logo

02 Eylül 2021

İstanbul’da Ulaşımı En Kolay Semtler Hangileri?

İstanbul’da Ulaşımı En Kolay Semtler Hangileri?

İstanbul’da satılık ya da kiralık ev arıyorsanız tercihinizi ulaşımın kolay olduğu semtlerden yana kullanabilirsiniz. İşte İstanbul’da ulaşımı en kolay semtler!

Türkiye’nin metropolü İstanbul’da insanların en çok şikayetçi olduğu konulardan biri hiç kuşkusuz trafik ve ulaşım sorunu. İstanbul’da kiralık ya da satılık ev arayanların birçoğu da ilk olarak ulaşım noktasına dikkat ediyor. Zira İstanbul’da daha kaliteli ve konforlu bir yaşam sürebilmenin sırrı ulaşımın kolay olduğu yerlerde yaşamak. Eğer siz de İstanbul’da satılık ya da kiralık ev arıyorsanız tercihinizi ulaşımın kolay olduğu semtlerden yana kullanabilirsiniz. İşte İstanbul’da ulaşımı en kolay semtler!

Ulaşımın Kolay Olduğu İstanbul Semtleri

Kadıköy: İstanbul Anadolu Yakası’nın en sakin, nezih muhitlerinden olan Kadıköy; ulaşımın kolay olmasıyla da biliniyor. Söğütlüçeşme metrobüs durağına sahip olan semtten metrobüse binerek Anadolu ve Avrupa Yakası’nın birçok noktasına ulaşmak mümkün. Ayrıca Kadıköy’den Avrupa Yakası’nın pek çok durağına vapur seferleri de düzenleniyor. İstediğiniz zaman istediğiniz vasıtayla çevre semtlere kolaylıkla gidebileceğiniz Kadıköy’de her beklentiye ve bütçeye uygun ev seçenekleri bulunuyor. Kadıköy kiralık ev ilanları arasından size en uygun evi bularak, konforlu bir hayat sürebilirsiniz.

Şişli: Avrupa Yakası’nın ulaşımı en kolay semti hiç kuşkusuz Şişli. Avrupa Yakası’nın merkezinde bulunan Şişli, çevredeki semtlere ulaşımın kolay olduğu bir evde oturmak isteyenlerin tercihi oluyor. Ayrıca semtte bulunan çeşitli alışveriş merkezleri ve sosyal alanlar, ihtiyaçların da kolayca karşılanabilmesine olanak sağlıyor Şişli’de  de satılık ve kiralık olarak her bütçeye uygun ev seçenekleri bulunuyor.

Beşiktaş: Beşiktaş’ın İstanbul’un ulaşımı kolay semtleri arasında yer almasının ilk sebebi, dilediğiniz anda karşıya geçebileceğiniz deniz seferleri sunması. Ayrıca Ortaköy, Taksim ve Galata Kulesi’ne olan yakınlığı semti turistik olarak da cezbedici kılıyor. Beşiktaş kiralık ev ilanları arasında eski binalara olduğu kadar yeni projelere rastlamak da mümkün.

Mecidiyeköy: İstanbul’un ulaşımı en kolay lokasyonlarından biri de Mecidiyeköy. Metro, metrobüs ve otobüs hatlarıyla kısa sürede hem Avrupa Yakası’nda hem de Anadolu Yakası’ndaki duraklara erişim sağlayabilirsiniz. Üstelik metrobüs ve metro ulaşımı sayesinde trafik sorununa karşı da meydan okuyabilirsiniz.

Bostancı: Bostancı’nın sahili ve huzurlu ortamı, burada yaşamayı cazip hale getiriyor. Tüm bu avantajların yanı sıra semtin ulaşım açısından büyük kolaylık sağlaması da tercih edilmesini sağlıyor. Deniz otobüsleri, ada vapurları, kıtalararası seyahat eden sarı dolmuşları ve metro hattıyla Bostancı; ulaşımı en kolay semtlerden biri. Bostancı’dan çok kolay bir şekilde her iki yakadaki semtlere ulaşabilmeniz mümkün. Eğer ulaşımı kolay ve sakin bir muhitten ev bakıyorsanız Bostancı’daki evleri de inceleyebilirsiniz.

Üsküdar: Gerek Marmaray durağı gerekse de Avrupa Yakası’na olan motor seferleriyle Üsküdar; ulaşım olanağı açısından zengin semtlerden biri. Kız Kulesi Manzarası ve sahiliyle Üsküdar, İstanbul’un aynı zamanda en yaşanılası yerleri arasında yer alıyor.

İstanbul’un Metrobüs Yürünebilirlik Skoru En Yüksek 10 Semti

İlçe Mahalle Skor
Şişli İzzetpaşa 100
Şişli Kaptan Paşa 100
Eyüp Defterdar 100
Kadıköy Hasanpaşa 97.69
Şişli H.Rıfat Paşa 97.29
Kadıköy Fikirtepe 95.24
Güngören Abdurrahman Nafiz Gürman 93.94
Kağıthane Talatpaşa 93.44
Beyoğlu Halıcıoğlu 92.35
Küçükçekmece Kemalpaşa 91.48

(REIDIN Metrobüs Yürünebilirlik Skoru, İstanbul’daki mahallelerin metrobüs duraklarına, belirlenen mesafe sınırlarında yürünebilirlik derecesini analiz etmektedir.)

İstanbul’un Raylı Sistemlere Yürünebilirlik Skoru En Yüksek 10 Semti

İlçe Mahalle Skor
Beyoğlu Şahkulu 100
Fatih Hobyar 100
Kağıthane Emniyetevleri 100
Fatih Topkapı 100
Beyoğlu Evliya Çelebi 100
Beyoğlu Firuzağa 100
Beyoğlu Gümüşsuyu 100
Esenler Namık Kemal 100
Fatih Mollafenari 100
Fatih Emin Sinan 100
     

(REIDIN Raylı Sistem Yürünebilirlik Skoru, İstanbul’daki mahallelerin metro, tramvay, teleferik duraklarına belirlenen mesafe sınırlarında yürünebilirlik derecesini analiz etmektedir.)

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ