logo

Karaman’da Maden Ocağında Patlama 18 İşçi Mahsur

Karaman’da Maden Ocağında Patlama 18 İşçi Mahsur

madenKaraman’ın Ermenek İlçesi’nde özel işletmeye ait kömür ocağında meydana gelen patlama sonrası su madeni basınca, 18 işçi mahsur kaldı. 18 işçi madende mahsur.

Recep Kenan/itvhaber.com

Karaman’da özel işletmeye ait bir maden ocağında göçük meydana geldi. Karaman’daki özel maden ocağındaki göçükte mahsur kalan maden işçisi sayısının 18 olduğu bildiriliyor.

İşçilerin yemek yediği sırada patlama sonrası oluşan göçük sonrasında bulundukları  bölümü su basınca, mahsur kalan işçilerden birkaçının kendi çabaları ile kurtulduğu öğrenilirken, mahsur kalan işçi sayısının 18 olduğu bildiriliyor.

Karaman’ın Ermenek İlçesi’ne bağlı Pamuklu Köyü yakınlarındaki özel şirkete ait kömür ocağı suyla doldu. Yeraltı su seviyesinin altındaki bölümde meydana gelen olayda, ocaktaki 26 işçiden 8’i kendi çabalarıyla kurtulurken, 18 işçi mahsur kaldı.

Bölgeye aralarında Türkiye Taşkömürü Kurumu’na ait tahlisiye ekibinin de bulunduğu çok sayıda kurtarma ve AFAD ekibiyle, suyu tahliye için ekipman gönderilirken, mahsur kalan işçileri kurtarmak için zamanla yarışılıyor.

Kurtarma çalışmaları bütün hızıyla devam ederken madende su tahliye çalışmaları yapılıyor. Madende mahsur kaldığı bilinen 18 işçinin bulunduğu bölüme oksijen basılıyor.

Ermenek İlçesi’nin kömür ocaklarının yoğun olduğu Güneyyurt Beldesi ile Pamuklu Köyü arasında bulunan Has Şekerler Madencilik Ltd. Şti.’ye ait linyit kömürü ocağındaki olay bugün saat 12.15’te meydana geldi. Sabah vardiyasındaki işçiler üretim yaparken, ocağın yeraltı su seviyesinin altında bulunan 350 metrelik bölümde bir anda galeriye su dolmaya başladı. Bu bölümde çalışan işçilerden 8’i kendi çabalarıyla kurtulmayı başarırken, 18 işçi su ile dolan bölümü geçemedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ