logo

Karate`de 11 madalya kazandık

Karate`de 11 madalya kazandık

Dünya şampiyonasına hazırlanan Karate Milli Takımı, 21. Akdeniz Ülkeleri Karate Şampiyonası’nda genel sıralamada zirveye çıktı.

Karate`de 11 madalya kazandık

Karate Milli Takımı, Bosna-Hersek’in Tuzla kentinde düzenlenen Akdeniz Ülkeleri Karate Şampiyonası’nda güçlü rakiplerinin önünde ilk sırayı aldı. Türkiye aralarında İspanya, İtalya, Fransa gibi güçlü ülkelerin de bulunduğu 18 ülkenin katıldığı turnuvada 6 altın, 5 gümüş ve 5 bronz madalya alarak en başarılı ülke oldu.

Erkek Kumite Takımı, finalde son Dünya Şampiyonu Sırbistan’ı 3-2 yenerek altın madalya kazandı. Orçun Duman, Metin Sofuoğlu ve Arslan Çalışkan da oluşan Erkek Kata Takımı da birinci olarak formda olduğunu gösterdi.

Erkekler Kata`da Mehmet Yakan, Bayanlar Kumite`de 50 kiloda Serap Özçelik, Erkekler Kumite`de 67 kiloda Ömer Kemaloğlu ve +84 kiloda Enes Erkan, Akdeniz Ülkeleri Karate Şampiyonası’nda kategorilerinde ilk sırayı almayı başardı.

Avrupa şampiyonu Bayan Kumite Milli Takımı, Mayıs ayında Tenerife’de yendiği Hırvatistan’a bu kez yarı finalde kaybederek üçüncülükte kaldı.

Karate Milli Takımlar Teknik Direktörü İbrahim Erçin, Paris’teki Dünya Şampiyonası öncesi katıldıkları en önemli organizasyon olan Akdeniz Ülkeleri Karate Şampiyonası’nda elde edilen derecelerin sevindirici olduğunu söyledi.

Yaptıkları kampların karşılığını aldıklarına inandıklarını belirten Erçin, “Yaklaşık iki aydır kampta olan takımın son durumunu görmek açısından son derece faydalı bir organizasyon oldu. Özellikle Erkek Kumite Milli Takımı’nın güçlü rakiplerini yenerek şampiyon olmasını önemsiyoruz. Dünya Şampiyonası’na kadar çalışmalarımızı aksatmadan sürdüreceğiz.” diye konuştu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ