logo

İstiklal Marşı’nın Manasını Anlayıp Tatbik Edelim

İstiklal Marşı’nın Manasını Anlayıp Tatbik Edelim

Ataşehir Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Ataşehir RÇPAL‘nin hazırladığı programla 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinliği düzenledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programında konuşan Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu “Milli değerimize, milli şairimize hep beraber gönülden sahip çıkalım, O’nu okuyalım, anlayalım, İstiklal Marşı’nın manasını anlayıp hayatımıza da tatbik edelim” dedi.

Ataşehir Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce düzenlenen ve Zübeyda Hanım Hizmet içi Eğitim Enstitüsü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı Ataşehir Rotary Çok Programlı Anadolu Lisesi tarafından hazırlandı.

İstiklal Marşı

Recep Kenan paylaştı: 12 Mart 2018 Pazartesi

Zübeyda Hanım Hizmet içi Eğitim Enstitüsü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü programında Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Müzik Öğretmeni Zühal Yıldırım Gök yönetiminde Rotary Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı “Mehmet Akif Oratoryosu “ve “Tek Yürek Tek İstiklal Marşı” barkovizyon gösterileri sahnelendi.

Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü programına Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican ve şube müdürleri ile birlikte; AK Parti İlçe Başkanı Av.Mustafa Naim Yağcı, CHP İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Ataşehir Belediye Meclis 1.Başkanvekili Sadi Özata, MHP Ataşehir İlçe Başkan Yardımcısı İbrahim Kazan, daire amirleri, okul müdürleri, STK temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

İSTİKLAL MARŞI, HAKK’IN VAAT ETTİĞİ GÜNLERE GELİNDİĞİNİN İLAN

İstiklal Marşımızın kabulünün 97. yılı münasebeti ile bir araya gelindiğini kaydederek konuşmasına başlaya Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, İstiklal Marşı ile Hakk’ın vaat ettiği günlere gelindiğinin ilan edildiğinin altını çizerek; “İstiklal Marşı bir İstiklal Mücadelesinin sonucunda yazılan, o istiklal mücadelesinin bir anlamda kelimelere dökülmüş halidir. Bizim için bir İstiklal Marşı, bir de İstiklal Marşımızın yazarı söz konusu. İstiklal Marşımız, üzerimize gelen hayâsızca akınların durdurulup Hakk’ın vaat ettiği günlere gelindiğinin ilan edildiği bir marştır. Hz. Peygamberimizin Hz. Ebubekir’e dediği gibi, düşmanlar kim olursa olsun, neyle saldırırsa saldırsın, ne kadar güçlü olursa olsun korkmanın gereksiz olduğunu, sırtını Hakk’a dayayanların mutlaka muzaffer olacağını ilan ederek halkına ümit aşılayan marştır” diye konuştu.

ALLAH BU MİLLETE BİR DAHA İSTİKLAL MARŞI YAZDIRMASIN

Taceddin Dergâhının duvarlarına kazılarak yazılan, cennet vatan uğruna kendini feda edenlerin tırnaklarıyla kazandıkları bu zafer gibi azmin ve mücadelenin hiç bırakılmaması gerektiğini anlatan marş ve bu marşın yazarının ibretle okunması gereken hikâyesine işaret eden Ertuğrul Bilican, konuşmasını “Bu mücadelenin içinde olan ve bu mücadeleyi de bir anlamda İstiklal Marşı ile taçlandıran Mehmet Akif Ersoy. Bize ait birçok öz değeri özetleyerek, kendinde de olan bu değerlerin milletin her ferdinde olması gerektiğini ifade eden bir şair. Bizim için İstiklal Marşı da, İstiklal Marşımızın yazarı da çok önemlidir. Bunlar üzerine ne söylense azdır. Çünkü bu bir yaşanmışlığın marşıdır ve aynı zamanda ileriye dönük bizlere mesajlar veren bir marştır. Aslında İstiklal Marşı ile ilgili söylenecek en güzel sözlerden biri -Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın- demektir” şeklinde sürdürdü.

İSTİKLALİMİZİ, İSTİKBALİMİZ OLAN GENÇLERİMİZ, ÇOCUKLARIMIZ SÜRDÜRECEK

Fedakârlık ve kahramanlık örneklerinin bugünde Suriye’de, Afrin’de, Irak’ta ve nerede bir haksızlık ve adaletsizlik varsa orada sergileyen Aziz Mehmetçiklerimizi şükran ve minnetle anmanın borcumuz olduğunu vurgulayan Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, İstiklal Marşı’nın bu gün de devamının yazıldığını kaydederek, “Geçmişte Ecdadımız nasıl İstiklal Marşı yazdı ise bu günde biz onların torunları İstiklalimiz ve İstikbalimiz için aynı marşı oralarda kendilerine ihtiyaç duyulan her yerde yazmaktadır. Biz eğitimcilere düşen İstiklalimizi sadece Ecdadımızın kahramanlıklarını anlatarak anlayamayacağımızın farkına varmaktır. Ecdadımızın kahramanlıklarından cesaret alarak, onların yaptığı doğruları yaparak, yani bütün değerlerimiz için çok çalışarak; her türlü fedakârlıkları göze alarak İstiklalimizi korumak için gereğini yapmaktır. Ama en önemlisi İstiklalimizi, İstikbalimiz olan gençlerimizin çocuklarımızın sürdüreceğinin farkında olmaktır. İstikbalimiz olan evlatlarımızı bu şuurla yetiştirerek İstiklalimizi ebediyete kadar sürdürmek biz eğitimciler olarak temel görevimizdir” programı hazırlayan Ataşehir Çok Programlı Rotary Anadolu Lisesi Müdür ve Yöneticileri ile Öğretmenleri, Öğrencileri ve tüm ekibini tebrik ederek konuşmasını tamamladı.

12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü programı Rotary Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencilerinden Mert İhsan Öğütçü’nün Çanakkale Şiirini seslendirmesi ve son olarak da öğrencilerin “Hücum Dedi Anadolu” müzikli lirik gösterisini ile devam etti.

İSTİKLAL MARŞI’NIN MANASINI ANLAYIP TATBİK EDELİM

Programın kapanışı öncesi yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini vermek üzere sahneye gelen Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, İstiklal Marşımız  milli mücadele azmiyle ve ülkemizin bağımsızlığını kazanma kararlılığıyla savaş ortamında yazıldığını hatırlatarak; ”Bu marşın yazılabilmesi için de Allah korusun aynı sıkıntılardan geçmek lazım ki; bunu kimse dilemez. Akif dediğimiz zaman büyük bir şair, büyük bir mütefekkir, büyük bir vatansever, büyük bir İslam Şairi aklımıza gelir. Akif hayatımızın her safhasında bulunması gereken fikir ve düşüncelere sahip olan bir büyüğümüz, bir milli değerimizdir. Bu milli değerimize, milli şairimize hep beraber gönülden sahip çıkalım, O’nu okuyalım, anlayalım, İstiklal Marşı’nın manasını anlayıp hayatımıza da tatbik edelim” diye konuştu.

Yarışmada Dereceye giren okul ve öğrencileri:

RESİM DALINDA

1-      Yahya kemal Ortaokulu’ndan; Okan Ünalan

2-      Mustafa Zeki Demir Ortaokulu’ndan; Enes Türkeli

3-      Mustafa Öncel Ortaokulu’ndan;  Feyza Ulutaş

ŞİİR DALINDA

1-      TEB Ataşehir Anadolu Lisesi’nden; Gözde Karabulut

2-      Cahit Zarifoğlu Anadolu İHL;  Ali Ünal

3-      Ataşehir MMT Anadolu Lisesi’nden; Esranur Baş

KOMPOZİSYON DALINDA

1-      Habire Yahşi Anadolu Lisesi’nden;  Elçin Melisa Tuzluoğlu

2-      Ataşehir MMT Anadolu Lisesi’nden; Seher Kaya

3-      Cahit Zarifoğlu Anadolu İHL; Ali Ünal

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ