logo

Kadıköy Belediyesi Toplu İşi Sözleşmesi Görüşmesinde Anlaşma

Kadıköy Belediyesi Toplu İşi Sözleşmesi Görüşmesinde Anlaşma

Başkan Şerdil Dara Odabaşı, Kadıköy Belediyesi ile DİSK Genel – İş Sendikası arasında süren toplu işi sözleşmesi görüşmelerinin anlaşma ile sonuçlandığını duyurdu.

Recep Kenan/itvhaber.com

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı tarafından yapılan kamuoyu açıklaması ile Kadıköy Belediyesi ile DİSK Genel – İş Sendikası arasında süren toplu işi sözleşmesi görüşmelerinin anlaşma ile sonuçlandığını duyurdu.

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı tarafından yapılan kamuoyu açıklaması:

Kamuoyuna Önemli Açıklama:

“Kadıköy Belediyesi ile DİSK Genel-İş Sendikası arasında süren toplu işi sözleşmesi görüşmeleri, Genel-İş Sendikası Genel Merkez ile yapılan anlaşma ile sona emiştir.

İmzalanan sözleşmeyle, Kadıköy Belediyesi’nde en düşük işçi maaşı, ikramiyeler ve yıllık ödenen sosyal yardımlar hariç aylık net 5 Bin 275 TL olarak belirlenmiştir.”

2 BİN 300 İŞÇİ KATILDIĞI GREV KARARI ALIMIŞTI

Kadıköy Belediyesi işçileri, belediyede örgütlü olan DİSK Genel İş Sendikası ile birlikte toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde anlaşılamaması sonucu, üç gün önce 2 bin 300 işçi katıldığı grev kararı almıştı.

BAŞKAN ODABAŞI, İŞÇİLERİN ÇALIŞMAYA BAŞLADIĞINI DUYURDU

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, toplu iş sözleşmesinin anlaşma ile sonuçlanması sonrası işçilerin çalışmaya başladığını şu ifadelerle duyurdu:

“Değerli komşularım;
Grev sürecinde başta atıkların toplanması olmak üzere bazı hizmetlerimizde aksamalar yaşandı, anlaşma sonrası işçilerimiz fedakarca toplama işlemlerine başladılar. Bu süreçte anlayış gösteren komşularımıza ve esnafımıza gönülden teşekkür ediyorum.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ