logo

İSTANBUL’UN İMAR KARGAŞASI TBMM GÜNDEMİNDE

İSTANBUL’UN İMAR KARGAŞASI TBMM GÜNDEMİNDE

fikirtepeCHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, İstanbul’un Anadolu yakasındaki Ataşehir ve diğer bazı ilçelerinde yaşanan imar kargaşasını TBMM Genel Kurulu’na taşıdı.

Gezi Parkı ile başlayan ve Türkiye’yi saran alevlerin ortasında birçok haberin küllendiğini ifade eden Öğüt, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Fikirtepe ile ilgili kararının vatandaşı büyük zora soktuğunu ifade etti. Hükümetin 2 seneyi aşkın süre önce imar çalışması yaparak emsalleri belirlemesi neticesinde vatandaşların evlerini boşalttığını ,sadece Fikirtepe’de değil Eğitim, Dumlupınar ve Merdivenköy mahallelerinde de halkın iktidara güvenerek müteahhitlerle anlaşma yaptığını ve küçücük hisseleri karşısında başlarını sokacak bir ev hayali kurduklarını ifade eden CHP’li Öğüt, “Bugün bölge halkı sosyal bir patlamanın eşiğindedir. 1700’e yakın binanın yıkıldığı bölge metruk, halk ise tedirgin hâldedir. Güvenlik sorunu had safhada, esnaf da zor durumdadır” diye konuştu.

Hükümet acilen cevaplamak zorunda olduğu sorular olduğunu belirten Öğüt, ” Fikirtepe için yeni bir imar planı mı hazırlanacaktır? Sıfırdan başlanacak bir imar çalışmasının neticeleri düşünülmüş müdür? Bölgede satışa çıkan projelerin akıbeti ne olacaktır? 4,14 emsal geçerli olacak mıdır, yoksa düşürülecek midir? Eğer düşürülecekse bölgedeki hak sahipleriyle 4,14 emsale göre anlaşma yapan ve proje hazırlayan firmaların akıbeti ne olacaktır” dedi.

Bir diğer imar sıkıntısı yaşanan ilçenin Ataşehir olduğunu ifade eden Öğüt, Yenisahra ve Barbaros mahallelerinin 1/5000’lik nazım imar planlarının yaklaşık 40 yıldır yaşanan sorunlara çözüm olmadığını aksine sorunlar eklediğini söyledi.

Plan ile birlikte vatandaşların kendi arazilerinin sosyal donatı alanına ayrıldığını gördüğünü, vatandaşın arazisine izinsiz sualsiz el konduğunu söyleyen Öğüt, daha önceden kesintiye uğramış alanlara yeni bir kesinti uygulamak istenmesinin nedenini sordu.
CHP’li Öğüt, ” Yeni imar planıyla, söz konusu mahallelerin hemen yanında büyük firmalara 60 kat ve daha fazlasına kadar inşaat izni verilmiştir. Mustafa Kemal ve Aşık Veysel mahallelerinin imar planları ise bir an önce çıkarılmalıdır” diye konuştu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ