logo

Kadir Topbaş ‘Ataşehir’e İki Metro, Hal Taşınacak’

Kadir Topbaş ‘Ataşehir’e İki Metro, Hal Taşınacak’

ak parti _Kadir Topbas_nimetullah topu-1Ataşehir’de sivil toplum kuruluşları ve muhtarlarla kahvaltıda buluşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ‘VIP Taksi’ oluşturacaklarını söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği kahvaltıya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan ve yeni dönem Ak Parti İstanbul Belediye Başkan Adayı Kadir Topbaş ile birlikte Ak Parti Ataşehir Belediye Başkan Adayı Nimetullah Topu’yu Ataşehir’deki dernek ve STK temsilcileri ve Ataşehir’in mahalle muhtarları ile buluşturdu. Bostancı Green Park Hotel’de gerçekleşen kahvaltıya; Ak Parti Ataşehir Belediye Başkan aday adayları ve Belediye Meclis Aday Adayları, Ak Parti Ataşehir İlçe ve mahalle yöneticileri ile birlikte çok sayıda partili de katıldı.

Kahvaltıya katılan Ataşehirlilere imar ve mülkiyet sorunlarını bildiğini söyleyen Kadir Topbaş Ataşehir’in tamamını içeren plan çalışması yapılması gerektiğini söyledi.

100 Bin Kapasiteli Otopark

Bir kısmı metroların yakınına inşa edilecek 100 bin kapasiteli yeni otopark kararını ilk meclis toplantısında alacaklarını ifade eden Kadir Topbaş; “yeni yapılacak 100 bin araçlık açık- kapalı otoparklarla birlikte İstanbul’daki otoparkların kapasitesi mevcutlarla 250 bin aracı geçecek. Otoparkların bir kısmını metroların yakınlarında inşa edeceğiz. Buralar bir transfer merkezi gibi çalışacak, aracını park eden metroyla devam edecek. 100 bin araçlık otopark projelerimiz önümüzdeki hafta İBB Meclisimizin gündemine gelerek karara bağlanacak. Bir kısmı büyük olan otoparkları mahalle aralarına kadar yayacağız.”dedi.

Segmentini Büyüten Taksiciyi “VIP Taksi” Yapacağız

VIP Taksi uygulamasını hayata geçireceklerini söyleyen ve “UKM Kararı çıktı” diye konuşan Kadir Topbaş; “Segmentini büyüten taksiciyi “VIP Taksi” yapacağız.  Sarı plaksı olan büyük araç aldığı zaman birkaç misli daha fazla tarife vermek kaydı ile “VIP Taksi”yi oluşturacağız” dedi

“Minibüsçü esnafımızı asla ezmek istemiyoruz” siye konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş yeni yapılan metro hatlarından endişelenen minibüsçü esnafı için de; “Metrolar yaptıkça esnaf mağdur olmaz yeni hatlar düzenler onları yine ihya ederiz. Bunları hep beraber değerlendirmek zorundayız. Bu şehir hepimizin. Bu şehrin geleceğini hep beraber kurmamız lazım” diye konuştu.

Hal Taşınıyor, Gümrüğü Başbakanla Görüşeceğim

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan ve yeni dönem Ak Parti İstanbul Belediye Başkan Adayı Kadir Topbaş; Ataşehir Sebze Meyve Hali’ni taşıyacaklarının müjdesini verdi ve dünyanın en modern halini inşa edeceklerini, gümrük alanını da Başbakan Erdoğan ile görüşeceğini söyledi.

Ataşehir’e 2 Metro Hattı

İçerenkölülere, “Buraya yerleşirken hayal bile edebilir miydiniz?” diye soran Kadir Topbaş; “Metro hayal bile edilemezdi. Marmaray bağlantısıyla şehrin her tarafına erişme imkanınız olacak. İsterseniz Londra’ya Uzakdoğu’ya kadar gidebileceksiniz. Ataşehir’de iki metro projemiz var. 2019 yılından önce bitirmeyi hedeflediğimiz Bostancı – İçerenköy – Kayışdağı Metrosu, Ümraniye Metrosu ile bağlantılı olacak. İkinci hat da Yenisahra – Barbaros – Finanskent – Ümraniye Metrosu” dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ