logo

Profesyonel Ligde İzmit’ti ‘Kocaeli Birlik’ Temsil Ediyor

Profesyonel Ligde İzmit’ti ‘Kocaeli Birlik’ Temsil Ediyor

k_b

Körfez Belediyespor iken Kocaeli Birlik SK adını alan futbol kulübü profesyonel futbol liginde tek Kocaeli takımı olarak 2. Lig Kırmızı Gurupta mücadele ediyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Kocaeli Birlik Sportif Hizmetleri Anonim Şirketi’nin devir alması ile kulübün ismi Kocaeli Birlik Spor Kulübü olan Körfez Belediyespor, Kocaeli Birlik SK adı, logodaki 5 yıldız ve renkleri ile Kocaeli’de futbolu yaşatıp kenti  temsil etmeyi amaçlıyor.

2000 ve 2002 yılları arasında 3. Lig’de yer almış, 2006-07 sezonunda tekrar 3. Lig’e düşen 2007-08 sezonunda, 3. Lig 4. Grup üçüncüsü olarak 2. Lig’e yükselen Körfezspor,  Kocaeli futbolunu temsilen futbol liglerinde mücadele etmek için yola çıktı.

Eski adı Körfez Belediyespor olan kulübün adı Körfezspor olarak değiştirildikten sonra, 25 Haziran 2011 tarihindeki olağanüstü genel kurulda ise kulüp ismi bir kez daha değişmiş ve Kocaeli Futbol Kulübü adını alması kararlaştırıldı.

TFF’nin yönetmelikleri Kocaeli Futbol Kulübü adına izin vermeyince kulüp isminin Körfez Futbol Kulübü olması ve yeşil, siyah, kırmızı renkleri alması kararlaştırıldı.

Körfez Futbol Kulübünü 2014-15 sezonu öncesinde kurulan Kocaeli Birlik Sportif Hizmetleri Anonim Şirketi devraldı.

Kocaeli Birlik Sportif Hizmetleri Anonim Şirketi’nin devir alması ile kulübün ismi Kocaeli Birlik Spor Kulübü olarak değiştirildi.

Kulübün renkler sabit kalmış, logo üzerindeki Körfez FK yazısı yerine Kocaeli Birlik SK yazısı ilave edilip 4 olan yıldız sayısı 5’e çıkartıldı.

Kocaeli’de futbolun yaşatılması için başlatılan Körfez FK projesinde armaya, Kocaeli Futbol Kulübü’nü kuran 3 kulüp ve Körfez Belediyespor’u temsilen eklenen 4 yıldız Körfez FK’yı temsilen eklenen yeni yıldız ile 5’e çıktı.

 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ