logo

İstanbul ve Bölge Genelinde Kuvvetli Rüzgâr ve Fırtına Bekleniyor

İstanbul ve Bölge Genelinde Kuvvetli Rüzgâr ve Fırtına Bekleniyor

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Marmara bölge genelinde Pazartesi öğle saatlerinden itibaren güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli rüzgar uyarısı yapıldı.

İstanbul Valiliği Marmara bölge geneli için fırtına beklendiği, kuvvetli güney ve lodos  fırtınasına bağlı olumsuzluklara karşı tedbirli olunması istendi.

Meteorolojik değerlendirmelere göre; Rüzgârın, Marmara bölge genelinde 07 Şubat 2022 Pazartesi öğle saatlerinden itibaren güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) zaman zaman kısa süreli fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

AĞAÇ VE DİREK DEVRİLMESİ, ÇATI UÇMASI, ZEHİRLENMELER VE İLE ULAŞIMDA AKSAMA

08 Şubat 2022 Salı sabah saatlerinden itibaren Marmara’nın kuzeyinden başlayarak kuvvetli rüzgârın yönünün kuzey ve kuzeydoğuya (poyraz) döneceği 09 Şubat 2022 Çarşamba sabah saatlerine kadar kuvvetli, Marmara Bölgesi’nin kuzey kesimlerinde kısa süreli fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Batı Karadeniz ve Marmara Denizi’nde Fırtına Bekleniyor

Batı Karadeniz’de rüzgârın, yarın (Salı) sabah saatlerinden sonra batısında zamanla genelinde kuzey ve kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın; Çarşamba günü sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Marmara Denizi’nde rüzgârın, yarın (Salı) sabah saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Fırtınanın; akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ