logo

KAR-DER Kars’ın İşgalden Kurtuluşunun 101. Yılını Kutladı

KAR-DER Kars’ın İşgalden Kurtuluşunun 101. Yılını Kutladı

Orhan Çerkez başkanlığındaki Kars ve Yöresi Kültür ve Yardımlaşma Derneği’ne (KAR-DER) Kars’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 101. Yılı Kutlama programı düzenledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Orhan Çerkez başkanlığındaki Kars ve Yöresi Kültür ve Yardımlaşma Derneği (KAR-DER) öncülüğünde Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları tüm şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Kars’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 101. Yılı Kutlama programı Duygu Akçay’ın sunumu ile gerçekleşti.

KAR-DER’in öncülüğünde düzenlenen Kars’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 101. Yılı Kutlama programına Ataşehir Belediyesi Başkan Vekili İlhami Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der, Ataşehir Belediye Meclis 1. Başkanvekili Kudret Arslan, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın ve İlçe yöneticileri, Belediye meclis üyeleri Kurtuluş Özaydın, Selami İğrek, Zekeriya Angi, Örnek Mahallesi Muhtarı Sinan Emrah Yıldırım, Anadolu Yakası Pazarcılar Odası Başkanı Memet Emin Yarar, Kars ve yöresi il, ilçe, köy ve diğer STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve davetliler katıldı.

Kafkaslar’ın kilidi olarak nitelediği Kars’ın yedi düvelle savaşan imparatorluk tarafından kaybedilen ilk topraklardan olduğuna işaret eden Kars ve Yöresi Kültür ve Yardımlaşma Derneği’ne (KAR-DER) başkanı Orhan Çerkez, “93 Harbi olarak bilinen 1877 – 1878 Osmanlı-Rus savaşında 20 bin kişilik Kafkas Ordusunun 75 kişilik Rus Ordusuna yenilmesi sonucu Kars’ın Anadolu toraklarında koparak 43 yıllık kara dönemin başladığını vurguladı.

Acılarla 43 yıllık esaret dönemine rağmen yılmayan Kars halkının işgale direndiğini kaydeden Kar_Der Başkanı Orhan Çerkez, Kazım Karabekir komutasındaki Türk ordusunun Kars’ı işgalden kurtardığını, bu zaferin ordumuza moral olduğunu ifade etti.

Kutlama töreni katılımcılarından Ataşehir Belediyesi Başkan Vekili İlhami Yılmaz, Ataşehir Belediye Meclis 1. Başkanvekili Kudret Arslan, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın ve diğer konuşmacılar kürsüden günün anlam ve önemi üzerine duygu ve düşüncelerini aktardılar.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ