logo

İstanbul Acil Ulaşım Yolları İSPARK’ın Kontrolünde

İstanbul Acil Ulaşım Yolları İSPARK’ın Kontrolünde

Acil ulaşım yolları üzerinde kural ve kayıt dışı otopark işletmeciliğinin önüne geçmek için bu alanları otopark olarak kullanan İSPARK, acil ulaşım yollarının anında tahliyesini sağlayacak.

İBB iştiraklerinden İSPARK, acil ulaşım yolları üzerinde kural ve kayıt dışı otopark işletmeciliğinin önüne geçmek için bu alanları otopark olarak kullanıyor.

Acil durumlarda ise İSPARK görevlileri, parklanma hizmeti veren bu alanları anında tahliye ederek; acil ulaşım yollarının kullanılmasına olanak sağlıyor.

ACİL ULAŞIM YOLLARI İSPARK’IN KONTROLÜNDE

Acil ulaşım yollarının İSPARK’ın kontrolünde olması, acil durumlarda bu alanların ilgili personel tarafından hemen tahliye edilebilmesine ve bu yolların tam kapasite ile hizmet vermesine olanak sağlıyor.

ACİL ULAŞIM YOLLARINI FIRSATÇILAR OTOPARKA DÖNÜŞTÜRDÜ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve UKOME kararı ile kent genelinde açık, katlı ve yol üstü otoparkları işleten İSPARK, kural ve kayıt dışı otopark işletmeciliğinin önüne geçerek ekonomiye katkı sunuyor. 1999 depreminin ardından, “1.Derece Acil Ulaşım Yolları”nı birçok ilçede yeniden belirleyen UKOME, kentteki araç sayısının artması ve otoparkların yetersizliği, acil ulaşım yollarının fırsatçılar tarafından otoparka dönüştürülmesine neden oldu.

-İBB OLAYA EL KOYDU-

Otoparka dönüştürülen bu alanlarda istenmeyen görüntülerin yaşandı. Değnekçilerin kayıt ve kural dışı sistemlerine para ödemek istemeyen araç sahipleri darp edildi, yurttaşlar maddi ve manevi zarara uğratıldı. Bu alanlardaki uzun süreli ve ikinci sıra parklanma, trafik akışını engelledi.  İBB de bunun üzerine UKOME kararı ile “acil ulaşım yolu” olarak geçen bu alanlarda İSPARK vasıtasıyla otopark hizmeti vermeye başladı. Kontrolün sağlanmasıyla ‘yasa dışı işletmeciliğin’ önüne geçildi. Kısa süreli parklanma ile trafik akışına katkı sağlanırken, değnekçilerin haksız kazanç elde ettiği bu alanlardan alınan gelir de kayıt altına alınmış oldu.

-İSPARK BIRAKTI, VATANDAŞ GERİ İSTEDİ-

İSPARK, aralarında Fatih, Beykoz, Kadıköy, Maltepe ve Pendik ilçelerinin de bulunduğu 12 noktadaki işletmeciliğini, “1. Derece Acil Ulaşım Yolu” olduğu gerekçesiyle 2009 yılında bıraktı. Kısa süre sonra buralarda değnekçilerin yeniden ortaya çıkması ile eski mağduriyetler yaşanmaya başlandı. Esnafın dükkânlarına pankart asarak İSPARK’ı geri istemesi, vatandaşların valiliğe ve emniyete dilekçe vermeleri üzerine, Fatih Fevzipaşa Caddesi, Akdeniz Caddesi ve Avcılar Reşitpaşa Caddesi, UKOME kararı ile yeniden İSPARK işletmesine geçti.

Acil ulaşım yollarının İSPARK’ın kontrolünde olması, acil durumlarda bu alanların ilgili personel tarafından hemen tahliye edilebilmesine ve bu yolların tam kapasite ile hizmet vermesine olanak sağlıyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ