını kaydettiği açıklamasında, “Ataşehir Belediyesi ekonomik kriz içinde, çıkış yolu arıyor. Örnek Mahallesi’ndeki sağlık alanını satışa çıkarıyor. 11 Mart’ta ihalesi oldu ama ihaleye giren olmadı. Yaklaşık 22 milyon TL muhammen bedel ile sağlık alanı satışa çıktı. Hukuken satılabilir mi, satılamaz. Suç ve görevi kötüye kullanmaktır. Kamuya ayrılmış, kamu yararına okul, sağlık, spor, yeşil, belediye hizmet alanı, cami alanı, karakol alanı gibi imar planlarında donatı olarak tahsis edilen alanların hiçbirini ne Milli Emlak satabilir, ne de belediyeler satabilir. O yüzden ihaleye kimse girmedi, alan kişi başına dert mi alsın!” iddialarına yer verdi.

HÜKÜMETİ OLARAK ATAŞEHİR HALKINA YATIRIMA KILAVUZLUK YAPACAĞIZ

Yenişehir Mahallesi İmar İskan Blokları ile ilgili gelişmeleri paylaşan Erdem, “TOKİ ile alakalı sorunlar vardı. İmar İskan Bloklarının tümü ile ilgili iki yıllık mücadelemizi neticelendirdik. Şu anda 12 hane hariç TOKİ ile sözleşmesini yaptı. Prosedür tamamlandı. Kısa zamanda vatandaşa daireleri teslim edilecek. Biz burada belediye değiliz ama AK Parti hükümeti olarak Bakanlıklar düzeyinde Ataşehir halkına yatırımlar noktasında üzerimize ne düşüyorsa yapacağız. Öncülük yapacağız. Kılavuzluk yapacağız.” Dedi.

SOSYAL TESİS İLE KAYIŞDAĞI KAYNAK SUYU BİTER

İBB Başkanı Ataşehir’e geldiğini hatırlatan İsmail Erdem, “2019’da Mevlüt Uysal başkanımız görevde iken iki spor tesisinin ihalesini yaptı İçerenköy ve Esat Paşa’da. Ne yaptılar? Göreve geldikten sonra iki ihaleyi de iptal ettiler. Gitmişler Kayışdağı’na. Niye? Bizim gündemimiz de vardı, projemiz de vardı. Kayışdağı’nı vatandaşın kullanımına açalım, orayı Orman Bakanlığı ile beraber Millet Bahçesi’ne dönüştürelim. Kayışdağı memba suyu kaynak noktasına gitmişler. Oraya bir sosyal tesis yapalım demişler. Bu Ataşehir halkını sadece avutmaktan öteye geçmez. Oraya en ufak bir tesis yapılırsa Kayışdağı kaynak suyu biter. Buradan Göztepe, Hasanpaşa, Yeldeğirmeni, Fenerbahçe’ye kadar su gidiyor. Hangi akılla oraya tesis yapacağız?” iddiasında bulundu.

VATANDAŞTA ATAŞEHİR KÜLTÜRÜ OLUŞMADI

Vatandaşta Ataşehir kültürü, bilinci oluşmadığını iddia eden Erdem, “Ataşehir Belediyesi hizmeti taşıyamıyor. Peki ya Büyükşehir? Geçmişte Büyükşehir 25 yıllık serüvende Tuzla’dan Silivri’ye kadar İstanbul’da her tarafa yatırım yaptı. Maltepe meydanını kim yaptı? Rahmetli Kadir Abi yaptı. Parti ayırımı yok. Göztepe Parkı, İstanbul’un en güzel parklarından biri değil mi? Kim yaptı? Öncesi vardı ama Kadir Abi döneminde mükemmel hale getirildi. İki tane metro bağlantımız var. Biri Dudullu-Bostancı,, diğeri de Ümraniye-Göztepe Kavşağı’na inen metro. Şu anda Fetih Mahallesi’ne, Bakkalköy’e gelmek için kaç arabaya biniyor vatandaşımız? Ataşehir’in merkezi, meydanı, ulaşımı yok. Kim çözecek? Talep ilçe belediyesinden gidecek, Büyükşehir çözecek.” Dedi.

FSMH YANINDAKİ YEŞİL ALANDA 1200 YATAKLI BİR HASTANE

 Ataşehir’de hayata geçirilmesi planlanan projeler ile ilgili çalışmalarını sürdürdüğünü kaydeden İsmail Erdem, çalışmalar ile ilgili şu bilgileri aktardı:

“FSM Hastanesi’nin yanındaki yeşil alana 1200 yataklı bir hastane projemiz var. Erenköy Gümrük ile alakalı bir çalışmamız vardı. Millet Bahçesi olarak. O bölgeyi halka yeşil ve sosyal bir mekan olarak kazandırmak noktasında mücadelemizi verdik. Dönüşümle alakalı inşallah önümüzdeki haftadan sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ve Ticaret Bakanlığımız ile bir araya geleceğiz.” 

2023 SEÇİMLERİ HAZIRLIKLARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ

“Çok basit dokunuşlarla çözülecek durumda olan halkın problemlerinin çözülemediğine belediyeci kimliği ile üzüldüğünü ifade eden Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı İsmail Erdem, sorumsuzluğun had safhada olduğunu kaydederek; “Ayın 24’ünde Genel Kongremiz var. Parti olarak 2023 seçimleri hazırlıklarımıza devam edeceğiz. Ataşehir ölçeğinde de iki aylık bir zaman içerisinde hep sokaktayız, halkımızla beraberiz. Önümüz Ramazan ve biz sosyal yardım konusunda parti olarak üzerimize düşen görevi yapacağız. Kapımız herkese açık. Bayram yeri gibi, iki aydır gelen gidenin haddi hesabı yok. Bu parti milletin partisi. Kapımız burada yaşayan 426 bin komşumuza açık. Cumartesi günleri 17 mahallenin hepsinde esnaf ziyaretlerine çıkıyoruz. Vatandaş ile beraber yaşamaya gayret ediyoruz.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ