logo

İstanbullulardan Fethi Kutlamasına Yoğun İlgi

İstanbullulardan Fethi Kutlamasına Yoğun İlgi

ist_fetih-kutlamaCumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen İstanbul’un fethinin 562. yıl dönümü Yenikapı’daki kutlamaları yoğun ilgi gördü.

“Yeniden diriliş, yeniden yükseliş ve yeni Türkiye için fethin 562. yılında Yenikapı’da buluşuyoruz” sloganıyla Yenikapı Etkinlik Alanı’nda düzenlenen kutlamalara, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ile 1,5milyon yakın olduğu ifade edilen vatadaş katıldı.

Helikopterle alan üzerinde tur atan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, 16 Türk devletini temsil eden askerlerin bulunduğu yoldan geçerek Mehter Takımı’nın konseri eşliğinde alana giriş yaptı.

Ankara’dan İstanbul’a gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu da eşi Sare Davutoğlu ile Bakırköy’den bindiği tekneyle Yenikapı’ya geldi.

Mehter Takımı Ve Türk Yıldızları Büyük İlgi Gördü

Yenikapı’daki Etkinlik Alanı’nda 4 bölümden oluşan kutlamalarda ilk olarak Türk Silahlı Kuvvetleri Mehteran Birliği ile Tarihi Osmanlı Birliği’nden 562 kişilik Mehter Takımı, 45 dakika konser verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gelişiyle başlayan ikinci bölümde İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Türk Hava Kuvvetleri Türk Yıldızları gösteri uçuşu yaptı. Bandırma’dan hareket eden uçakların İstanbul semalarındaki yaklaşık 20 dakikalık gösterisi büyük ilgiyle izlendi. Ekibin son hareketinde gösteri uçuşu yapan bir pilotun alandakilere seslenerek fethin 562. yılını kutlaması alkış aldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından başlayan üçüncü bölümde Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Çiçek, Başbakan Davutoğlu, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş konuşma yaptı.

Mehteran Takımı Konser Verdi

Kutlamaların son bölümünde Mehteran Takımı konser verdi. Konserin ardından özel fetih gösterisi gerçekleştirildi. Bu bölümde lazer, mapping ve filmden oluşan, fethin anlatıldığı gösteri yapıldı. Tören, havai fişek gösterisiyle sona erdi. Erdoğan ile Davutoğlu, konuşmaların ardından tekneyle tören alanından ayrıldı.

4 Bin 709 Metrekarelik Poster Açıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu’nun konuşmaları sırasında, AK Partili üyelerin çektiği fotoğrafları sosyal medya üzerinden paylaşmasıyla hazırlanan, Erdoğan ile Davutoğlu’nu yan yana gösteren ve Guinness rekorları arasına giren 4 bin 709 metrekarelik poster açıldı. Üzerinde “Bize millet yeter” sloganının yazılı olduğu poster, bir süre vatandaşlar tarafından alanda dolaştırıldı.

Etkinliklerin yapıldığı alanın gösterilere hazırlanması için yaklaşık 450 kişilik ekip çalıştı. Etkinlik alanında 2 çadır hastane, 10 sağlık noktası, 6 mescit, 6 mobil tuvalet ve şadırvan, 20 su dağıtım noktası kuruldu. Ayrıca, 70 ambulans ve 600 sağlık personeli görev yaptı.

Türkiye’nin En Büyük Sahnesi Kuruldu

Etkinlikler için Türkiye’de şu ana kadar yapılanların en büyüğü olduğu belirtilen bin 800 metrekarelik sahne ile tek parça halindeki 500 metrekarelik led ekran kuruldu.

Ekranın sağ köşesinde “Fethin 562. yılı kutlu olsun”, üst tarafında “Yeniden diriliş yeniden yükseliş” yazısı, sol tarafında ise Fatih Sultan Mehmet’i at üzerinde gösteren resmi yer aldı.

45 Ülkeden 80 Davetli Genç De Kutlamaları İzledi

Alana, gösterinin izlenebilmesi için 9 dev ekran kuruldu. Kutlamalar, 17 kamerayla canlı yayınlandı ve 4 fotoğrafçı görev aldı. Konuşmalar, İngilizce, İspanyolca, Arapça, Fransızca ve Rusça’ya çevrildi, işaret diliyle de işitme engelliler için sunum yapıldı. 45 ülkeden 80 davetli genç de kutlamaları izledi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ