logo

İstanbul Dostluk Derneği iftarda buluştu

İstanbul Dostluk Derneği iftarda buluştu

İstanbul Dostluk Derneği’nin Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlediği iftar programına Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ve çoksayıda davetli katıldı.

İstanbul Dostluk Derneği iftarda buluştu

Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen iftar programına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.

İstanbul Dostluk Derneği’nin Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlediği iftar programına Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın yanı sıra, çok sayıda milletvekili, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve eşi Gül Mutlu, HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ve eşi Sevgi Kurtulmuş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve eşi Özleyiş Topbaş ile çok sayıda davetli katıldı.

Programda bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, Türkiye’nin çok ağır dönemden geçtiğini söyledi. “Hep birlikte Türkiye olmaya mecburuz.” diyen Erdoğan, “9 sene önce Merkez Bankası rezervi 27,5 milyar dolarken, şu anda 103 milyar dolara geliyor. IMF’ye borcumuzu Nisan ayında sıfırlıyoruz. IMF’ye bu arada 5 milyar dolar borç vereceğiz. Türkiye artık alan el değil, veren el. Bu önemli bir unsur. Güçlü olmaya mecburuz.” diye konuştu.

Türkiye’nin artık güçlü bir ülke haline geldiğini belirten Erdoğan, “Yeter ki içimizde birbirimizi yemeyelim. Öyle bir ana muhalefet var ki terörizmle mücadele ederken, kalkıp da terörizm konusunda iktidarla beraber olmayı değil, onların yanında nasıl yer alırız onu düşünüyor. Bölücü terör örgütünün siyasi uzantısıyla görünür görünmez, iş birliği içindeler.” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Başbakan Erdoğan ve Numan Kurtulmuş’a kahve takımı hediye edildi. Erdoğan’ın, Kurtulmuş’a hediye edilen fincanlarla ilgili espri yapması salonda gülüşmelere sebep oldu.

Ayrıca dernek üyeleri, Başbakan Erdoğan ve Numan Kurtulmuş ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ