logo

İSTANBUL’UN İLÇELERİ KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN EL ELE

İSTANBUL’UN İLÇELERİ KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN EL ELE

İstanbulluların zorlama olmadan, kendi rızaları ile kentsel dönüşüme katıldığını söyleyen İBB Başkanı Kadir Topbaş, hazırladıkları modern projelerin katılımı arttırdığını söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, TOKİ Başkanı Ergün Turan Haliç Kongre Merkezi’nde 39 ilçe belediye başkanı ile birlikte bir araya geldi.

Afet Odaklı çalışmalar ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Kentsel Dönüşüm Projeleri için yaptığı yeni yasal düzenlemelerin konuşulduğu toplantıda İstanbul’daki kentsel dönüşüm projelerinin geldiği aşama da değerlendirildi.

İlçe belediye başkanlarının da değerlendirme yaptığı toplantıda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul’daki kentsel dönüşüm projelerinin kararlılıkla sürdürüldüğün ifade etti.

Hazırladıkları kentsel dönüşüm planlarının kapsamlı olduğunu belirten Başkan Kadir Topbaş, “İstanbul’da belli başlıklar altında kentsel dönüşümü ele aldık. Stratejik deprem odaklı ve tarihi eserlerin yani bize miras kalan yapıların korunmasına yönelik bir plan hazırladık. Hazırladığımız bu kentsel projeleri sayesinde insani, kültürel ve maddi değerler açısından kentin kalite ve güvenliğini de arttırmış olacağız” ifadelerini kullandı.

Kentsel dönüşüm projelerinde İstanbulluların rızası ve onayı olmadan adım atmadıklarına da vurgu yapan Başkan Topbaş, “Yasal zorlamalarla insanımızı baskı altına almıyoruz. Hazırladığımız projeleri gördüklerinde kendi rızaları ile kentsel dönüşüme katılıyorlar. Hazırladığımız modern projeler katılımı arttırıyor” diye konuştu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ