logo

Kamudaki Sözleşmelilerin Kadroya Geçiş Ayrıntıları Açıklandı

Kamudaki Sözleşmelilerin Kadroya Geçiş Ayrıntıları Açıklandı

Cumhurbaşkanlığı açıklaması sonrası Bakanlık tarafından yürütülen kamudaki sözleşmeli personelin kadroya geçişi ile ilgili düzenlemenin ayrıntıları açıklandı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, yürütülen kamudaki sözleşmeli personelin kadroya geçişi ile ilgili hukuki düzenlemenin en kısa sürede Meclis’e sunularak hayata geçirilmesinin sağlanacağı kaydedildi.

Bakanlık, sözleşmelilerin kadroya geçiş sürecini açıkladı. Kamudaki sözleşmelilerin kadroya geçişi. Sözleşmeliler kadroya geçiyor mu? Sözleşmeli aday memur mu oluyor. Aday memur süresi ne kadar? Kaç yıllık sözleşmeli kadro alıyor?

SÖZLEŞMELİ PERSONELİN STATÜSÜ VE KADROYA GEÇİŞ SÜRECİ BELİRLENDİ

Cumhurbaşkanlığı tarafından açıklanan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca yürütülen kamudaki sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi sürecinde 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 4-B maddesi temel dayanak haline getirilerek, mevzuat karmaşasını gidermek suretiyle sözleşmeli personelin statüsü ve kadroya geçiş süreci yeniden belirlendi.

3 YILI DOLAN ADAY 1 YIL ADAY MEMUR

Düzenlemeye göre; mahalli idareler dahil olmak üzere sözleşmelilerin kadroya geçişinde 3 yıl bu statüde çalışmış olma şartı aranacak, 1 yıl da aday memurluk süresi olacak.

3 YILI SÖZLEŞMELİ, 1 YIL ADAY: 4. YILDA MEMUR

3 yılı dolan sözleşmeli 1 yıl da aday memur olarak görev yaptıktan sonra memur kadrosunu alarak, muaf olduğu haklarından yararlanacak.

3 YILI DOLMUŞ PERSONEL ADAY MEMURLUĞA GEÇİYOR

Kamudaki sözleşmeliden kadroya geçişin 3+1 yıllık süre sonunda gerçekleşeceğini açıkladı. Kamudaki sözleşmeli olarak 3 yılı dolmuş olan personel aday memurluğa geçiş yapabilecek. Süreyi doldurmamış olanlar ise 3 yılın sonunda aynı hakkı elde edecekler.

DAHA ÖNCEKİ KADRO DÜZENLEMESİ DIŞINDAKİ 227 BİN KİŞİYE DOĞRUDAN KADRO

Daha önceki kadro düzenlemesinin dışında tutulan 227 bin kişi ise, süreleri de dolmuş olacağı için doğrudan kadroya geçme hakkını kullanabilecek.

520 BİN SÖZLEŞMELİ PERSONELDEN 424 BİNİ İSTERSE KADROYA GEÇEBİLİYOR

Yeni statüye göre kamudaki 520 bin sözleşmeli personelden 424 bini 3+1 süre kapsamında isteğe bağlı olarak kadroya geçebiliyor.

SÖZLEŞMELİ KAMU ÇALIŞANLARINDAN KADRO KAPSAMI DIŞINDA KALACAKLAR

 Düzenlemeye göre; özleşmeli askeri personel, sözleşmeli akademik personel, sözleşmeli KİT personeli, sözleşmeli sanatçı, sözleşmeli Meclis danışmanı, sözleşmeli sağlık yöneticisi ve tamamı sözleşmeli kamu çalışanları kadro kapsamı dışında kalacak.

KADROYA GEÇMEK İSTEMEYENİN GÖREV SÜRESİ SÖZLEŞME SONU BİTECEK

Sözleşmeliden kadroya geçmek istemeyen personelin hakları görev süreleri sona erene kadar şahsa bağlı şekilde devam edecek, sonra görevleri kendiliğinden sona erecek.

KADROYA GEÇEN PERSONELE 4 YIL SONUNDA KURUMLAR ARASI NAKİL HAKKI

Kadroya geçen personel kurumlar arası nakil hakkına 4 yıllık sürecin ardından kavuşacak.

MAHALLİ İDARELERDEN KADROYA GEÇENLER SADECE MAHALLİ İDEREDE

Mahalli idarelerdeki sözleşmelilerden kadroya geçenler sadece mahalli idareler arasında yer değiştirebilecek.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ