logo

İstanbul Kars Spor kuruldu!

İstanbul Kars Spor kuruldu!

Kars sporİstanbul’da yaşayan Karslıların spor aracılığı ile bağlarını güçlendirmek, birlik ve beraberliğini sağlamaya yardımcı olmak amacı ile İstanbul Kars Spor Kulübü kuruldu.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Evlendirme Dairesi Nikah Salonu’nda gerçekleştirilen Kars Spor kuruluş toplantısına İzmit Emniyet Müdürü Kemal Güngör ile birlikte İstanbul’daki bölge dernekleri başkan, yöneticileri ile birlikte Karslılar katıldı. “İstanbul’da Kars Sporu kurmamızın amacı, buradaki hemşerilerimizin bağlarını güçlendirip, birlik ve beraberliklerini sağlamak” diye konuşan Kar-Der Başkanı Orhan Çerkez, “Biliyorsunuz spor kardeşliktir.  Barıştır… Sosyal bir faaliyettir. Biz de bunları yapmaya çalışıyoruz” dedikten sonra emeği geçen yönetim kurulu üyeleri ve bütün destek verenlere teşekkür etti.

Kars, Ardahan, Iğdır Vakfı İşadamları Konsey Başkanı Yılmaz Ulubeyi, İstanbul’da 600’ün üzerinde Kars, Ardahan, Iğdır derneği olduğunun altını çizerek; bu derneklerin dünyanın en büyük metropollerinden biri olan İstanbul’da Kars’ı tanıtmak üzere ellerinden geleni yaptıklarını, kendilerinin de bu amaçla çalıştıklarını söyledi.

Kars spor Kurucu Yönetimi şu isimlerden oluşuyor;

Kars Spor Yönetim Kurulu Başkanı           : Yaşar Ekinci
Kars Spor Yönetim Kurulu As Başkanı      : Orhan Çerkez
Sayman                                                          : Musa Ervus
Sekreter                                                         : Murat Başçı
Koordinatör                                                  : Haydar Polat
Altyapı Sorumlusu                                       : Cevdet Taşkıran
Basın Sözcüsü                                                  : Aşkın Şit

Tekinik ekip;
Teknik Direktör                                               : Recep Aykutalp
Menajer                                                             : Ali Çıtak
İstanbul Kars Spor Kulübü derneği kuruluş toplantısının son bölümünde bölge folklorunun önemli temsilcisi, Aşık Geleneğinin yaşayan temsilcilerinden Aşık Maksut Feryadi seslendirdiği eserlerle aşık geleneklerinin izini taşıyan örnekler verdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ