logo

İSTANBUL’UN PLAJ SEZONU AÇILIYOR

İSTANBUL’UN PLAJ SEZONU AÇILIYOR

plaj_istanbulİstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet verdiği İstanbul’un Avrupa ve Anadolu yakasındaki plajlar, 14 Haziran Cumartesi günü sezonu açarak hizmete başlayacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da plajlarda halka hizmet veriyor. İstanbul’un denize olan hasretini sona erdiren Avrupa ve Anadolu yakasındaki plajlar, 14 Haziran Cumartesi günü sezonu açarak hizmete başlayacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin çeşitli birimleri ile hizmet verdiği Menekşe, Güneş, Caddebostan 1, 2 ve 3 plajlarında her hafta deniz suyu temizlik oranı ölçümleri analiz ediliyor. Plaj ve kumsalların gün boyunca temizliği yapılıyor ve halkın gönül rahatlığıyla denize girebilmesi sağlanıyor.

Plajlarda halkın keyifli bir gün geçirebilmesi amacıyla spor ve eğlence aktiviteleri düzenleniyor. Soyunma konteynırları, duş alanları, şemsiyeler, büfelerin hizmet verdiği plajlarda şort, oyun topları, simit vb. deniz malzemesi satışları da yapılıyor. Ayrıca plajlarda halkın dinlenebileceği yeşil alanlar ve spor yapabilecekleri basketbol, voleybol sahaları ile spor aletlerinin bulunduğu bölümler de mevcut.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanlarında bulunan tüm plajlarda güvenlik ve cankurtaran personeliyle gerekli tedbirler alınıyor. İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı cankurtaran ekipleri plajlar ve sahillerde 2005 yılından bu yana 23.101 vatandaşın kurtarılmasını sağladı. Cankurtaran ekipleri 31 jet-ski, 7 zodyak bot, 13 ATV aracı ve 421 personel ile hizmet veriyor.

İstanbul’da 2014 yılında hizmet verilecek plajlar ve genel özellikleri şöyle;

Menekşe Plajı:  620 metre sahil şeridindeki plajda şezlong, şemsiye, cankurtaran mobosu, 3 adet cankurtaran kulesi, WC, soyunma kabini, duş, güvenlik kabini, büfe ve otopark alanı bulunuyor. Plaj, ücretsiz hizmet veriyor.

Güneş Plajı: 840 metre sahil şeridindeki  plajda cankurtaran kulesi, şezlong, şemsiye, cankurtaran mobosu, WC, soyunma kabini, duş, güvenlik kabini, büfe ve emanet dolabı bulunuyor. Plaj giriş ücreti 15 TL, öğrenciler için ise 7.50 TL.

Caddebostan- 1:  450 metre sahil şeridindeki plajda şezlong, cankurtaran kulesi, WC, soyunma kabini, büfe bulunuyor. Plaj giriş ücreti 15 TL, öğrenciler için ise 7.50 TL.

Caddebostan-2: 300 metre sahil bandı şeridindeki plajda, şezlong, cankurtaran mobosu, 1 adet cankurtaran kulesi, WC, soyunma kabini ve büfe bulunuyor.  Plaj, ücretsiz hizmet veriyor.

Caddebostan-3: 250 metre sahil bandı şeridindeki plajda, şezlong, cankurtaran kulesi, WC, soyunma kabini, büfe bulunuyor. Plaj, ücretsiz hizmet veriyor.

Ayrıca, Küçüksu, Şile, Celaliye ve Silivri plajlarında kurtarma ve temizlik hizmeti verilmektedir.

 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ