logo

KADİR TOPBAŞ’A İBB’NİN 768 PERSONELİ SORULDU

KADİR TOPBAŞ’A İBB’NİN 768 PERSONELİ SORULDU

iBB-CHP-M-Berke MerterCHP İBB Meclis Üyesi Mehmet Berke Merter, İBB Başkanı Kadir Topbaş’a İBB’de iş akitleri fesih edildiği belirtilen 768 personel ile ilgili soru önergesi verdi.

Recep Kenan/itvhaber.com

15 Temmuz kanlı darbe girişimi öncesini ve sonrasını sorgulayan CHP İBB Meclis Üyesi Mehmet Berke Merter, İBB Başkanı Kadir Topbaş’a İBB’de iş akitleri fesih edildiği belirtilen 768 personel ile ilgili şu soruları yöneltti:
“İBB’den iş akitleri fesih edildiği bildirilen 768 personel hangi tarihlerde işe alınmış ve hangi liyakata göre görevlerine başlatıldılar? Müdür, Şef, Amir vb. Üst düzey görevde olanlar hangi tarihlerde ve hangi liyakata göre, kimlerin imzaları ve önerileri ile yönetici terfilerini almışlardır?”

Türkiye’nin ve tüm Dünyanın 20 gündür gece-gündüz 24 saat konuştuğu FETÖ Terör Örgütünün kanlı darbe girişimi ile ilgili ilk ve şimdilik tek önergeyi CHP İBB Meclis Üyesi Mehmet Berke Merter Kadir Topbaş tarafından yanıtlanmak talebi ile yazılı soru önergesi olarak İBB Meclisine verdi.

CHP’li Mehmet Berke Merter, Başkan Kadir Topbaş tarafından cevaplamaması istemi ile 4982 sayılı bilgi edinme kanunu ve 3071 sayılı dilekçe kanunu uyarınca İBB Meclis Müdürlüğüne sundu soru önergesiyle şu soruların cevaplarının kamuoyuna açıklanmasını istedi:
“İBB Başkanlığı tarafından iş akitleri fesih edildiği bildirilen 768 personel ile ilgili isim isim olarak açıklanması kaydı ile hangi tarihlerde işe alınmış ve hangi liyakata göre görevlerine başlatıldılar? İBB Başkanlığı tarafından iş akitleri fesih edildiği bildirilen 768 personel içinde Müdür, Şef, Amir vb. Üst düzey görevde olanlar hangi tarihlerde ve hangi liyakata göre yönetici terfilerini almışlardır? Müdür, Şef, Amir vb. Üst düzey görevde olanlar hangi tarihlerde kimlerin imzaları ile terfi ettirilmiş ve hangi liyakata göre görevlerine başlamışlardır? İBB’den iş akitleri fesih edilen kişiler ile ilgili Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ/PDY) üye oldukları nasıl ve hangi kriterlere göre değerlendirilmiştir?

Değerlendirilmişler ise 15 Temmuz 2016 Cuma günü öncesi neden değerlendirilmemiş ve gerekli tedbir ve önlemler alınmamıştır? Neden görevden alınmamışlardır? Neden gözaltına alınmamış ve gerekli yasal işlemler yapılmamıştır? Fetullahçı Terör Örgütü’ne üye olduğu tespit edilen ve 15 Temmuz 2016 öncesinde işten çıkarılan var mıdır? Varsa isimleri ve görevleri ve haklarında gerekli adli ve idari işlemler yapılmış mıdır? Yapılmışsa sonuçları ile ilgili bir nüshasının tarafımıza verilmesi. İBB’den iş akitleri fesih edilen, gözaltına alınan, tutuklananlar ve iş akitleri fesih edilen kişiler içinde Fetullahçı Terör Örgütüyle ilişkisi olmayan fakat iş akitleri sona erdirilen personel sayısı ve gerekçesi nedir? Varsa kimlerdir? Ve neden iş akitleri fesih edilmiştir? FETÖ/PDY’ye Üye olmayanlar belli olduğunda işlerine geri dönecekler midir? Mağduriyetleri giderilecek midir?”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ