logo

İSPARK PERSONELİNDEN ONLİNE CİHAZLARA MÜDAHALE

İSPARK PERSONELİNDEN ONLİNE CİHAZLARA MÜDAHALE

İBB’ye bağlı otopark işletme kuruluşu İSPARK, 21 personelin online çalışan cihazlara teknik müdahale ederek usulsüzlük yaparak şirketi zarara uğrattığını açıkladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı otopark işletmesi İSPARK personelinden 21’i online çalışan cihazlarına teknik müdahale ile GPRS bağlantılarını keserek usulsüz ödeme aldığı ortaya çıktı.

Açıklamaya göre, İBB tarafından yapılan denetimde usulsüzlük yaparak şirketi zarara uğrattığı ifade edilen 21 İSPARK personelinin iş akitleri fesh edildi.

İstanbul genelinde 227 noktada açık ve katlı otoparklar ile hizmet sunmakta olduğuna işaret edilen açıklamada, İSPARK’ın toplamda 1700 personel ile müşterilerden para tahsilatı yapmakta olduğu ve bu personellerin tamamı günlük olarak denetime tabi tutulmakta olduğu ifade ediliyor.

“Yapılan denetimlerde 21 personelin online çalışan cihazların teknik müdahale ile GPRS bağlantılarını kestikleri tespit edilmiştir” denilerek bir gurup İSPARK personelinin usulsüzlük yaptığının tespit edildiğinin altının çizildiği açıklamada; “20 Nisan-20 Mayıs 2017 tarihleri arasında söz konusu 21 personelin iş akitleri feshedilmiştir. Teknik incelemeler sonucu personelin suiistimal ettiği rakam 819 bin TL dir” deniliyor.

Ayrıca İBB’ye bağlı İSPARK tarafından yapılan açıklamada, personelin silmeye çalıştığı tüm verileri merkezi veri tabanında kayıtlı olduğuna dikkat çekilirken, şirketin uğradığı zararın tamamının ilgili şahıslardan dava yoluyla tahsil edileceğine de işaret ediliyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ