logo

KADIKÖY RIHTIMI ÇÖKÜYOR, İBB ÖNLEM ALMIYOR!

KADIKÖY RIHTIMI ÇÖKÜYOR, İBB ÖNLEM ALMIYOR!

Kadikoy Rihtim-2-Kadıköy Rıhtım’daki dolgu alanında 1 yıl önce meydana gelen çökmenin her geçen gün büyümesi ve denize doğru kayma sonucu yaşanması olası tehlike meclis gündemine taşındı.

İstanbul’un Kadıköy İlçesi’nde dolgu alanı içinde yer alan Kadıköy Rıhtım’da yaklaşık 1 yıl önce meydana gelen çökmenin her geçen gün büyümesi ve denize doğru kayma yaşanması aylar önce ulusal basın organlarına da yansımış, CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt hazırladığı önergeyle konuyu Meclis gündemine taşımıştı.

İçişleri Bakanı Efkan Ala’dan gelen yanıt ise, Büyükşehir Belediyesi’nin konuya ilişkin vurdumduymazlığını gözler önüne serdi. İstanbul`un en yoğun vapur yolcu akışının yaşandığı rıhtımda tehlikenin boyutları her geçen gün büyürken Bakan Ala’nın Öğüt’ün önergesine verdiği yanıt konu ile ilgili ivedi bir çalışmanın gündemde olmadığını gösterdi.

CHP’li Öğüt’ün çökme ile alakalı olarak ne zaman bir tamir, yenileme veya güçlendirme çalışması yapılmasının planlandığı ve nasıl bir yöntem izleneceği sorularını yanıtsız bırakan Bakan Ala, “Bahsi geçen meydan; ‘Kadıköy Meydanı 2. Etap Düzenleme Projesi’ kapsamında yeniden düzenlenecek olup, meydan çevresindeki deniz yapıları, ‘İstanbul Geneli Deniz Yapıları İşi’ kapsamında ayrıca projelendirilecektir” yanıtını verdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ