logo

KARADENİZ’İN MEŞALESİ ATAŞEHİR’DEN YANACAK

KARADENİZ’İN MEŞALESİ ATAŞEHİR’DEN YANACAK

Marmara Karadenizliler Federasyonu(MARKAFED) “Öğretmenlere Saygı” temasıyla Cumhuriyetin 94. Yılında illeri temsilen 5’er, toplamda 94 öğretmenle kahvaltılı toplantıda buluştu.

Recep Kenan/itvhaber.com

Toplantıda konuşan TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, ülkelerin kalkınmasının eğitime yapılan yatırımla gerçekleştiğine işaret ederken, Ataşehir’den yaktıkları meşaleyle Marmara Bölgesi’ndeki Karadeniz STK’larının dağınık yapısını ortadan kaldırmayı hedeflediklerini kaydetti.

Tuncay Akın Orhan Genel Başkanlığında 10 Kasım 2017 tarihinde kurulan Marmara Karadenizliler Federasyonu(MARKAFED) 25 Kasım 2017 tarihinde Cumhuriyetin 94. Yılında “Öğretmenlere Saygı” Temasıyla MARKAFED kapsamındaki illeri temsilen 94 öğretmenle bir araya gelerek Öğretmenler Günü’nü kutladı.

Cumhuriyetin 94. Yılında Marmara Karadenizliler Federasyonu(MARKAFED) bünyesindeki Türkiye’nin değişik 19 ilinin öğretmenlerini temsilen 5’er toplamda 94 öğretmenle 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında Ataşehir Sahan Restoran’da buluştu.

24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında öğretmenler onuruna düzenlenen kahvaltılı toplantıya davetli öğretmenler ile birlikte; TBMM Başkan Vekili ve CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkayanak, Ataşehir Belediye Meclis 1. Başkan Vekili Sadi Özata, Ataşehir Belediye Başkan yardımcıları Abdullah Der ve Orhan Çerkez, Marmara Karadenizliler Federasyonu(MARKAFED) Yönetim Kurulu üyeleri; Şule Tüzün, İsmail Akbulut, Erol Tepebaşı, Sercan Öztürk, Coşkun Karataş, Ahmet Yılmaz, Remzi Yüksel ve Turgut Uygun’un aralarında olduğu Ataşehir Artvinliler Derneği (ARDER) yönetim kurulu üyeleri ile vakıf, birlik, dernek, STK temsilcileri katıldı.

EĞİTİMDE GELİNEN NOKTA: “CUMHURİYET’E KARŞI DURUŞ”

Artvin, Bayburt, Gümüşhane, Amasya, Sinop, Samsun, Bartın, Zonguldak, Sakarya ve Karadeniz bölgesi dışından temsilcilerin de yer altığını kaydederek toplantıyı açan Marmara Karadenizliler Federasyonu(MARKAFED) Başkan Yardımcısı İsmail Akbulut, Türkiye’nin eğitim değerleri olarak altını çizdiği Cilavuz, Hasanoğlan, Savaştepe aralarında yer aldığı eğitim enstitülerini ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün eğitimle ilgili yaptıklarını hatırlatıp, eğitimde gelinen noktanın “Cumhuriyet’e Karşı Duruş” olduğunu iddia ederek; Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını saygıyla andıklarını ifade etti.

KALKINMANIN KAYNAĞINDA EĞİTİM YATIYOR

Aydını genci, okullardaki tedrisata kadar Türkiye’ni çağdaş dünyayı yakalaması yolunda vereceği mücadele alanında öğretmenlerin unutulmasının mümkün olmayacağını vurgulayarak konuşmasına başlayan TBMM Başkan Vekili ve CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, eğitimin bütün toplumlar için önemli olduğunun altını çizerek, “Eğitim bütün ülkeler, bütün toplumlar için önemlidir. Kim, hangi ülke eğitime daha fazla kaynak ayırıp, öğretmene değer vermişse o ülkeler bu gün hem demokratik, hem ekonomik alanda, hem de diğere alanlarda gelişmiş ülke olmuştur. Kalkınmanın kaynağında, temelinde yatırımlar yatmıyor. Kalkınmanın kaynağında eğitim yatıyor. Biz, Güney Kore ile aynı yıllarda kalkınma yarışına başladık. Güney Kore bu gün bizi geçti. Çok geçti hem de… İncelendiğinde ortaya çıkıyor ki; Güney Kore eğitime milli, gelirinden çok fazla pay ayırmış. Bütçeden ayıracağımız en önemli pay eğitime olmalı” diye konuştu.

KADINA ŞİDDETE KARŞI ULUSAL MÜCADELEDEDE ATLIMA İHTİYAÇ VAR

25 Kasım’ın Dünya Kadına Şiddete Karşı Ulusal Mücadele Günü olduğunu hatırlatan Akif Hamzaçebi, dadına şiddete karşı mücadelede atılıma ihtiyaç olduğunun altını çizerek; “Bu gün aynı zamanda Kadına Şiddete Karşı Ulusal Mücadele Günü… Türkiye’nin bu mücadelede büyük bir atlıma ihtiyacı var. Toplum olarak böyle bir sorumluluğumuzu da ifade ediyorum” dedi.

KARADENİZ STK’LARININ DAĞINIK YAPISINI ORTADAN KALDIRACAĞIZ

Ataşehir’i çağdaş ve modern bir şehir haline getiren ve kendisi de eğitimci olan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ye teşekkür ederek konuşmasına başlayan Marmara Karadenizliler Federasyonu(MARKAFED) Genel Başkanı Tuncay Akın Orhan, 19 Mart 2017 tarihinde Ataşehir’de geçekleştirdikleri Hamsi Festivali ile başlattıkları çalışmalarını 10 Kasım 2017 günü resmi kuruluşları ile taçlandırdıklarının altını çizerek, “Marmara Bölgesinde Karadeniz’in yöresel, bölgesel sorunlarının çözümlerine katkı sunmak amacıyla kurulmuş bulunmaktayız. Bundan sonraki süreçte bölgemizin eğitim, sağlık, çevre ve kültürel alanlardaki sorunlara yönelik çalışmalarımız olacak. Bu sorunlara yönelik mastır çalışması yapılarak, çalıştaylar düzenleyeceğiz.  Bu çalışmalarda, tüm paydaşlarla eşit mesafede olacağız. Öncelikle Karadeniz STK’larının dağınık yapısını ortadan kaldıracağız. Tek çatı altında toplama gayret içinde hareket edeceğiz. Hemşerilerin dayanışmasını, birlik ve beraberliğini pekiştireceğiz.

KARADENİZ’İN MEŞALESİ ATAŞEHİR’DE YANACAK

El ele3, gönül gönüle, hep beraber , birlik ve beraberlik içerisinde Karadeniz’in meşalesinin Ataşehir’de yanarak tüm Marmara Bölgesini kapsayarak Türkiye’nin tamamına ışık saçacağını ifade eden MERKAFED Genel Başkanı Tuncay Akın Orhan, Anadolu coğrafyasındaki tüm farklı kültürlerle tanışıp kaynaşarak, ülkemizin birliği, beraberliği, bütünlüğü, zenginliği, aydınlığı ve demokrasisinin gelişmesine katkı sunacaklarını kaydederek tüm öğretmenlerin Öğretenler Günü’nü kutladı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ