logo

İstanbul İlçeleri Vatandaş Karnesinde Ataşehir İlk İkide

İstanbul İlçeleri Vatandaş Karnesinde Ataşehir İlk İkide

ataşehir_belediye_binasıİstanbul Üniversitesi tarafından yürütülen İstanbul Vatandaş Karnesi Projesi’nin 10 dalında alınan ilk sonuçlarda Ataşehir ilk sıralarda yer alarak köklü belediyeleri geçti.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul Üniversitesi tarafından yürütülen İstanbul Vatandaş Karnesi Projesi araştırma sonuçlarına göre Ataşehir Belediyesi bir çok alanda İstanbul’un 39 ilçesinin sıralamasında önlerde yer aldı.

İstanbul Vatandaş Karnesi’nde belirlenen 10 ana başlıkta alınan notlara göre oluşan sıralamalarda Ataşehir; elektrik ve aydınlatma hizmetleri başlığında: 2.sırada, su ve kanalizasyon hizmetlerinde: 2.sırada, temizlik ve çevre sağlığı hizmetlerinde: Başakşehir ile birlikte ilk 2’ye yerleşip, İstanbul’un eski ve köklü 39 ilçesinin önüne geçerek, yeni kurulmuş bir belediye olmasına rağmen Yerel Hizmet Karnesi değerlendirmesinin ilk 2 sırasında yer aldı.

İstanbul Üniversitesi tarafından yürütülen ve yerelde kamusal hizmetlerin vatandaşlar tarafından değerlendirilmesini amaçlayan araştırma kapsamında, 7 Kasım – 1 Aralık tarihleri arasında İstanbul’da 39 ilçe düzeyinde toplam 4 bin kişi ile yüz yüze anketler yapıldı.

Yerel yönetimlerin ilçe ölçeğinde değerlendirildiği 70’i aşkın hizmet alanında vatandaşların duydukları memnuniyet düzeyi 10 üzerinden derecelendirildi.

ATAŞEHİR BİRÇOK DALDA İKİNCİ

Araştırma sonuçlarına göre Başakşehir hizmet kategorilerinde aldığı puanların ortalamasıyla sıralamada ilk sırada yer alırken, Ataşehir’de üst sıralarda yer buldu.

Yerel düzeyde karşılaşılan tüm kamusal hizmetlerden duyulan memnuniyet düzeyinin ölçüldüğü araştırmanın ilk sonuçları 10 ana başlık altında çarpıcı sonuçlar içeriyor.

İstanbul Vatandaş Karnesi’nde belirlenen 10 ana başlık düzeyinde alınan notların  ortalamasına göre Başakşehir 10 üzerinden 7 puan ile ilk sırada yer aldı.

ATAŞEHİR ELEKTRİK VE AYDINLATMADA DA 2’nci SIRADA

Sıralamada Başakşehir’i  Zeytinburnu ve Bahçelievler izlerken, elektrik ve aydınlatma hizmetleri başlığında Üsküdar, Ataşehir ve Zeytinburnu öne çıktı. Araştırmanın ana başlıklarından toplu taşıma hizmetleri alanında sırasıyla Zeytinburnu, Fatih ve Kağıthane ilk sıralarda yer aldı.

SU VE KANALİZASYON HİZMETLERİNDE ATAŞEHİR 2. SIRADA

Ataşehir’in  araştırmanın bir diğer ana  başlıklarından su ve kanalizasyon hizmetlerinde yine öne çıktığı karnede, Ümraniye, Ataşehir, Bahçelievler; yol ve  kaldırım hizmetlerinde Başakşehir, Zeytinburnu, Gaziosmanpaşa ilk sıralarda yer aldı.

ATAŞEHİR TEMİZLİK VE ÇEVRE SAĞLIĞI HİZMETLERİNDE DE 2. SIRADA

Ataşehir’in bir çok alanda olduğu gibi temizlik ve çevre sağlığı hizmetlerinde de ilk sıralarda yer aldığı İstanbul Üniversitesi İstanbul Vatandaş Karnesi Projesi araştırmasında Başakşehir, Ataşehir, Küçükçekmece sıralaması ile ikinci oldu.

Park-bahçe yeşil alan hizmetlerinde Başakşehir, Zeytinburnu, Küçükçekmece; eğitim hizmetlerinde Fatih, Zeytinburnu, Kağıthane; sağlık hizmetlerinde Kartal, Bahçelievler, Gaziosmanpaşa; emniyet ve asayiş hizmetlerinde Şile, Başakşehir, Adalar ve iyi yönetimde ise Esenler, Zeytinburnu ve Gaziosmanpaşa vatandaşlardan en yüksek puanı aldı. İyi yönetim alanında; belediyenin ilçeyle ile ilgili aldığı kararlardan vatandaşları haberdar etmesi; vatandaşların ilçe yönetimine dahil edilmesi ve belediyeye yapılan şikayet ve önerilerde gösterilen tutum dikkate alındı.

PROJENİN 2. AŞAMASI MUHTAR ARAŞTIRMASI VE İLÇE KARNELERİ

İstanbul Vatandaş Karnesi Projesinin ikinci aşamasında ise İstanbul’da 700 muhtarla yapılan, hizmetlerin önceliklendirme araştırmasının sonuçları açıklanacak. Muhtarlara bütçe verilip, hangi alanlarda harcama yapmak istediklerinin sorgulandığı projenin, son aşamasında ise ilçe düzeyinde 70’i geçen alt faktörün karşılığı tespit edilecek ve oluşturulan ilçe karneleri açıklanacak.

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi öğretim üyesi Doç.Dr. Murat ŞEKER koordinatörlüğünde yürütülen İstanbul Vatandaş Karnesi Projesi’nde, üniversitenin Maliye Bölümü’nden Prof.Dr. Figen ALTUĞ, İktisat Sosyolojisi Bölümü’ nden Yrd.Doç.Dr. Filiz BALOĞLU, Ekonometri Bölümü’ nden Yrd.Doç.Dr. Sema ULUTÜRK AKMAN ve Araştırma Görevlisi Hakan BEKTAŞ ile Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’ nden Yrd.Doç.Dr. Bilal ŞİNİK araştırmacı olarak yer aldı. Yerel düzeyde karşılaşılan tüm kamusal hizmetlerden duyulan memnuniyet düzeyinin ölçüldüğü araştırmanın ilk sonuçları 10 ana başlık altında çarpıcı sonuçlar içeriyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ