logo

İstanbul ve Çevresine ‘Çok Kuvvetli Sağanak Yağış’ Uyarısı

İstanbul ve Çevresine ‘Çok Kuvvetli Sağanak Yağış’ Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi tahminlerine göre İstanbul ve çevresi ile Trakya bölgesi için yer yer “Çok Kuvvetli” sağanak yağışın etkisine gireceği uyarısı yaptı.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul ve çevresi ile Trakya bölgesinde Meteoroloji, 12 Ocak Cumartesi ve 13 Ocak Pazar günleri  arasında yer yer “Çok Kuvvetli” yağmur ve sağanak şeklindeki yağışların beklendiği, meydana gelebilecek sel, su baskını ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunası uyarısı yaptı.

İSTANBUL İÇİN “ÇOK KUVVETLİ” SAĞANAK!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi tahmininde, “İstanbul’da yarın(12.01.2021) beklenen yağmur ve sağanak şeklindeki yağışların öğle saatlerinden itibaren batı kesimlerden başlayarak zamanla il genelinde kuvvetli (30-50 kg/metrekare) ve batı kesimlerde yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/metrekare) olması beklendiğinden meydana gelebilecek sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.” İfadelerine yer verildi.

TRAKYA’DA BEKLENEN KUVVETLİ YAĞIŞLARA DİKKAT!

Bugün(11.01.2021) akşam saatlerinden itibaren Trakya’da(Edirne, Tekirdağ, Kırklareli ve Gelibolu ) beklenen yağışların kuvvetli (21-50 kg/metrekare/12 saat) ve yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/metrekare/12saat) olması beklendiğinden meydana gelebilecek sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KIYI EGE’DE BEKLENEN KUVVETLİ YAĞIŞLARA DİKKAT!

Kıyı Ege’de (Çanakkale, Balıkesir’in batı ilçeleri, İzmir, Aydın, Muğla) yarın(12.01.2021) beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların öğle saatlerinden itibaren kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması, beklendiğinden meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

HJAFTASONU SICAK VE YAĞIŞLI

Hafta sonu ılık hava sistemi ile birlikte görülen yağışların Pazar akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi, önümüzdeki hafta ortasından itibaren soğuk ve yağışlı yeni sistemlerin Marmara bölgesinde etkili olmaya devam edeceği tahmin ediliyor.

OCAK ORTASINDA KIŞ KENDİSİNİ HİSSİTTRİECEK

Lodos nedeniyle Cumartesi 15°C’ler civarında seyretmesi beklenen sıcaklıkların, Pazar günü rüzgârın kuzeyli yönlere dönmesiyle 10°C’ler civarına gerileyeceği tahmin ediliyor.

14 OCAK KIŞ BAŞLIYOR: SOĞUK YAĞIŞLI HAVA

Öte yandan, 14 Ocak ve sonrasındaki günlerde, İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin büyük bir bölümünde soğuk ve yağışlı kış koşullarının yaşanmaya başlaması bekleniyor.

itvhabr.com

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ