logo

İSTANBUL KITALAR ARASI ŞİİR FESTİVALİ BAŞLIYOR

İSTANBUL KITALAR ARASI ŞİİR FESTİVALİ BAŞLIYOR

siir_festival-1Pera Müzesi Oditoryumu’nda 16-20 Kasım 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek Kıdemli-Genç Şair Diyaloğunun da yer aldığı 1. İstanbul Kıtalararası GençŞiir Festivali başlıyor.

Edebiyatlı, şiirli festivallere, şenliklere mekân olmuş İstanbul. Ulusal, uluslararası, küçük, büyük pek çok şiir festivalinde hanlar, hamamlar, saraylar, vapurlar, küçük tekneler, müzeler, kültür merkezleri, parklar, bahçeler, otobüsler, tramvaylar, sur dipleri, yere batan sarnıcı, aklınıza gelen her yerde şiir üflemiş şairler İstanbul’un akciğerlerine. Dünyanın her yerinden, her renginden, her tarzından şairin yolu düşmüş İstanbul’un şiir bahçesine. Güldesteler açılmış, bilinen, bilinmeyen dillerin sesleri çınlamış durmuş bugüne kadar…

Yaşı ne olursa olsun İstanbul’un ruhunda var gençlik. O kadar milyon daimi, o kadar milyon gelip geçici göçmen, turist nüfusuyla nasıl yaşlanabilir ki bu kent! Yaşlanma şansı ve hakkı yok İstanbul’un. Onun ölümsüzlük suyunu içen şairler de hep genç kalıyormuş. Yürekleri, ruhları ve şiirleri ölmüyormuş. Efsanelerde yaşıyormuşsunuz, hiç ölmemecesine, eğer İstanbul’un şiir bahçesinde oturmuş, şiir yazmış, şiir okumuş, şiir dinlemişseniz…

16-20 Kasım 2016 tarihleri arasında İstanbul’da kendi alanında bir ilk olarak gerçekleştirilecek

1.Kıtalararası GençŞiir Festivali İstanbul’un açılış töreni, İstanbul’un en gözde kültür ve sanat odaklarından birisi olan Pera Müzesi Oditoryumunda yapılacak.

Pera Müzesi’ndeki programın moderatörleri Gülsen Tuncer, Mesut Şenol, Defne Halman ve Pelin Batu.

Rosetta World Literatura Dergisi Onur Ödüllerinin de verileceği programın Okuma Tiyatrosu bölümünde Milan Richter’in Kafka’nın Cennet Cehennemi adlı oyunundan ve Shakespeare sonnelerinden seslendirmeler yapılacak.

KIDEMLİ-GENÇ ŞAİR DİYALOĞU, Pera Müzesindeki Programın ilginç bir maddesini oluşturuyor. Tarık Günersel ve Krystalli Glyniadaki bu diyaloğu gerçekleştirecek şairler.

Pera Müzesindeki şiir okuma şölenine katılacak yabancı şairler ve ülkeleri: Claudia Piccinno (İtalya), Krystalli Glyniadakis (Yunanistan), Marta Markoska (Makedonya), Nasseem Daghestany (Irak), Ragnheiður Harpa Leifsdóttir (İzlanda) ve Teodora Balabanovic (Sırbistan)

Programa katkıda bulunacak Türk şairlerin adları şöyle: Emel Koşar, Hasan Erkek, Mesut Şenol, Neda Olsoy, Neval Savak, Nilgün Tutal Cheviron, Pelin Batu, Tarık, Günersel, Volkan Hacıoğlu, İsmet Yalçın.

Siz değerli medya mensubunu programa davet ediyor, dönüşlerinizi bekliyoruz.

Vedat AKDAMAR                            Mesut Şenol

Festival Eşbaşkanı                          Festival Eşbaşkanı

İLETİŞİM:  Şenay Varlıoğlu Akdamar 0536 4818223

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ