logo

İyi Parti Ataşehir’den Kadın ve Çocuğa Şiddet Açıklaması

İyi Parti Ataşehir’den Kadın ve Çocuğa Şiddet Açıklaması

İyi Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı tarafından, son zamanlarda artışa dikkat çekildiği kadına ve çocuğa şiddet ile taciz olaylarına yönelik basın açıklaması yapıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

“Türkiye’de maalesef bir ahlak çöküntüsü vardır.” Diyerek son zamanlarda yaşananlarla ilgili iddialara yer veren İYİ Parti Ataşehir İlçe Başkanı Halil İbrahim Özdemir, yaptığı basın açıklamasında; “Türkiye’de kadına ve çocuğa karşı yapılan cinsel şiddet gerçeğini kabul edip önlem alınması gereklidir.” İfadelerine yer verdi.

Özdemir açıklamasında 6 yaşındaki çocuklar üzerinden fetva verildiğine de dikkat çekerek; “Hırsızlık haram, devletin malından değil milyonları 1 hırka almak haram. Gidin bunları Allah rızası için sayın Cumhurbaşkanımıza bildirin ve bu konuda fetva verin.” dedi.

TÜRKİYE’DE MAALESEF BİR AHLAK ÇÖKÜNTÜSÜ VARDIR

İYİ Parti Ataşehir İlçe Başkanı Halil İbrahim Özdemir tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Sorunlar yumağı haline gelen ülkemizin temelde yaşadığı 4+1 sorun vardır. Bu 4 sorun ekonomi, eğitim, güvenlik ve adalet sistemlerinde yaşanan sorunlardır. Türkiye bu sorunlara yabancı değildir. İlk defa yaşamamıştır ve son olmayacağı aşikardır. Elbette bu sorunlara eğilmeli ve çözüm üretmeliyiz. İYİ Parti olarak ürettiğimiz çözüm önerileri TBMM ve belediye meclislerinde değerlendirilmektedir. Ancak +1 olarak ifade ettiğimiz bir sorun daha ortaya çıkmıştır ki bu sorunu Türkiye ilk defa yaşamaktadır. Türkiye’de maalesef bir ahlak çöküntüsü vardır.”

BAKANLARIN YALAN KONUŞMASI BİZİ ŞAŞIRTMAMAKTA

“Artık Bakanların yalan konuşması bizi şaşırtmamak ta Sayın Cumhurbaşkanının halkına terörist diyecek noktaya gelmesi normal karşılanmaya başlanmıştır. Ancak her geçen gün bu kadar da olmaz derken bir başkası olmaya devam etmiş: “Bir kereden bir şey olmaz” diyen ve sıfat bulmakta güçlük çektiğim kokuşmuş zihniyet utanmadan sıkılmadan çocuk istismarı konusunun çok abartıldığını, arada sırada böyle hadiselerin olabileceğini ifade edebilmiştir. AKP Bursa Milletvekili Osman Mesten’in sıfat bulamadığı bu laflarından dolayı kendisini kınadığımızı bir defa daha bildiriyoruz. Biz inanıyoruz ki: Bu iğrenç cümlelerin AKP’ye oy veren vatandaşlarımız da dahil olmak üzere vatandaş nezdinde olumlu bir karşılığı yoktur.

KADINA VE ÇOCUĞA KARŞI CİNSEL ŞİDDET GERÇEĞİNİ KABUL EDİP ÖNLEM ALINMALI

“Ahlak çöküntüsünden kasıt; yalanın ucuzlaması, hırsızlığın normalleşmesi ve muhalife terörist denilmesinin mutad hale gelmesidir. Ancak sadece bunlarla sınırlı değildir. Bunlar hususunda uzun uzun konuşmak mümkündür ama ivedi bir gerçek ortadadır. Kahrolası ivedi bu gerçeği göz ardı edemeyiz. Türkiye’de kadına ve çocuğa karşı yapılan cinsel şiddet gerçeğini kabul edip önlem alınması gereklidir.”

MAALESEF BUNLAR HUKUKEN İNSAN STATÜSÜNDE

“Utandığımız bu şeyleri yapanların insan olduğu hususunda şüphemiz olsa da maalesef bunlar hukuken insan statüsündedir. Ancak bizce Furkan Suresinin 44 ve devam ayetlerindeki ifade onları anlatan en doğru ifadedir: “…Onlar ancak hayvan gibidirler ve “Hatta yolca daha sapıktırlar.” Çünkü hayvan, -Kendisini kullanan kimseye boyun eğer. -Kendisine iyi muamele yapanı kötü muamele yapandan ayırır. -Kendisine fayda verecek şeyin peşinde gider, zarar verecek şeyden ise kaçınır.”

BİR ÇOCUĞUN NEYİNDEN TAHRİK OLDUNUZ

“Ben buradan soruyorum: bir çocuğun neyinden tahrik oldunuz da… Bu rezilliği aklınızdan geçirdiniz? Bırakın icra etmeyi aklınızdan geçirecek kadar ne zaman şeytanlaştınız? Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener Hanımefendinin daha önce belirttiği gibi; hocalar sadece kadın bedeni üzerinden fetva verirlerse 6 yaşındaki çocuk öyle mi olur böyle mi olur, evlenmeli mi, evlenebilir mi… Utanmadan 6 çocuk bedeni üzerinden sürekli fetva verirlerse olacağı budur. Bu fetva verenlere sesleniyorum: Yalan haram! Gidin bunu Sayın Süleyman Soylu’ya bildirin ve bu konuda fetva verin. Ama ne hikmetse uyuşturucu ve cinsel suçluların yegane savunucusu olan bir güruh bu konuda ağzını açmıyor. Bir siyasi partinin genel başkanım linç etmeye çalışanları aklayan bu güruh nedense bu konuda tek kelime etmiyor. Sebebi nedir?”

İYİ PARTİ OLARAK ÖNLEMLERİN ALINMASINI HER ZAMAN DESTEKLEDİK

“Değerli basın mensupları hayvandan da daha aşağı olan bu yaratıkların çocuklarımıza uzattıkları el maalesef ilk değildir. Son olması temennisini iletmekle birlikte son olmayacağı da herkesin malumudur. Bunun için gerekli önlemleri almaksa başta devlete düşmektedir. Biz İyi Parti olarak gerek TBMM’de ve gerekse il ve ilçe meclisinde gereken önlemlerin alınmasını her zaman destekledik ve hatta bu konuda kurulduğumuz günden bugüne önergeler verdik. Maalesef AKP kendisinin vermediği her önergeyi reddetmektedir. Buradan sesleniyoruz. Siz önerge verin biz destekleyelim. Bizim burada derdimiz partiler üstü olan toplum vicdanının kanayan yarası bu sorunun ivedilikle çözülmesidir. Yeter ki bu sorunu görelim ve çözelim.”

MEB REHBER ÖĞRETMENLERE EĞİTİM VERMELİ

“Bu konuda göze çarpan detaylardan biri mağdur çocukların eğitim durumudur. İstismar edilen çocuklardan okula gitmeyen %11,1; Anaokul seviyesinde % 2,2; ilkokul seviyesinde olanların % 28,1; ortaokul seviyesinin %38,5 olduğu görülmektedir. İstismarın ortaya çıkma şekli incelendiğinde ise % 40 mağdur ifadesi, % 14 başkasının görmesi ile gerçekleşmiş. Okul çağındaki çocukların istismar durumları, çocukların rehber öğretmenlerine anlatması ve onların bildirimleri sonrası ortaya çıkıyor. Bu konuda Milli Eğitim bakanlığına görev düşüyor. Milli Eğitim Bakanlığı rehber öğretmenlere bu konuda sürekli olarak eğitim vermeli ve Rehber öğretmenlerin bu konuda görevlerinin öneminin farkına varmaları gerekmektedir.”

TÜM ÇOCUKLAR CİNSEL İSTİSMAR İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRİLME

“Cinsel istismara maruz kalan çocuk ve ergenlerin çoğunun kızlardan oluştuğunu, istismar edenlerin çoğunun ise mağdur olan çocuk ve ergenin aile üyelerinden, akraba veya tanıdık kimselerden oluştuğunu göstermiştir. Cinsel istismara daha çok kız çocukların maruz kaldığı, yaş ilerledikçe bu oranın arttığı saptanmıştır. Türkiye’de küçük yaşlardan itibaren özellikle kız çocukları olmak üzere tüm çocukların cinsel istismar ile ilgili bilgilendirilmesi ve böyle bir istismara uğradıklarında yardım alabilecekleri merkezlerin oluşturulması önemlidir. Bu konuda Türkiye’de en çok cinsel istismar olan İstanbul’un büyük şehir belediyesinde bir komisyon kurulması, devamla komisyonun bu merkezlerin kurulmasına öncülük etmesi gereklidir.”

ÜLKEMİZDE SUÇLANMAK KOLAY AKLANMAK ZORDUR

“Kadına ve çocuğa yapılan cinsel istismar ülkemizin ciddi sorunudur. Bu sorunu görmezden gelmeye çalışmak; Sayın Bakanın dediği gibi “bir kereden bir şey olmaz” demek, Sayın AKP Bursa vekilinin dediği gibi “bu kadar büyütmeye gerek yok” demek, sorunu çözmez.  Bu kadar büyütmeye gerek var beyefendi ve bir kereden bir şey olur hanımefendi! Dünya yıkılmalıdır, Türkiye ayağa kalkmalıdır!

SANIĞIN KİŞİSEL HAKLARINI İHLAL ETMEMEK GEREKLİDİR

“Kişilerin bu konuda suçlanması, bu suçu işlediğine kesin ispat değildir. Mahkemeler bu konuda ceza verene kadar sanığın kişisel haklarını ihlal etmemek gereklidir. Çünkü maalesef ülkemizde suçlanmak kolay aklanmak zordur. Vatandaşlar merak etmesin, bu suç işlenmişse; mahkemeler çok ağır cezalar vermektedir. 2 gün sonra dışarı çıkacak gibi bir durum; gözlemlediğimiz kadarıyla yoktur. Bu konuda işi yargıya bırakmak en sağlıklı çözüm olacaktır. Hükümet gerekli düzenlemeleri acilen yapmalı, bu suçlara en büyük cezalar verilmelidir”.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ