logo

İzmir Çeşme’de Hortum ve Dolu Vurgunu: 16 Yaralı

İzmir Çeşme’de Hortum ve Dolu Vurgunu: 16 Yaralı

İzmir Çeşme’de yaşanan hortum nedeniyle ağaçların devrildi, araçların savruldu ve evlerin çatıları uçtu. İnşatta kule vinç devrildiği hortumda 16 vatandaş yaralandı.

Recep Kenan/itvhaber.com

İzmir Çeşme’de yaşanan hortum nedeniyle ağaçların devrildiği, araçların savrulduğu ve evlerin çatılarının uçtu. Hortumun en çok etkilenen Alaçatı Port bölgesinde bir şantiyede konteynerler uçtu, 50 metre uzağa savruldu. İnşatta kule vinç devrildi. Hortum nedeniyle 16 vatandaş yaralandı.

ÇEŞME ALAÇATI’DA HORTUM

İzmir’de akşam saatlerinde başlayan gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına hayatı olumsuz etkilerken, Çeşme Alaçatı’da hortum oluştu. Çatısı uçan damlardaki büyükbaş hayvan telef olurken, kalan hayvanlar belediyenin kamyonları ile güvenli olan yerlere sevk edildi.

EV VE ARAÇLARIN HASAR GÖRDÜ, TEKNELERİN ALABORA OLDU

Hortum felaketinin yaşandığı Çeşme’de incelemelerde bulunan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, 16 vatandaşın yaralandığı, ev ve araçların hasar gördüğü, teknelerin alabora olduğu bölgede incelemelerde bulundu. Vali Köşger, yaptığı açıklamada, İzmir AFAD Müdürlüğü’nden 2 araç ve 9 personelden oluşan arama kurtarma ekibi görevlendirildiği, Jandarma, Emniyet, İtfaiye (9 araç 40 personel) ve 112 sağlık ekipleri olay yerine sevk edildiğini kaydetti.

ALAÇATI PORT ŞANTİYEDE KULE VİNÇ DEVRİLDİ

İzmir Köşger bölgede yaptığı incelemede, “Çeşme ilçemiz Alaçatı Mahallemizde Alaçatı Port bölgesinde araçları 8-10 metre havaya kaldırıp binaların üzerinden aşındırıp, diğerlerinin üzerine atmış. Alaçatı Port’ta bir vinç devrilmesi sonucu şantiyenin üzerine orada 16 civarında çalışan işçi vatandaşımız, yaralandı.” Tespitlerini yaptı.

İHTİYAÇ DUYULAN BÜTÜN EKİPLER SEFERBER EDİLDİ

16 yaralının olduğunu açıklayan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, incelemeleri sonrası bölge ile ilgili tespitlerinde, “Bir kişinin açık ayak kırığı olduğu bilgisi alınmıştır. 15 İşçi Çeşme İlçe Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmıştır. Bir kişi Ege Üniversitesi’ne sevk edildi. Onun dışındakiler burada ayakta tedaviyle taburcu edildiler. Ayrıca şimdi geçeceğimiz yamaç evleri bölgesinde, konutlarda hasar olduğu anlaşılıyor. Hasarın boyutunu iyi anlayabilmemiz için sabahın olması gerekiyor. Burada kaymakamımız, belediye başkanımız, itfaiye, AFAD ekipleri burada. İhtiyaç duyulan bütün ekipler seferber edildi. Ayrıca Urla ilçemizde de ciddi bir dolu, hasarı var. 700’e yakın sera hasar görmüş durumda, epeyce arazide hasar olduğu anlaşılıyor. Onlarla ilgili tespit sabah yapılacak. İlçe genelinde farklı marka ve modellerde 10 araç hasar görmüştür. Marinada demirli 4 tekne batmış olup, 1 teknede ağır hasar oluşmuştur. Hasar tespit çalışmaları devam etmektedir.” Açıklamasını yaptı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ