logo

İstanbul Bahçelievler’de 7 katlı Hasarlı Bina Çöktü

İstanbul Bahçelievler’de 7 katlı Hasarlı Bina Çöktü

İstanbul Bahçelievler’de daha önce kentsel dönüşüm sebebiyle bir ay önce boşaltılan 7 katlı bir bina çöktü. Sevk edilen çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi çalışma yürüttü.

AFAD’ın verdiği ilk bilgiye göre enkazda kimsenin olmadığı, binanın daha önce boşaltıldığını kaydeden  Bahçelievler Belediye Başkanı Bahadır, binanın giriş katındaki demirlerin hurdacılar tarafından satılmak üzere alındığı iddiası olduğunu da söyledi.

Yıkılan bina yandaki 7 katlı binanın 4 katının yan duvarına da hasar verdiği, hasar gören binada da yaralı yada can kaybı yaşanmadığı kaydediliyor.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, binanın çökmesine ilişkin soruşturma başlattı.

Bahçelievler’de kentsel dönüşüm sebebiyle bir ay önce boşaltılan bina çöktü. Siyavuşpaşa Mahallesi Emek Caddesi Narlı Sokak’taki 7 katlı boş bir binanın çökmesi üzerine, olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Polis ekipleri, yıkılan binanın çevresinde güvenlik önlemi alırken, enkaz altında insan olması ihtimaline karşı, AFAD ve Bahçelievler Belediyesi arama kurtarma ekibi de olay yerine geldi.

“Bina yarın belediye tarafından yıkılacaktı” açıklamasının yapıldığı olaydan sonra

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya tarafından yapılanı açıklamada, “Binada oturanları aradık, hiçbiri bu binada değil. Enkaz altında kimseye rastlanmadı.Bu bina yıkılma esnasında bir vatandaşımız enkazın altında bir kişinin kaldığını gördüğünü söyledi. Bakiye kalan enkazı arkadaşlarımız yine AFAD, itfaiyenin gözetiminde çekecekler.” İfadesi yer aldı.

OLAY YERİ GÖRÜNTÜSÜ TIKLAYINIZ

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ