logo

İzmir’de Uzun Süren Sarsıntı ve Korkutan Deprem

İzmir’de Uzun Süren Sarsıntı ve Korkutan Deprem

İzmir’in Seferihisar merkezli ilk açıklamalara göre 6.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bölgede ve İzmir’de korku yaşatan deprem çevre illerden de hissedildi.

Recep Kenan/itvhaber.com

AFAD’dan gelen son açıklamaya göre, saat 14.51’deİzmir Seferihisar merkezli 6.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. 30 saniye kadar sürdüğü açıklanan depremin merkez üssü İzmir Seferihisar olarak açıklanırken, depremin derinliği 16 kilometre olarak belirtildi.

Kandilli Rasathanesi tarafından yapılan açıklamada Ege Denizi merkezli depremin büyüklüğü 6.8 ve derinliği 11.8 olarak verildi. Ege Denizi merkezli 6.6 şiddetindeki depremin ardından aynı bölgede 4.5 şiddetinde, 8.1 km derinlikte 2.bir deprem daha meydana geldi.

Bölgede saat 14.59’da yine Ege Denizi, Kuşadası açıkları merkezli 4.1 büyüklüğünde bir deprem daha kaydedildi. Kandilli Rasathanesi Aydın Kuşadası açıkları merkezli depremin derinliğini ise 8.1 km olarak açıkladı.

BORNOVA VE BAYRAKLI’DA 6 BİNA YIKILMA İHBARI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yatığı açıklamada, “Şu ana kadar İzmir Bornova ve Bayraklı’da 6 bina yıkılma ihbarı geldi. Uşak, Denizli, Manisa, Balikesir, Aydın ve Muğla’da ufak çatlaklar dışında ve can kaybı ile ilgili herhangi bir ihbar gelmemiştir. Ekiplerimiz sahada tarama ve müdahalelerine devam etmektedir. Geçmiş olsun” ifadelerine yer verdi.

İZMİR DEPREMİ KAMERALARA BÖYLE YANSIDI

HASARLI YAPILARA GİRİLMEMESİ, TRAFİK UYARISI YAPILDI

AFAD tarafından, “İzmir açıklarında meydana gelen #deprem sonrası arama kurtarma ve ilk yardım ekipleri bölgeye ivedilikle gönderildi. İzmir’in yanı sıra çevre illerden de personel ve araçlar destek amacıyla bölgeye sevk edildi.” Açıklaması yapıldı.

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı yapılan açıklamada, İzmir açıklarında meydana gelen #deprem sonrası bölgedeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi ile ambulans ve ilk yardım araçları için trafik yoğunluğu yaratılmaması uyarısı yaptı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ