logo

İYİ Parti Hareketinde Kadınlar Önde

İYİ Parti Hareketinde Kadınlar Önde

İyi Parti hareketinde kadınların çok önde olduğunu kaydeden İYİ Parti Ataşehir İlçe Başkanı Merter Sağınç, seçim stratejilerinin günü geldiğinde paylaşılacağını söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Genel Merkez ve ilçe başkanlığının seçim stratejilerinin belirlendiği, günü geldiğinde kamuoyu ve basınla paylaşılacağını kaydeden İYİ Parti Ataşehir İlçe Başkanı Merter Sağınç, İyi Parti hareketinde kadınların çok önde olduğunu kaydetti.

İYİ Parti’nin seçimlere girmesinin engellenilmesinin hukuksuzluk olacağını, haklarını savunduklarını kaydeden İYİ Parti Ataşehir İlçe Başkanı Merter Sağınç, “Hakkımızı savunmalıydık. Kendi hakkımızı savunamazsa vatandaşın haklarını nasıl savunacağız? Meral Hanım için gerekli olan 100 bin imzayı biz sadece İstanbul’dan toplarız” diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI MAKAMINA YAKIŞAN…

Ülkenin bekası ve geleceği için en hayırlısını görüşmeleri sürdüren gene başkanların düşüneceğine inandığını kaydeden Merter Sağınç, Cumhurbaşkanı adaylarının iyi bir aday olduğu, ülkenin kaostan kurtuluşunun seçimlerden geçtiğini, ülkemizin başına Cumhurbaşkanı olarak geçmesi gereken kişinin Meral Akşener olduğuna inandıklarını kaydederek; “Bizim partimizin başlangıcı Ahlat’ta oldu. Bölgeyi ziyaret etti Genel Başkanımız. Doğu, Güneydoğu Anadolu’yu gezdik. Çok teveccüh aldık. Her gidilen yerde Meral Hanıma çok büyük bir sevgi var. İnsanlar iktidardan sıkılmış durumdalar. Kavga, kaos ortamının kalkmasını, kardeşliğin oluşmasını istiyorlar. Bizim amacımız da Anadolu kardeşliğini tekrar ortaya çıkarmaktır. Biz, çok büyük bir medeniyetiz. Bu birlikteliği bozmak isteyenlere çanak tutmamamız gerekiyor. Meral Hanım, ortak paydadır. Meral Hanım, Anadolu kadını, Türklüğün sembolüdür. Duruşuyla, karakteriyle, ahlak yapısıyla makama yakışan bir insandır” dedi.

HALKIMIZIN KENDİ OYUNA SAHİP ÇIKMASI GEREKİR

Seçimin erkene alınmasının Genel Başkan Meral Akşener’in seçime girmesini engellemek için alınmış bir baskın seçim kararı olduğunu, bu hukuksuzluğa karşı uygulamak üzere planları olduğunu ifade eden Ataşehir İYİ Parti İlçe Başkanı Merter Sağınç, hukuksuzluklara karşı müzdelelerini sürdüreceklerini kaydederek,  “Her türlü olumsuz sonuç için almış olduğumuz B ve C planlarımız var.  Hangi hukuksal yolları takip edeceğimiz ortadadır. Tüm olumsuz tavırlara rağmen Genel Başkanımız için yine de sandık başında olacağız. Halkımızın kendi oyuna sahip çıkması gerekir” dedi.

CUMHURBAŞKANLIĞI MAKAMINA EN UYGUN İSİM MERAL AKŞENER

Sürecinin başladığı günlerde seçimin nabzını tutmak üzere ilçe başkanlığında İYİ Parti Ataşehir İlçe Başkanı Merter Sağınç’i ziyaret ederek,  seçimle ilgili alınan çalışmalar ve görüşlerini aldık. İYİ Parti Ataşehir İlçe Başkanı Merter Sağınç’ın Cumhurbaşkanlığı makamına en uygun ismin Meral Akşener olduğunu açıkladığı Recep Kenan aracılığı ile itvhaber.com adına gerçekleştirilen röportajda şu ayrıntılar yer aldı:

SEÇİME GİRMEMEYİ GEREKTİRECEK EKSİKLİĞİMİZ YOK

“Partimizin seçime girmemesini gerektirecek herhangi bir eksikliğimiz yok. Seçime girebilmek için 22 Aralık’ta kongremizi yaptık.  Haziran ayının beşinden sonra yapılacak her türlü seçime girme yetkisine sahibiz.  Her türlü olumsuz sonuç için almış olduğumuz B ve C planlarımız var.  Hangi hukuksal yolları takip edeceğimiz ortadadır. Genel Başkanımız Genel merkezde de bununla ilgili çalışmaları sürdürüyor.”

YAPILAN MERAL AKŞENER’İ, İYİ PARTİ’Yİ SEÇİME SOKMAMAYA YÖNELİK

“Bizim düşüncemizi sorarsanız; yapılan şeyin Meral Akşener’in İYİ Parti’sini seçime sokmamaya yöneliktir. Bizim parti olarak amacımız bu seçimde Genel Başkanımız Meral Akşener’i Cumhurbaşkanı seçtirmek. Biz merkez olarak hareket ediyoruz. İlçelerimiz ile, ilde Genel Merkeze destek oluyor.  Erken seçimin olacağını daha önceden tahmin ediyorduk.  Temmuz, Ağustos gibi olabilir diye düşündük, ama baskın olsun diye Haziran ayına aldılar. Alınan bu kararlar İYİ Parti’nin seçime girmesinin önünü tıkayarak Meral Akşener’in işini zorlaştırmaya yöneliktir. Biz böyle düşünüyoruz.  Bunu yanı sıra bizim seçim sandıklarına sahip çıkmamamızı istiyorlar. Tüm olumsuz tavırlara rağmen Genel Başkanımız için yine de sandık başında olacağız”

BİZ KENDİ HAKKIMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ

“Sandık başında herkesin kendi oyuna, yani halkın kendi oyuna sahip çıkması gerekir. Yalanla, dolanla ya da hırsızlıkla herhangi bir yere varılamayacağını hepimiz biliyoruz. İnanıyorum ki, Ak Parti ve MHP’lilerde o sandıklara sahip çıkacaklardır. Hiç kimsenin hakkını bir başkasının asla almasını istemeyiz. Biz kendi hakkımıza sahip çıkacağız ama onlardan da bekliyoruz. Bu işin hak yolunda olmasını gerektiğine inanıyoruz. Haksız bir kazancın kimseye bir şey vermeyeceğini düşünüyoruz. Ak Parti ve MHP’nin de bu konularda bize yardımcı olacaklarından eminim”

“ESAS OLAY ANADOLU’YA SAHİP ÇIKMAMIZDIR”

“Ataşehir teşkilatımızın kuruluşunu tamamladık. Yeterince personelimiz var.  Ama daha fazlası için zamanımız kalmadı. Diğer partilerle de sandıklara sahip çıkma adına hemfikiriz. Seçimde İstanbul veya büyük şehirlerde problem yaşayacağımızı zannetmiyorum. Anadolu’nun belli yerlerinde sahaya çıkmamız gerektiğine inanıyorum. Buradan oralara destek verme şansımız yok. Esas olay Anadolu’ya sahip çıkmamızdır”

DOĞU, GÜNEYDOĞU ANADOLU’YU GEZDİK. TEVECCÜH ALDIK

“Bizim partimizin başlangıcı Ahlat’ta oldu. Bölgeyi ziyaret etti Genel Başkanımız. Doğu, Güneydoğu Anadolu’yu gezdik. Çok teveccüh aldık. Her gidilen yerde Meral Hanıma çok büyük bir sevgi var. İnsanlar iktidardan sıkılmış durumdalar. Kavga, kaos ortamının kalkmasını, kardeşliğin oluşmasını istiyorlar. Bizim amacımız da Anadolu kardeşliğini tekrar ortaya çıkarmaktır. Biz, çok büyük bir medeniyetiz. Bu birlikteliği bozmak isteyenlere çanak tutmamamız gerekiyor.”

PARTİMİZİN HAREKETİNDE KADINLAR ÖNDELER

Genel Başkanımız Meral Hanım için gerekli olan 100 bin imzayı biz sadece İstanbul’dan toplarız. Bizim isteğimiz demokrasinin gereği olan hakkımızla halkımızı temsil etmek. Biz Meral Ablaya abla deriz. Mera Ablamız ülkenin ablası. Meral Hanımın duruşu bütün kadınların duruşu… Partimizin hareketinde kadınlar bizden çok daha öndeler.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ