logo

Kadınlar Ataşehir’de Hak Ve Emekleri İçin Yürüdüler

Kadınlar Ataşehir’de Hak Ve Emekleri İçin Yürüdüler

atasehir_kadin_yuruyus8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, Ataşehir’de binlerce kadının katılımıyla “EKMEK DE İSTİYORUZ, GÜL DE…” paneli Büyük  Kadın Yürüyüşü ve konserle coşkuyla kutlandı.

Sosyal Dönüşüm Vakfı Girişimi (SDV) ve İstanbul Barosu tarafından düzenlenen “EKMEK DE İSTİYORUZ, GÜL DE…” paneli ve kokteyl ile başlayan etkinlikler Ataşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Büyük Kadın Yürüyüşü ve Selçuk Balcı konseri ile devam etti.

07 Mart Cumartesi günü Küçükbakkalköy Mahallesi Fevzipaşa Prestij Caddesi’nde düzenlenen Büyük Kadın Yürüyüşüne Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, CHP İstanbul 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Gamze Akkuş İlgezdi ve Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü öncülük etti.

Hep birlikte yürüyen binlerce kadın ve onlara destek veren erkek ve çocuklar yürüyüş boyunca; “Ekmek de istiyoruz Gül de”, “Yaşasın 8 Mart, Yaşasın Kadın Dayanışması”, “Şiddete, Tacize, Tecavüze Son”, “Görünmeyen Emek Sesini Yükselt”, “Bağır Herkes Duysun, Erkek Şiddeti Son Bulsun”, ve  “Emeğime, Bedenime, Kimliğime Dokunma” sloganları attılar.

Büyük Kadın Yürüyüşü sonrası Ataşehir Belediyesi Nikah Salonu Fuayesi’nde toplanan herkes Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü Selçuk Balcı konseri ile kutladılar.

Konser öncesi konuşma yapan Başkan İlgezdi, Ataşehir Belediyesi olarak her zaman kadınların yanında yer aldıklarını, kadın haklarının ve emeğinin savunucu olduklarını belirterek, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı.

Karadeniz’in sevilen seslerinden Selçuk Balcı’nın türkülerine Başkan İlgezdi ve binlerce katılımcı eşlik etti, konser hep birlikte oynanan horonlarla son buldu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ