logo

İstanbul’da 48 Saat Süreli Sokağa Çıkma Kısıtlaması Başladı

İstanbul’da 48 Saat Süreli Sokağa Çıkma Kısıtlaması Başladı

İçişleri Bakanlığı tarafından ilan edilen İstanbul’da Koronavirüs salgını ile mücadele tedbirleri kapsamında 18-19 Nisan’da 48 saat sürecek uygulan sokağa çıkma yasağı başladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

İçişleri Bakanlığı tarafından ilan edilen İstanbul ve Ankara’nın arasında olduğu Büyükşehir statüsündeki 30 il ile Zonguldak ilini kapsayacak şekilde, hafta sonu süresinde 17.04.2020 tarihi saat 24.00 ile 19.04.2020 tarihi saat 24.00 arasında sokağa çıkma yasağı başladı.

ACİL, AFAD, VEFA SOSYAL DESTEK BİRİMLERİ ÇALIŞIYOR

Sokağa çıkma yasağı süresinde, zorunlu kamu hizmetlerinin sürdürülmesi için gerekli kamu kurum ve kuruluşları ile işletmelerden Havalimanları, limanlar, sınır kapıları, gümrükler, karayolları, huzurevleri, yaşlı bakım evleri, rehabilitasyon merkezleri, Acil Çağrı Merkezleri, AFAD Birimleri, Vefa Sosyal Destek Birimleri çalışmalarını sürdürecekler.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI AYRINTILARI TIKLAYINIZ

ZORUNLU HİZMETLER SÜRECEK

PTT, su, gazete ve mutfak tüpü dağıtım şirketleri, oteller ve konaklama yerleri, gıda, temizlik ve ilaç gibi sektörlere ambalaj sağlayan üretim tesisleri, gazete, radyo ve televizyon kuruluşları ile gazete basım matbaaları bu sürede hizmetlerini sürdürecekler.

Siz İstanbul’u, İstanbul da sizi özledi. Siz evde kalmaya devam edin, biz İstanbul’u evinize getiririz. #BirlikteBaşaracağız

Ekrem İmamoğlu paylaştı: 11 Nisan 2020 Cumartesi

İSTANBUL MEYDANLARI SESSİZ, KİMSESİZ!

Edinilen bilgi ve gözlemlere göre İstanbul genelinde sokağa çıkma yasağına büyük ölçüde uyuluyor. Kimsesiz kalan İstanbul’un meydanları, cadde ve sokakları sessizliğe büründü.

KORONAVİRÜS SALGINI FARKLI BİR YAŞAM TARZINI ZORUNLU KILIYOR

Sokağa Çıkma Yasağı ile ilgili açıklama yapan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, “Koronavirüs salgını ile ilgili tedbirler bize geçici bir dönem olsa da farklı bir yaşam tarzını zorunlu kılıyor. Hep birlikte sabırla bu sürece uyum sağlamak için çalışıyoruz. İstanbul; dünyanın en büyük metropollerinden biri. 15 milyon 519 bin vatandaşımız; geçici koruma ve ikamet izinli 1 milyon 68 bin yabancıyla birlikte 16.5 milyonu aşkın nüfusa sahibiz. İstanbul genelinde; devletimizin tüm kurumları, yerel yönetimlerimiz, Meslek Odaları, özel sektör, Sivil Toplum Kuruluşları, özellikle sağlık çalışanlarımız…. Hepimiz büyük bir kararlılıkla mücadele ediyoruz; etmeye devam edeceğiz.”

İBB ULAŞIM, EKMEK VE SU GİBİ TEMEL HİZMETLERİNE DEVAM EDECEK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Koronavirüs tedbirleri kapsamında 18-19 Nisan tarihlerinde uygulanacak sokağa çıkma yasağında; ulaşım, ekmek ve su gibi temel hizmetlerin yanı sıra, şirketlerinin yürüttüğü pek çok hayati çalışmayla da İstanbulluların emrinde olacak.

İBB, 17 BİN PERSONELİYLE İSTANBULLULARA HİZMET EDİYOR

Hafta sonu, 17 bin personeliyle İstanbul’a hizmet vermeyi sürdürecek olan İBB, bağlı kuruluşları ve şirketleri aracılığıyla yürüttüğü su, doğalgaz, sebze meyve hali, yaşlı ve engelli bakımı, cenaze hizmetleri, tıbbi ve katı atıkların bertarafı, güvenlik, yol bakım ve onarım çalışmalarını da aralıksız sürdürecek.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI UYGULANAN BÜYÜKŞEHİR STATÜSÜNDEKİ 30 İL

Sokağa Çıkma Yasağı uygulanan Büyükşehir statüsündeki 30 il; Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ