logo

İstanbul’da HALK EKMEK Çözüldü: 142 Yeni Büfeye Onay

İstanbul’da HALK EKMEK Çözüldü: 142 Yeni Büfeye Onay

İBB’nin, Pandemide uzun kuyruklar oluşan, dar gelirli İstanbullunun ucuz ekmeğe ulaştığı Halk Ekmek büfelerine 142 büfe daha eklenmesi talebine Meclisten onay.

Recep Kenan/itvhaber.com

İBB Meclisi‘nin aralık ayı oturumlarında CHP grubu, aylardır tartışma konusu olan ve AKPMHP engeline takılan yeni Halk Ekmek büfelerini gündeme getirmiş, yoğun talebin karşılanması için 142 yeni büfenin açılabilmesi için karar alınmasını istemişti.

TEKLİF VE KARŞI TEKLİF REDDEDİLDİ

AKP grubu da teklifin hemen karara bağlanmasına karşı çıkarak konunun komisyonlara sevk edilmesini istemişti. Bunun üzerine CHP Grubu tarafından karşı teklif verilerek, komisyona dönmeyi kaldırarak gecikmenin önüne geçmişti.

CHP grubunun teklifi ve karşı teklifi çoğunluktaki AKP-MHP grubunun oyları ile reddedilmiş, incelenmek üzere Hukuk Komisyonu’na gönderilmişti.

Aralık ayında komisyondan çıkarılarak oya sunulmayan teklif, İBB Meclisi’nin ocak ayı oturumlarının son bileşiminde gündeme alındı.

BÜFELER ŞEHİT YAKINLARINA GAZİLERE, ENGELLİLERE

Tartışmaların ardından 142 yeni Halk Ekmek büfesinin açılması oybirliği ile kabul edildi. Karar göre yeni büfeler; şehit yakınlarına (eşi ve ikinci derece yakını), gazilere, yüzde 40 ve üzeri raporu olan engellilere, dul ve yetimlere verilecek.

142 ADET YENİ HALK EKMEK BÜFESİ

Bu kişiler dışındaki kişilere devir yasağı konulması kaydıyla geçtiğimiz mart ayında onay verilen 117 adet Halk Ekmek büfesine ek olarak 142 adet yeni Halk Ekmek büfesi koyma yetkisinin İstanbul Halk Ekmek A.Ş’ye verilmesi uygun bulundu.

BAKKALLARA HALK EKMEK SATIŞI YETKİSİ

Büfeler konulurken ilçe belediyelerine de sorulacak. Halk Ekmek, Hamidiye A.Ş ve Belbim A.Ş tarafından üretilen ürünler dışında ürün satışı yapılmaması ve talep eden tüm bakkallara Halk Ekmek satışı yetkisi verilmesi konusunda uzlaşıldı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ