logo

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Kahvehanelere Taşındı

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Kahvehanelere Taşındı

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele kapsamında çalışmalarına devam eden Ataşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, erkeklere kahvehanelerde bilgilendirme yapıyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele alanında çalışmalarına devam ediyor.

ATAŞEHİR BELEDİYESİ ERKELERE YÖNELİK ÇALIŞMADA ÖNCÜ

Bir çok alanda öncü olan Ataşehir Belediyesi Ataşehir’deki kahvehanelerde, uzman psikologlar eşliğinde kadına yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturmak amacıyla toplantılar düzenliyor.

HEDEF ERKEKLERDE FARKINDALIK OLUŞTURMAK

Ataşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yürütülen “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” alanındaki çalışmayla, “Tek bir erkeğin dahi şiddetle mücadele yolunda bakış açısını değiştirebilirsek, bu toplumumuz açısından fayda sağlayacak.” İfadesi ile erkelerde farkındalık oluşturmanın önemine dikkat çekiliyor.

Ataşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü çalışanları ilçede bulunan kahvehanelere giderek, erkeklere kadına yönelik şiddeti, şiddet türlerini, 6284 sayılı Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunu anlattı.

ATAŞEHİR’DE KAHVEHANELERDE KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele kapsamında Ataşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından başlatılan uygulama hakkında www.itvhaber.com ’a açıklama yapan Müdür Şehnaz Yabar, “Ataşehir’de Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ile ilgili başlattıkları eğitim çalışması ile kahvehanelerde erkeleri Kadına Yönelik Şiddet hakkında bilgi vereceklerini kaydetti.

ERKELERE YÖNELİK BİLGİLENDİRME VE EĞİTİM İÇERENKÖY’DEN BAŞLADI

Ataşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdür Şehnaz Yabar, İçerenköy Mahallesi’nden başlattıkları erkelere yönelik bilgilendirme ve eğitim çalışmasının muhtarların destekleri ile Ataşehir’in her mahallesinde yapılacağını ifade etti.

ERKEKLERE YÖNELİK ÇALIŞMANIN İLKİNE MUHTARI SIRMA DOĞRU’DA KATILDI

Ataşehir’de Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele kapsamında kahvehanelerde Uzm. Psk. Gül Mutlu tarafından verilen erkeklere yönelik bilgi ve eğitim çalışmasının ilki Ataşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdür Şehnaz Yabar ve İçerenköy Mahalle Muhtarı Sırma Doğru’nun katılımı ile gerçekleştirildi.   

KADINA YÖNELİK ŞİDDETİ ERKEKLERLE KONUŞABİLMEK ÖNEMLİ

Ataşehir’deki kahvehanelerde bu eğitimi düzenleyerek Türkiye’de öncü olan belediyelerden biri olan Ataşehir Belediyesi’nin Kadın Dayanışma Merkezi Sorumlusu Uzm. Psk. Gül Mutlu, Kadına Yönelik Şiddeti erkeklerle konuşabilmenin önemine dikkat çekti.

İÇERENKÖY’DE BAŞLADI ATAŞEHİR’İN HER MAHALLESİNDE UYGULANACAK

İçerenköy Mahallesi’ndeki kahvehanelerden başlayan erkeklere yönelik çalışmayla, Ataşehir’in her mahallesinde uygulanmaya devam edecek.  Kahvehanelerdeki uygulamalarla erkekler Kadına Yönelik Şiddet ile ilgili yasal düzenlemelerle ilgili bilgilendirilmeye devam edecek.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ