logo

Karadeniz’de Sel Felaketi: Giresun’da 4 Cankaybı, 11 Kayıp

Karadeniz’de Sel Felaketi: Giresun’da 4 Cankaybı, 11 Kayıp

Karadeniz’de etkili olan yoğun sağanak yağışa bağlı Güresun’un Dereli, Yağlıdere, Çanakçı ve Espiye ilçelerindeki sel felaketi ve erozyonda 1 jandarma; 4 ölüm, 11 kayıp var.

Recep Kenan/itvhaber.com

Giresun’un Dereli, Yağlıdere, Espiye ve Çanakçı ilçelerinde 5 saatlik zaman diliminde metrekare başına 100 kilogramı aşan yağış alan bölgede yaşanan sel felaketi nedeniyle kayıplar yaşandı.

TAŞKIN, ÇÖKME VE SEL BASKINLARI NEDENİYLE CAN KAYIPLARI YAŞANDI

Karadeniz Bölgesi’nde dün saat 15:00’den sonra etkili olmaya başlayan yoğun sağanak yağış, Giresun’un Dereli, Yağlıdere, Espiye ve Çanakçı ilçelerinde taşkın ve sel felaketine yol açtı. Meydana gelen taşkın, çökme ve sel baskınları nedeniyle can kayıpları yaşandı.

METREKARE BAŞINA 100 KİLOGRAMI AŞAN YAĞIŞ

16:00 ile 21:00 saatleri arasındaki 5 saatlik zaman diliminde metrekare başına 100 kilogramı aşan yağış alan bölgeden gelen son bilgilerde 1 Jandarma şehit olurken, 3 vatandaşın cansız bedenlerine ulaşıldığı ve 11 vatandaşın kayıp olduğu belirtiliyor.

Kayıp vatandaşlarının büyük bir bölümünü sel sularına kapılarak hayatını kaybettiği, bir kısmının da erozyonla meydana gelen toprak kaymalarının altında kaldı tahmin ediliyor.

MENFEZ ÇÖKTÜ JANDARMA ARACI DEREYE DÜŞTÜ

5 Jandarmanın bulunduğu askeri araç Tirebolu-Doğankent yolunun 12. Kilometresinde menfezdeki çökmede dereye uçtuğu belirtildi. Askeri araç ve içindeki jandarmaları arama tarama işlemleri sürüyor.

DEREYE UÇAN İŞ MAKİNESİ OPERATÖRÜ KAYIP

Tirebolu-Doğankent yolundaki menfezin çökmesi ile dereye düşerek sel sularına kapılıp kaybolduğu öğrenilen iş makinesi operatörünü arama çalışmaları da sürüyor.

KAYIP 11 VATANDAŞI ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Giresun’daki sel ve heyelanlarda 4 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini, kayıp olan 11 vatandaşımızın arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

1 JANDARMA ŞEHİT, 4 JANDARMA KAYIP

Bölgede yaşanan sel felaketi ile ilgili gece saatlerinde bölgeye giden Süleyman Soylu yaptığı açıklamada, şehit olan bir jandarmaya ulaşıldığı, 4 jandarmanın kayıp olduğu, kayıp jandarmalar ile birlikte, bölgede kaybolduğu açıklanan 2 vatandaşın arama ve tarama çalışmaları sürdüğünü kaydetti.

KAYIP VATANDAŞLARI ARAMA TARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Bölgede yaşanan felakette hayatını kaybeden 3 vatandaşımızın da cansız bedenine ulaşıldı. Kayıp vatandaşlar için arama tarama çalışmaları aralıksız yürütülüyor.

BÖLGEDE YENİ “SAĞANAK YAĞIŞ VE DİKKAT” UYARISI

Bakan Soylu, bugün içinde beklenen bölgede meydana gelecek yoğun sağanak yağışlar sonrasına bağlı olarak yaşanabilecek sel baskınlarına karşı bölgedeki vatandaşları uyararak, özellikte baskın ve erozyon yaşanabilecek bölgelerden uzak durmaların, yüksek ve güvenli bölgelerde bulunmalarını söyledi.

MAHSUR KALAN 127 VATANDAŞ KURTARILDI

Arama kurtarma çalışmalarında şu ana kadar 127 vatandaşın kurtarıldığının haber alınamayan ve ulaşılamayan yerleşim yerleri ile ilgili çalışmaların sürdüğü sel felaketinin yaşandığı bölgede, 118 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğunu bildirildi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ