logo

Kanal İstanbul Alanındaki Çiftçilerin Tahliyesi İsteniyor

Kanal İstanbul Alanındaki Çiftçilerin Tahliyesi İsteniyor

İstanbul Arnavutköy İlçe Umumi Hıfzıssıhha Meclisi’nin Ekim 2020 tarih ve 58 numaralı kararla, Kanal İstanbul bölgesinde hayvancılık ve çiftçilik yapanların tahliyeleri istendi.

İstanbul Arnavutköy İlçe Umumi Hıfzıssıhha Meclisi’nin Ekim 2020’de çıkardığı 58 numaralı kararda, Kanal İstanbul bölgesinde hayvancılık ve çiftçilik yapanların en geç Nisan 2021’e kadar tahliye işlemlerini başlatmaları istendi. Bu sürede hayvanların ahırlardan dışarı çıkarılmaması uyarısı da yapıldı.

Osman Çaklı imzası ile Gazete Devar’da yer alan habere göre, Kanal İstanbul’un yarısından fazlasının geçtiği Arnavutköy’de, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu’nun çiftçilerle ilgili aldığı karara Ziraat Mühendisleri Odası tepki göstererek, tek geçim kaynağı çiftçilik olan ailelerin yaşam alanlarından sürgün edileceğini söyledi.

ARNAVUTKÖY TARIM ALANLARI “İNŞAAT RANTINA” TESLİM EDİLECEK

İstanbul Ziraat Mühendisleri Odası konuyla ilgili yayınladığı basın açıklamasında, kararın eşitlik ve bilimsellikten uzak olduğunu savunarak Arnavutköy tarım alanlarının “inşaat rantına” teslim edileceğini öne sürdü.

Konuyla ilgili yapılan basın açıklamasında Arnavutköy’ün, mega projelerin rant alanı olacağı belirtiliyor.

ARNAVUTKÖY’DE 500 ÇİFTÇİ AİLESİNE SÜRGÜN NİTELİĞİNDE TEBLİĞ

Arnavutköy İlçesi Umumi Hıfzıssıhha Meclisi Ekim 2020’de, “İlçe genelinde bulunan hayvan ahırları, burada beslenen hayvanların başı boş veya kontrollü olarak ilçe dahilinde dolaştırılmaları ve bu tarz olumsuz durumun önlenmesine yönelik tedbirlerin görüşülmesi” gündemiyle toplanmış ve şu kararı almıştı: “İlçemiz Taşoluk Mahallesi, Haraççı Mahallesi, İstiklal Mahallesi, Adnan Menderes Mahallesi ve Arnavutköy Merkez Mahallesi’nde bulunan tüm hayvan ahırlarının, ivedi bir şekilde tahliye edilmesine…” Karar hayvan ve ahır sahiplerine değişik tarihlerde tebliğ edildikten sonra en geç Nisan 2021’e kadar tahliye olmaları istendi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ