logo

Kamu binaları depreme dayanıklı hale getirildi

Kamu binaları depreme dayanıklı hale getirildi

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün 3 bloktan oluşan kompleksinde yapılan deprem güçlendirme çalışmalarını inceledi.

Vali Mutlu’yu İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın karşıladı. Fatih Kaymakamı Ahmet Ümit ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de incelemelerde Vali Mutlu’ya eşlik etti. Önce çalışmaların son aşamaya geldiği, dış cephesi tamamlanan C Blok’a bakan Vali Mutlu, daha sonda güçlendirme çalışmasına yeni başlanan B ve dış cephe yenilenmesine başlanan A blokları inceledi.

Vali Mutlu, A Blok’ta inceleme yaparken basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Ziyaretinin sebebini ve yapılan çalışmaları anlatan Vali Mutlu, “İstanbul’da depreme hazırlık noktasında, yürütmüş olduğumuz kamu binalarının güçlendirilmesi veya yıkılıp yapılması ile ilgili yaptığımız çalışmalar kapsamında yürüttüğümüz projelerden bir tanesi de İstanbul Emniyet Müdürlüğümüz’ün güçlendirme işidir. Yaklaşık 1 yıla yakın bir süredir yapmakta olduğumuz çalışmalarla İl Emniyet Müdürlüğü binamızı inşallah önümüzdeki 3 ay içerisinde tamamlayarak, hizmete tekrar açmış olacağız” dedi.

İstanbul’da önemli projelerin tamamlandığını belirten Vali Mutlu, İl Emniyet Müdürlüğü binasının yanı sıra Üsküdar Çevik Kuvvet binasının da bu kapsamda yıkılıp yeniden inşa edildiğini dile getirdi.

Özel ikametler de güçlendirilmeli
Vali Mutlu ayrıca, İstanbul’daki kamu binalarının yanı sıra özel ikametlerin de güçlendirilmesi ve depreme dayanıklı hale getirilmesi gerektiğini belirterek “Özel ikametlerin de güçlendirilmesi ve depreme dayanıklı hale getirilmesi, şehrimizin sağlığı ve geleceği açısından büyük önem arz ediyor. Bu konuda da önümüzdeki dönemde çok daha iyi projelerin, İstanbullularımızla ortaklaşarak, en iyi şekilde realize edilmesi dileğimiz. Bu konuda daha fazla ortaklaşmamız ve şehirde bu konuda müşterek projeleri gerçekleştirmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Kamu binalarının yüzde 95’i tamamlandı
Vali Mutlu, kamu binalarının yüzde 95’inin İstanbul’da yaşanacak depreme karşı güçlendirildiğini de belirterek, “Bunu yüzde 100 seviyesine çok kısa sürede getireceğiz” dedi. Yaklaşık 1 saat İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde kalan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, yüklenici firma yetkililerinden bilgi alıp çalışmaları inceledikten sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden ayrıldı

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ