logo

İYİ Parti ve CHP 31 Mart Yerel Seçimlerde İşbirliğinde Uzlaştı

İYİ Parti ve CHP 31 Mart Yerel Seçimlerde İşbirliğinde Uzlaştı

İYİ Parti Genel Merkezi’nde bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yerel seçimlerde 50 ilde işbirliği kararı aldıklarını açıkladılar.

Recep Kenan/itvhaber.com

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde 23’ü büyükşehir toplam 50 ilde işbirliği yapılacak.

CHP ve İYİ Parti arasında yapılan görüşmeler sonuçlandı. İki parti il ve ilçeler bazında anlaşma sağladı. İki parti arasında yapılan görüşmelerin sonuçları CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından yapılan ortak basın açıklaması ile duyuruldu.

İSTANBUL ÜSKÜDAR CHP’YE, ANKARA GÖLBAŞI İYİ PARTİ’YE

İki parti Ankara’da 25 ilçenin 8’in de iş birliğine gitti. Ayaş, Elmadağ, Polatlı ve Yenimahalle’de CHP, Gölbaşı, Kahramankazan, Kızılcahamam ve Nallıhan’da İYİ Parti aday çıkaracak. Ankara’nın diğer 17 ilçesinde ise her parti kendi adayı ile seçime girecek.

DÖRT ARKADAŞIMA TEŞEKKÜR ETMEK İSTERİM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu toplantı sonrası yapılan absın açıklamasında, “İYİ Parti ile yaptığımız işbirliğinin kahramanları var, dört arkadaşımız var. İki arkadaşımız İYİ Parti’den, iki arkadaşımız Cumhuriyet Halk Partisi’nden. Onlar uzun bir çaba gösterdiler, Genel Başkanlar olarak bize hazır bir liste getirdiler. Zaman zaman bizler de doğal olarak konuştuk, hazır bir liste getirdiler. Eğer emeği gerçekten ödüllendirmek ya da teşekkür etmek gerekiyorsa, bu dört arkadaşıma hepinizin huzurunda teşekkür etmek isterim.” İfadelerine yer verdi.

İLK İŞBİRLİĞİ KARARINI CHP GENEL MERKEZİ’NDE AÇIKLADIK

Ev sahibi olarak açıklama yapan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise; “İlk işbirliği kararımızı Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’nde birlikte yapmıştık. Bugün sonuçlandığını sizlerle paylaşmak üzere İYİ Parti Genel Merkezi’nden iki Genel Başkan olarak sizlerle bir aradayız. Nezaketleri için kendilerine teşekkür ediyorum. Ben de hem Cumhuriyet Halk Partisi temsilcisi olan iki arkadaşımıza, hem de İYİ Partinin bu müzakereleri yürüten iki arkadaşımıza teşekkür ediyorum.” Diye konuştu.

30 BÜYÜKŞEHİRİN 22’SİNDE VE 51 İLİN 27’SİNDE UZLAŞMA

CHP ve İYİ Parti heyetleri arasında, yerel seçiminde iş birliğine yönelik çalışmalara göre, her iki parti 30 büyükşehirin 22’sinde ve 51 ilin 27’sinde uzlaşma sağladı. İş birliği kapsamındaki 22 büyükşehirin 12’sinde CHP, 10’nun da ise İYİ Parti aday çıkaracak.

İş birliği çerçevesinde Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Eskişehir, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Malatya, Muğla ve Tekirdağ, büyükşehir belediyelerinde CHP, Balıkesir, Kocaeli, Gaziantep, Denizli, Kayseri, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun ve Trabzon büyükşehir belediyelerinde ise İYİ Parti başkan adayı gösterecek. Geriye kalan 8 büyükşehir ve 24 ilde her parti kendi adayını çıkaracak.

CHP, 27 İLİN 16’SINDA, İYİ PARTİ İSE 11’İNDE ADAY GÖSTERECEK

CHP, uzlaşılan illerden Artvin, Bartın, Bilecik, Bolu, Burdur, Çanakkale, Edirne, Erzincan, Giresun, Kastamonu, Kırklareli, Kırşehir, Sinop, Tunceli, Yalova ve Zonguldak’ta, İYİ Parti ise Afyonkarahisar, Aksaray, Düzce, Elazığ, Isparta, Kilis, Kırıkkale, Nevşehir, Osmaniye, Tokat ve Yozgat’ta aday gösterecek.

İŞ BİRLİĞİ YAPILACAK İLÇELER

İki parti Ankara’da 25 ilçenin 8’in de iş birliğine gitti. Ayaş, Elmadağ, Polatlı ve Yenimahalle’de CHP, Gölbaşı, Kahramankazan, Kızılcahamam ve Nallıhan’da İYİ Parti aday çıkaracak. Ankara’nın diğer 17 ilçesinde ise her parti kendi adayı ile seçime girecek.

CHP-İYİ PARTİ İSTANBUL’DA 39 İLÇESİNİN 29’UN DA ORTAK

CHP-İYİ Parti İstanbul’un 39 ilçesinin 29’un da ortak hareket edecek. CHP, Adalar, Ataşehir, Avcılar, Bahçelievler, Başakşehir, Bayrampaşa, Beylikdüzü, Beyoğlu, Büyükçekmece, Çatalca, Çekmeköy, Esenyurt, Eyüpsultan, Fatih, Gaziosmanpaşa, Kartal, Küçükçekmece, Maltepe, Sancaktepe, Sarıyer, Silivri, Şişli, Tuzla, Üsküdar ve Zeytinburnu’nda, İYİ Parti ise Arnavutköy, Bağcılar, Esenler ve Kağıthane aday çıkaracak. İstanbul’un diğer 10 ilçesinde ise her parti kendi adayını gösterecek.

İZMİR’DE İSE 30 İLÇENİN 25’İNDE İŞ BİRLİĞİ

CHP ve İYİ Parti İzmir’de ise 30 ilçenin 25’inde iş birliği yapacak. Bu ilçelerden 23’ünde CHP, 2’sinde İYİ Parti aday çıkaracak. Diğer 5 ilçede ise herkes kendi adayını belirleyecek.

Aliağa, Balçova, Bayındır, Bayraklı, Bergama, Beydağ, Bornova, Buca, Çeşme, Çiğli, Dikili, Foça, Gaziemir, Güzelbahçe, Karabağlar, Karaburun, Kemalpaşa, Kınık, Menderes, Menemen, Narlıdere, Ödemiş, Seferihisar’da CHP’nin, Kiraz ve Tire’de İYİ Parti’nin adayı olacak. Karşıyaka, Konak, Selçuk, Torbalı ve Urla’da her iki parti ayrı ayrı aday gösterecek.

MUĞLA’DA SÜRPRİZ

Varılan uzlaşmaya göre, 31 Mart’ta Muğla’nın Bodrum dahil bütün ilçelerinde her iki partide kendi adaylarını çıkaracak.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ