logo

İYİ Parti Kongresi Sonrası Başkanlık Divanı Belli Oldu

İYİ Parti Kongresi Sonrası Başkanlık Divanı Belli Oldu

İYİ Parti’de geçtiğimiz hafta sonu yapılan Olağanüstü 4. Kongresi’nden sonra Genel Başkan Meral Akşener başkanlığındaki Başkanlık Divanı üyeleri de belirlendi.

Recep Kenan/itvhaber.com

İyi Parti’den kongre ve görev dağılımı ile ilgili yapılan ve Türk siyasetinde yeni bir sayfanın açıldığının altının çizildiği açıklamada şu ifadeler kullanıldı; “Bilindiği üzere, İYİ Parti 3 Ağustos Cumartesi günü Olağanüstü 4. Kongresi’ni gerçekleştirdi. Türk demokrasisinde pek rastlanmayan bir parti içi demokrasi örneği ve olgunlukla tamamlanan kongremizin ana sloganı da, “Bugün Geleceğin İlk Günü” olarak belirlenmişti. Delegemizin oylarıyla belirlenen Genel İdare Kurulumuz da bugün ilk toplantısını yaptı. Kurulumuz ilk toplantısında, sayın Genel Başkanımızın, titiz bir çalışma sonucu ortaya koyduğu vizyon ve kadroyu onayladı.

İYİ Parti Başkanlık Divanı, Genel Başkan Yardımcılarından değil, her biri ayrı uzmanlık alanı olan “Başkanlıklar”dan oluştu. Bu yeni yönetim modelinde esas alınan nokta, Türkiye’yi yönetmeye hazır kadrolardan, bir anlamda “Gölge Kabine” oluşturulmasıdır.

Genel Başkan Meral Akşener’in Başkanlığında Genel İdare Kurulu (GİK)’da onayladığı İYİ Parti yönetimi şu şekilde oluştu:

-Siyasi İşler Başkanı, Salim Ensarioğlu

-Genel Sekreter, Uğur Poyraz

-Teşkilat Başkanı, Koray Aydın

-Mali İşler Başkanı, Ümit Dikbayır

-Ekonomi Politikaları Başkanı, Cihan Paçacı

-Yerel Yönetimler Başkanı, Metin Ergun

-Hukuk ve Seçim İşleri Başkanı, Hasan Seymen

-Milli Güvenlik Politikaları Başkanı, Aytun Çıray

-Parti Sözcüsü, Yavuz Ağıralioğlu

-Eğitim Politikaları Başkanı, Berna Sukas

-Kadın Politikaları Başkanı, Sibel Yanıkömeroğlu

-Kalkınma Politikaları Başkanı, İsmail Tatlıoğlu

-Gençlik Politikaları Başkanı, Yavuz Temizer

-Toplumsal Politikalar Başkanı, Şenol Sunat

-STK ile İlişkiler Başkanı, Tuba Çokal

-Uluslararası İlişkiler Başkanı, Ahmet Kamil Erozan

İYİ Parti Yeni GİK şu isimlerden oluştu:

Berna Sukas, Naci Cinisli, Aytun Çıray, Ümit Dikbayır, Yavuz Ağıralioğlu, Tolga Akalın, Hasan Seymen, Ersin Beyaz, Rıdvan Uz, Aydın Adnan Sezgin, Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, Salim Ensarioğlu, Metin Ergun, Zeki Hakan Sıdalı, Koray Aydın, Cihan Paçacı, İsmet Koçak, Dursun Çolak, İsmail Tatlıoğlu, Sultan Neslihan Seven, Ahmet Kamil Erozan, Cumali Durmuş, Mehmet Aslan, Samet Reis, Uğur Poyraz, Nuri Okutan, Yavuz Temizer, Hasan Toktaş, Süleyman Sırrı Özdolap, Mesut Özarslan, Şükrü Kuleyin, Mehmet Arslan, Burhanettin Kocamaz, İsmail Koncuk, Murat Karaman, Fuat Geçen, Halil Aydoğdu, Emir Sami İşmen, Yiğit Karakış, Aylin Cesur, Haydar Arda Çakmak, Bülent Gürsoy, Sena Aksakallı, Murat Cem Özdemir, İbrahim Güzel, Ali Kamış, Tevfik Sinan Sözen, Ayhan Erel, Vedat Bayram, Hayrettin Nuhoğlu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ