logo

Kartlı Geçiş Sistemleri ve Çalışma Prensibi

Kartlı Geçiş Sistemleri ve Çalışma Prensibi

Kartlı Geçiş Sistemleriile Geçiş Kontrol noktalarında kullanılan kapı ve Turnike Sistemlerine entegre edilerek can ve mal güvenliğini korunması amacıyla kullanılan Geçiş Sistemlerindendir.

Personel Takip Sistemleri ile birlikte de çalışma imkanı sunan Kartlı Geçiş Sistemi yoğun insan giriş ve çıkışının olduğu, giriş çıkışların kontrol altında tutulmak ve denetlenmek istendiği Kamu ve özel tüm kurum ve kuruluşlarda kullanılmaktadır.

Kartlı Geçiş Sistemlerinde milfare ve proximity olarak iki ayrı kart kullanılır aynı işleve sahip olan bu kartlar tek kişiye ait ve özel numaraya sahiptir. Belirlenen bir alana güvenli ve verimli şekilde erişimi sağlayan bu kartlar kopyalanmayacak özelliklere sahiptir.

Kartlı Geçiş Sistemlerini oluşturan bir diğer bileşen ise biyometrik Kart Okuyucu Cihazlardır. Bu cihazlar aynı zamanda şifre ve parmak izi okuyabilme özelliğine sahiptirler. Kart ile şifreyi aynı anda okuyabilen bu cihazları kullanıcı ihtiyaçları doğrultusunda belirlenmelidir.

ÇALIŞMA PRENSİBİ

Firma içindeki güvenliği sağlamak amacı ile giriş, çıkış ve departmanlar arası geçiş izni verilen her personele kart verilir, bu kart ile Erişim Kontrol Sistemi Programı, personelin firmadaki geçiş izni olduğu alanlar, departmanlar, gün ve saatleri tanımlar. Personel kartı alana giriş çıkış yapmak istediğinde cihaz ya da turnike sistemleri üzerinde kullanılır. Kartların içindeki manyetik bantlar sayesinde kart okuyucuya 5-10 cm yaklaştırarak okuttuğunda kart ile okuyucu etkileşime girer ve sistemin onay vermesi ile geçiş izni verilir.

Güvenlik amacıyla kim, nerede, ne zaman geçiş yapmış bilgilerini sunan Kartlı Geçiş Uygulamaları aynı zamanda personeller hakkında veri elde etmek için de kullanılmaktadır.

Kartlı Geçiş Sistemi kullanarak verileri rapor olarak almak ve geriye dönük de raporlama imkanı verir.

Sistemin sunmuş olduğu raporlar; Kapı giriş-çıkış kayıt raporu, giriş verisi alışveriş raporu, giriş izinleri raporu, grup kartları takip raporu, kart sahiplerinin listesi, binada bulunanların listesi, kart kullanım raporu, zaman periyod raporları, bölge bilgileri, kart sahipleri detay raporu, kart sahipleri bölge raporlarıdır.

SUNDUĞU AVANTAJLAR

Kartlı Geçiş Kontrol Sistemleri, erişim aktivitesini belgeleme ve raporlama özelliğine sahiptir. Büyük ve geçişlerin yoğun düzeyde olduğu firmalarda bile kullanıcı tanımlı erişim aktivite raporu sunar. Bu özelliği sayesinde söz konusu bir olay olması halinde hangi personelin hangi bölümlerde bulunduğu verilerine kolay ve hızlı bir şekilde ulaşılabilir.

Firma içerisinde belirlenen kontrol noktaları üzerinden yapılan geçiş hareketleri ile her personelin vardiya saatlerine, kaçta girip çıkış yaptığına ve mesai saatleri gibi etkenlere ulaşılabilmesi nedeni ile personelin o ay içerisinde çalışma saati tespit edilebilmektedir. Muhasebe departmanına puantaj ve ücret bordroları açısından büyük fayda sağlar.

Taşıması oldukça kolay olan bu kartlar kopyalanamaz ve kişiye özel tanımlanan tek bir kart ile birden fazla erişim noktasına sorunsuz ve kolayca geçiş yapılması sağlanır.

Kartlı Geçiş Sistemleri ile istenilen kişilere istenilen seviyede erişim izni verilebilir ve kısıtlanabilir.

Uygun maliyetli olan Kartlı Sistemler firmalara uzun vadede tasarruf sağlarlar.

Uzaktan erişime izin verir ve devre dışı bırakma özelliğine sahiptir.

Ekipmanların değişmesi halinde sistem kartlarının değiştirilmesine gerek yoktur, kartlar panel üzerinden kolayca yetkilendirilebilir, kullanımı kısıtlanabilir ve devre dışı bırakılabilir.

Gazi Information Teknoloji Sistemlerini tercih edin iş ortamlarınızdaki güvenli ve kaliteli Kartlı Geçiş Kontrol Sistemlerinin ayrıcalıklarını siz de deneyimleyin.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ