logo

İstanbul’un İlk Katılımcı Bütçesinin Oluşturulacağı Oylama Başladı

İstanbul’un İlk Katılımcı Bütçesinin Oluşturulacağı Oylama Başladı

İlk katılımcı bütçesini oluşturacağı İstanbul’un bütçesinin nasıl kullanılması gerektiğine, ön plana çıkan projeleri inceleyerek oylamaya katılarak katkı verilebilecek.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul’un sorunlarına yönelik İstanbullulardan gelen önerilerden oluşan projelerin değerlendirildiği İBB’nin ilk katılımcı bütçe çalışmasıBütçe Senin, Karar Senin” uygulamasında, oylama süreci başladı.

İstanbul’un bütçesinin nasıl kullanılması gerektiğine, ön plana çıkan projeleri inceleyerek ve oylamaya katılarak siz karar verebilirsiniz. İstanbul’un ilk katılımcı bütçesini oluşturacağımız bu süreçte, İstanbullular tarafından önerilen projeler arasında yapılan ön ve teknik değerlendirmeler neticesinde belirlenen projeler sizlerin oyuna sunuldu. 29 Ağustos 2021 tarihine kadar çevre, kültür, sağlık, sosyal, ulaşım, afet ve şehircilik temalarında, toplam 191 projeyi oylayabilirsiniz.

https://butcesenin.istanbul/proje/temalar adresi üzerinden incelenebilecek her proje için maliyetlerine paralel olarak ayrı bir bütçe puanı belirlendi. 1.000 bütçe puanınızı “Oylamayı Katıl” alanına girerek kullanabilir ve birden fazla projeye oy verebilirsiniz.

Seçtiğiniz projeler, sepetinize dahil edilecek ve sepetinizi onayladığınızda, uygulanmasını istediğiniz projeleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne iletmiş olacaksınız.

Puanlama sonucunda seçilen projeler kamuoyu ile paylaşılacak ve İBB Meclisi’nin onayına sunulacaktır.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ