logo

KASIM AYI MECLİS TOPLANTILARI TAMAMLANDI

KASIM AYI MECLİS TOPLANTILARI TAMAMLANDI

atasehir_meclis-1Ataşehir Belediye Meclisi Kasım Ayı toplantıları Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri 1. Başkanvekili Sadi Özata başkanlığında gerçekleşen 3 birleşimle tamamlandı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Cuma günü gerçekleşen son birleşimde gündem dışı söz alan CHP Meclis Grup Başkanı İlhami Yılmaz; hain saldırı sonrası tedavi görürken şehit olan Derik Kaymakamına rahmet dileyerek; “Derik Kaymakamımızın uğradığı saldırı sonrası şehit olduğu haberini aldık. Şehidimize Allah’tan rahmet, yakınlarının ve Türkiye’nin başı sağ olsun ” dedi.

atasehir_meclis-18

Ak Parti Gurubu adına söz alan Meclis Üyesi Mahmut Yürük konuşmasında Derik Kaymakamının şehit edilmesi ile ilgili şu ifadelere yer verdi; “Kayyum olarak Derik ilçesine atanan ve ciddi hizmetlere imza atan kaymakamımız şehit edilmiştir. Tabi ki HDP’li yetkililer ve bu cinayeti işleyenler şundan utanmalıdırlar. Memleketin ücra köşelerinden birine göreve gelen, halkın hizmetine teveccühüne layık olan bu insana kurşunla cevap vermek edepsizliktir, terbiyesizliktir.  Kırk yıldır o bölgeye acılar yaşatan bu zalimler, bu taşeronluğa ne zaman son verecekler meçhul. Ama en iyi cevabı halk orada kendilerine verecektir.”

atasehir_meclis-7

Kasım ayının son meclis toplantısı olması nedeniyle 24 Kasım Öğretmenler Günü ile ilgili düşüncelerini dile getiren Ak Partili Meclis Üyesi Yıldız Pektaş, Öğretmenler Günü ile ilgili; “ Geleceğimizin teminatı, çocuklarımızı emanet ettiğimiz, her şart ve koşulda insan yetiştirmeyi amaç edinen, hiçbir zorluk ve fedakârlıktan kaçınmayan kaçınamayan öğretmenlerimizin bu anlamlı gününü kutluyoruz” ifadelerine kaydetti.

atasehir_meclis-2

Gündem dışı konuşmalardan sonra gündemdeki 12 madde tek tek görüşülerek oylandı. Maddelerden 1-2-3-5,6,7,8,9,11, ve 12’inci maddeler oybirliğiyle, 10’uncu madde oyçokluğuyla, 4’üncü madeninde tekrar görüşülmesi için ilgilikomisyonlara iadesine oybirliği ile karar verildi.

meclis-1

Oturumu yöneten Meclis 1. Başkanvekili Başkanvekili Sadi Özata, gündemdeki maddelerin görüşülerek tamamlanması sonrasında görüşülecek başka madde kalmadığı gerekçesiyle oturumu;  05.12.2016 Pazartesi saat 17.00’da toplanmak üzere kapattı.

meclis-3

KASIM AYI İLK BİRLEŞİMİ PAZARTESİ GÜNÜ

Kasım Ayı Toplantılarının ilk birleşimini Pazartesi günü Meclis 1. Başkanvekili Başkanvekili Sadi Özata başkanlığında yapan Ataşehir Belediye Meclisi oturumunda gündem dışı söz alan CHP Grup Başkanvekili ve Sözcüsü İlhami Yılmaz’ın, Meclisin çalışma saatlerinin Pazartesi ve Çarşamba günleri saat 17.00, Cuma günü saat 10.00 olarak değiştirilmesi önerisi Ak Parti Grubu tarafından da uygun görüldü ve oybirliği ile kabul edildi.

Meclis gündemde bulunan 13 maddenin ilgili komisyonlara havale edilmesine, 4 raporunda gündemde kalmasına oybirliği ile karar verildi.

atasehir_meclis-8

2.BİRLEŞİMİN GÜNDEMİ, “10 KASIM”

Çarşamba günü Saat 17:00’da gündemsiz gerçekleşen Kasım Ayı 2. Birleşiminde Ak Parti gurubu adına Grup Başkanvekili Mustafa Cevat Arzık ve  Mahmut Yörük ve CHP Grubu adına İlhami Yılmaz 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası ile ölümünün 78’inci yılında Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ve önderi Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili düşüncelerini dile getirdiler.

atasehir_meclis-11

Gündem dışı söz alan Ak Partili Üye Kaya Sönmez Örnek Mahallesi’ndaki Şehit Cahar Dudayev Caddesi’nde düzenleme çalışmalarına başlanacağı bilgisini paylaşırken, bölge ile ilgili projenin tamamlandığını, en geç ocak ayı sonuna doğru çalışmalara başlanacağını kaydetti.

Bir diğer Ak Partili Üye Haluk Sadıkoğlu, Ataşehir’in bu kadar sorunu varken, onca iş yoğunluğu arasında Meclisin gündemsiz toplanıyor olmasını eleştirdi.

atasehir_meclis-22meclis-7

atasehir_meclis-4atasehir_meclis-5atasehir_meclis-9atasehir_meclis-10atasehir_meclis-13atasehir_meclis-14atasehir_meclis-19

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ