logo

İstanbul Depremi Bu Fotoğrafın 500 Katı, Bin Katı Olabilir

İstanbul Depremi Bu Fotoğrafın 500 Katı, Bin Katı Olabilir

İzmir Depremi arama kurtarma çalışmalarını değerlendiren Nasuh Mahruki, İstanbul depremi ile ilgili uyarıda bulunarak, “ İstanbul Depremi bu fotoğrafın 500 katı, 1000 katı olabilir.” Dedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

İzmir Depremi arama kurtarma çalışmalarını değerlendiren Nasuh Mahruki, İstanbul depremi ile ilgili uyarıda bulunarak, “Bu depremi bir laboratuar gibi incelememiz lazım. Beklenen İstanbul depremi bu fotoğrafın 500 katı, 1000 katı olabilir. Buna can dayanmaz, yürek dayanmaz; Türkiye dayanmaz. Deprem olmadan önce çözüm üretilmeli.” Açıklamasını yaptı.

İzmir Seferihisar açıklarında gerçekleşen deprem sonrasında devam eden arama kurtarma faaliyetlerini Halk TV’ye değerlendiren AKUT Vakfı Onursal Başkanı Nasuh Mahruki, depem anında binada olduğu bilinen ama sonrasında nerede olduğu tespit edilemeyen kişilerin bilgisi üzerine arama kurtarma çalışmalarının gerçekleştiğinin altını çizerek; “17 enkazda dün geceden beri çalışma yapıldı. 9 binada enkaz altında kalan kimsenin bulunmadığı tespit edildi. Bu nedenle şu anda çalışmalar diğer 8 binada yoğunlaşmış görünüyor. Ondan sonra da enkaz kaldırma çalışmalarına geçilecek. Yan yatan, alt katı çöken binalarda da bir ses, ya da bilgi varsa oraya da ekiplerin yönlendirilmesi gerekiyor. Arama kurtarma teknikleri uygulanarak oralarda da çalışmalar yapılacak.” Dedi.

VİNÇLE DAYANAK NOKTASI OLUŞTURULMASI HARİKA FİKİR

İnsani yardımların da başladığını aktaran vatandaşlara barınma ve sıcak yemek sunulmasının gereğine işaret eden Nasuh Mahruki, enkazda yürütülen çalışmaya dikkat çekerek; “Her deprem ve enkaz birbirinden farklıdır. Arama kurtarma ekiplerine önce sorun çözmenin öğretilmesi gerekiyor. Riskli, hasarlı binalara vinçlerle dayanak oluşturulmasını ben ilk defa görüyorum. Müthiş bir hareket. Binaların zaten alt katı çökmüş ve yan yatmış. Tamamen yıkılmalarını önlemek için vinçler yardımıyla dayanak noktası oluşturulması harika bir fikir gerçekten.” Şeklinde konuştu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ