logo

KARDER’in Geleneksel Kaz Gecesinde Salon Yetmedi

KARDER’in Geleneksel Kaz Gecesinde Salon Yetmedi

Kars Ardahan ve Iğdır Dernekleri Platformu (KAR-DER) yönetiminin, birlik ve beraberliği pekiştirmek amacıyla düzenlediği geleneksel Kaz Gecesi’ne gösterilen yoğun ilgide salon yetmedi. 

Recep Kenan/itvhaber.com

Serhat illerini İstanbul’da temsil eden Kars Ardahan ve Iğdır Dernekleri Platformu (KAR-DER) tarafından geleneksel olarak düzenlenen yöresel kaz gecesi kültür etkinliği ve Ardahan’ın kurtuluşunun 99.Yıldönümü kutlamalarına katılan davetliler salona sığmadı.

Ümraniye Prenses Salonu’nda düzenlenen birçok ilçeden siyasetçilerin, iş adamların katıldığı geceye Ataşehir CHP İlçe Başkanı Celal Yalçın ve yönetimi, Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz, Ataşehir kent Konseyi Başkanı Turan Dolu, CHP Ataşehir Belediye Meclis Üyeleri, Selami İğrek, Kudret Aslan, Bekir Bozkızıl, Bağımsız meclis Üyesi Zekeriya Angi, Kars Ardahan ve Iğdır illerinin STK başkan ve temsilcileri, bürokratlar, yörenin işadamları ile davetliler katıldı.

Gecede, Ataşehir Eğitim Derneği “Okumak Özgürlüktür” sloganıyla kurduğu stantta kitap değişimine öncülük yaparak okumayı özendiren çalışmalarına devam etti. 

Serhat elleri olarak bilinen Kars, Iğdır ve Ardahan illerini konu alan slayt gösterisi salondaki taraflardan büyük alkışlar aldı. Slayt gösterisinden sonra protokol konuşmaları ve etkinlik programlarına gerçekleştirildi.

HEMŞERİLERİMİZ ARASINDAKİ DİYALOGU GÜÇLENDİRME ÇABASI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra gecenin açılışında konuşan Kar-Der Başkanı Orhan Çerkez, bölge halkı arasındaki dayanışmayı güçlendirmeyi amaçladıklarını kaydederek; “1992 tarihinden bugüne Kars, Ardahan ve Iğdır’lı hemşerilerimize destek veren sivil toplum kuruluşu olarak faaliyet göstermekteyiz. Dernek olarak hukuku, adaleti ön planda tutan bir anlayışla hemşerilerimiz arasındaki diyalogu güçlendirmek, yurdumuzda adaletin ve barışın daha kolay sağlanacağı bir zemin oluşturmak adına çaba sarf etmekteyiz.” İfadelerini kullandı.

ARDAHAN’IMIZIN 99 KURTULUŞ GÜNÜ KUTLUYORUM

Recep Kenan paylaştı: 23 Şubat 2020 Pazar

KARDER Başkanı Orhan Çerkez, imkanları ölçüsünde ihtiyaç sahibi hemşerilerine yardım ettiklerini vurgulayarak; “ Üstlendiğimiz misyon kültür değerlerimizi koruyup kollamaktır.  Bu anlamda yeni dernek binamızda çeşitli faaliyetler sürdürülmektedir. Derneğimizin her faaliyetinde yanımızda olan Belediye Başkanımız Sayın Battal İlgezdi ve belediye personelimize şahsım ve yönetim kurulum adına teşekkür ediyorum. Bugün Serhat Ardahan’ımızın 99 Kurtuluş günü kutluyorum. Katılımınızdan dolayı tüm hemşerilerime ve gönül dostlarımıza çok teşekkür ederim.” Şeklinde konuştu.

VAN BAŞKALE DEPREMİ MESAJINI AKTARDI

KARDER’in Geleneksel Kaz Gecesinde Salon Yetmedi https://www.itvhaber.com/karderin-geleneksel-kaz-gecesinde-salon-yetmedi.html#.XlWDp4fASiM.twitter

Recep Kenan paylaştı: 23 Şubat 2020 Pazar

Katılımcıları selamlayan Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz konuşmasında, deprem ile ilgili mesajını ileterek; “Van ilimizin Başkale İlçesinde meydana gelen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum.  Bugün Ardahan İlimizin 99.Kurtuluş Yıldönümü münasebetiyle hep birlikte olmanın onurunu, şerefini yaşıyoruz. Kurtuluş ve bağımsızlık mücadelesinde hayatını kaybeden şehitlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum.” Dedi..

Konuşmaların ardından Dernek Başkanı Orhan Çerkez ve CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın’la birlikte Kars hatırası maketini İlhami Yılmaz’a takdim ettiler.

Dernek adına Orhan Çerkez ve Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte mahalle muhtarlarına Kars Kalesi maketini vererek birlikte hatıra fotoğrafı çektiler.

Çerkez Halk Dansları grubunun gösterisinden sonra yöre sanatçılarının sahne performansıyla gece devam etti.

KARDER’in Geleneksel Kaz Gecesinde Salon Yetmedi https://www.itvhaber.com/karderin-geleneksel-kaz-gecesinde-salon-yetmedi.html#.XlWDp4fASiM.twitter

Recep Kenan paylaştı: 23 Şubat 2020 Pazar

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ